מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום שכר מנהל עיזבון והחזר הוצאות

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בית משפט לעינייני מישפחה בחיפה ת"ע 22918-12-21 ס' ואח' נ' ד' ואח' מספר בקשה: 4 בפני כבוד השופטת הילה גורביץ עובדיה המבקש: עו"ד י.י.ס. ת"ז -------- (מנהל עיזבון) הזוכים: 1. ד.א.פ. ת"ז -------- 2. ל.א. ת"ז -------- פסק דין
זו תובענה לתשלום שכר מנהל עִזבון והחזר הוצאותיו.
...
על כן, על פי סמכותי, לאחר שבחנתי את הפעולות שביצע מנהל העִזבון ואת תקופת ניהול העִזבון – אני קוצבת את שכרו של מנהל העִזבון בשיעור של 0.5% בצירוף מע"מ. אני מאשרת את החזר ההוצאות שפורטו בסעיף 5 לבקשה: 546 ₪ בגין פרסום ואגרת רישום.
עוד ובהקשר זה אציין כי על אף שניתנה הסכמת הזוכים על פי הצוואה לשכר שהתבקש, לרבות לעניין השכר עבור הגשת הבקשה למתן צו קיום צוואה, וב"כ היועמ"ש הודיע כי לאור הסכמה זו, הוא אינו מתנגד – הרי שיש בהסכמה זו לשנות החלטתי מהותית, הואיל ומדובר בניהול עִזבון אשר נפרש על פני כחודש ימים בלבד, ופעולות מנהל העִזבון כללו רישום מיטלטלי המנוח, רישום הזכויות במקרקעין על שם הזוכים ופנייה לבנק בלבד.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 12.1.20 , ובסמוך לסוף תקופת מינויו על פי הצוו שניתן על ידי רשם הירושה, פנה המבקש לבית המשפט בתביעה שבכותרת להארכת תוקף מינויו.
ביום 23.2.21 הוגשה תגובה נוספת בעיניין הצגת פלט השיחות ובמסגרתה עתר המבקש לחיוב בשכר טירחתו בסכום כולל של 262,570 ₪ בתוספת מע"מ, שמשקף שווי של כ 3%- מסך העיזבון, לפי הפרוט שלהלן: 15,480 ₪ עבור שיחות טלפון ווואטסאפ; 247,090 ₪ בעבור פעולות מנהל העזבון וצוותו; 6,322 ₪ עבור החזר הוצאות ו- 22,520 ₪ עבור חוב שכר טירחה של המנוח.
לא אחת במסגרת בקשות לפסיקת שכר טירחה, משמיצים היורשים את מנהל העזבון ומנסים למצוא דופי כלשהוא אפילו שביב של דופי במעשיו מתוך תקווה ומשאלה כי הדבר יוביל לפיחות בשכר שייפסק לו. במקרה זה, התרשמתי היתרשמות עמוקה וכנה מעדותה של היורשת פלמונית, אשר לא ביקשה להיתחמק מתשלום שכר ראוי, נכון והוגן למבקש.
...
כל אשר ביקשה הוא להביא את עניינה, לשטוח את טענותיה ולפסוק למבקש את השכר הראוי לו. לאחר בירור מדויק, לאחר שנחשפתי לצדדים גם באופן בלתי אמצעי, שמעתי אותם טוענים, משיבים או לא משיבים לעניינים שהועלו בדיונים, מביאים את ראיותיהם ושוטחים את טענותיהם, ולאחר ששבתי והזהרתי עצמי ממשמעותה של החלטתי זו הדנה בעורך דין ובמנהל עיזבון, מצאתי להחליט כפי שהחלטתי.
אשר על כן ומכל המקובץ לעיל, הריני להורות: המבקש זכאי לשכ"ט והחזר הוצאות בגובה 0.5% משווי העיזבון בתוספת מע"מ. סכום זה צמוד מדד ממועד פטירת המנוח ועד למועד החלטתי זו. המבקש זכאי לקבל מן העיזבון סך של 22,520 בתוספת מע"מ אשר מוצמד ממועד פטירת המנוח ועד להחלטתי.
