השופטת חני אופק גנדלר
ערעור זה סב על פסק דינו של בית הדין האיזורי ירושלים (השופטת שרה שדיאור ונציגי הציבור מר משה נחמיה ומר אלעזר יצחק דשן; סע"ש 51342-07-19) בגדריו התקבלה תביעת המשיב (להלן: העובד) לתשלום גמול שעות נוספות (106,076 ₪); משכורת 13 (18,000 ₪); פצויי הלנת גמול שעות נוספות ומשכורת 13 (10,000 ₪); פיצוי בגין אי מסירת תלושי שכר כחוק (30,000 ₪); ופצוי בגין אי מסירת הודעה לעובד כחוק (5,000 ₪).
ראשית, סעיף 26א(ב)(1) לחוק הגנת השכר, תשי"ח – 1958, קובע, בין היתר, כי נמצא ש"המעסיק מסר לעובדו, ביודעין, תלוש שכר שלא נכללים בו פרטי השכר ששולם לעובד, כולם או חלקם, בנגוד להוראות סעיף 24(ב), רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן – פיצויים לדוגמה), בשל כל תלוש שכר שלגביו פעל המעסיק כאמור" (הדגשה הוספה – א.א.).
...
מסקנה זו מבוססת על הצטברות הטעמים הבאים: ראשית, תשלום גמול השעות הנוספות הגלובלי הופיע בתלוש השכר כרכיב נפרד, כשפיצול זה הוא בעל משמעות ראייתית בנסיבות המקרה הנדון, שבהן מדובר בעובד בעל ניסיון בשוק העבודה, ובעובד שחזר לעבוד במקום העבודה לאחר הפסקה בת מספר חודשים.
סוף דבר: בנסיבות המקרה, אני מצטרפת לתוצאה כאמור בחוות דעתה של חברתי, השופטת אופק גנדלר, למעט בעניין הפיצוי לעובד בשל הפגמים בתלושי השכר.
נציג ציבור (מעסיקים) מר שרגא ויצמן
מקובלת עליי חוות הדעת של השופטת גליקסמן המצטרפת לחוות דעתה של השופטת אופק-גנדלר למעט בעניין הפיצוי לעובד בשל הפגמים בתלוש השכר.
סוף דבר
על דעת כלל חברי ההרכב:
ערעור המעסיקה, למעט החיוב בפיצוי בגין פגמים בתלושים ובפיצוי בקשר להפרת חוק הודעה לעובד, מתקבל.