₪ לטובת אוצר המדינה בסך של 5,000 החלטתי זו ניתנת לפרסום.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לטענת מנהל העזבון הוא ביצע, בין היתר, הפעולות כדלקמן: הוצאת צוי קיום צוואה, הוצאת תעודות פטירה ורישום הערה בלישכת רישום המקרקעין בדבר מינוי מנהל עזבון, פעילות לצורך תשלום דמי הוון לרשות מקרקעי ישראל עבור הארכת החכירה ורישום החכירה בפנקסי לישכת רישום המקרקעין, בירור עם רמ"י בעיניין שימוש בנכס המקרקעין כגן ילדים, הארכת השכירות בנכס עם העמותה לקידום החינוך (שהפעילה בנכס המקרקעין גן ילדים), עריכת חוזה שכירות עם עריית ***, התכתבות עם העמותה לקידום החינוך, הודעה לרשות המיסים בעיניין הכנסות המנוחים מדמי השכירות שהעמותה שילמה למנוחים, פעילות בכל הקשור למס השבח וחוב מס הכנסה של המנוחים, טפול בכספים שהתקבלו מבית האבות, לרבות פתיחת חשבון נפרד עבור כספים אלה, פעילות לצורך ניכוי מס הכנסה במקור מדמי השכירות, פירסום הודעה לנושים להגיש תביעות חוב וכן פעולות שונות לצורך מכירת נכס המקרקעין - לרבות פירסום מודעה לצורך קבלת הצעות, היתמחרות, הכנת הסכם מכר, התכתבויות בדוא"ל עם עורכי דין, יצירת קשר עם רוכשים פוטנציאלים וכיו"ב פעולות הקשורות למכירת הבית.
לטענת מנהל העזבון הוא שילם מכיסו הוצאות לצורך ניהול העזבון, כמפורט בחלק ח' לבקשתו, בסך כולל של 10,462 ₪.
באשר לניירות ערך - לטענתם מנהל העיזבון לא ביצע כל פעולה ביחס לניירות הערך, מלבד העברת ניירות הערך כמות שהם לידי המשיבים - 2 , ועל כן ראוי לשיטתם להעמיד את שכר טירחת מנהל העיזבון על שיעור של 0.5% משווי ני"ע. באשר להחזר הוצאות כספיות - המשיבים טוענים כי מדובר בעיניין שבפיקוח האפוטרופוס הכללי.
...
לסיכום, לשיטת היורש בית החולים ***, ראוי להעמיד את שכר טרחת מנהל העזבון ע"ס של 82,193 ₪ בתוספת מע"מ בלבד, וכן לפסוק הוצאות כפי שיאושרו ע"י מח' הפיקוח.
₪ מצאתי להעמיד שכר הטרחה עבור ניהול הכספים ע"ס גלובלי של 40,000 מכל האמור לעיל מצאתי להעמיד את שכר טרחת מנהל העזבון ע"ס של 130,000 ₪ בצירוף .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לבקשת התובעת התביעה תוקנה (החלטה מיום 18.6.19) ובעקבות כך הוגשה תביעה מתוקנת ביום 7.7.19, במסגרתה נתבע השבה של מס השבח בסך 286,959 ₪ ששולם ע"י התובעים (128,847 ₪ ו-112,183 ₪), בנוסף השבת שכר טירחת הכונס בסך 45,929 ₪ אשר נגבה לשיטת התובעת בהליך סרק של המשך הליכי מכר הדירה ( סע' 7 לתביעה המתוקנת).
הכונס ומנהל העזבון גם פנו ביום 11.3.08 לבית המשפט בבקשה משותפת לפיה הם ישתפו פעולה ביניהם, ככל שניתן, בעיניין זה. הצדדים גם הסכימו שיוותרו בקופת הכנוס די כספים על מנת לפרוע את יתר הוצאות המימוש, לרבות המיסים אם לא יינתן הפטור המבוקש ממס, יחד עם זאת סך של 750,000 ₪ יועבר למנהל העזבון לצורך חלוקתם לנושים.
הכונס הבהיר שבהעדר שתוף פעולה מצד התובעים ולאחר פניות חוזרות ונישנות אליהם ולמנהל העזבון מטעמם על מנת שיחתמו על הצהרה כדי לקבל פטור מתשלום המס, נאלץ לשלמו על מנת לסיים את העסקה, וכי הוא פעל במיומנות, מקצועיות, נאמנות בפני כל הגורמים השפוטיים, במסגרת תפקידו להוציא לפועל את עסקת המכר, אשר כללה בין היתר הגשת שומות למס שבח.
על כן, יש מקום לדחות את התביעה האישית שהתובעת הגישה כלפיו, ובנסיבות דנן ברור שאין מקום להחזר הוצאות הכנוס בסך 45,929 ₪ (סע' 7א(3) לתביעה המתוקנת).
...
נוכח המפורט לעיל, דין התביעה להידחות בשל התיישנותה (התביעה הוגשה ביום 15.7.18).
סוף דבר נוכח האמור לעיל, דין התביעה להידחות גם לגופה.
אני דוחה את התביעה ומחייבת את התובעת בתשלום שכר טרחה בסך 15,000 ₪ לעירייה ו-15,000 ₪ לכונס.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

נטען כי המשיב ידע בכל המועדים הרלוואנטיים כי יוכל לסמוך על המבקשים שידאגו לכל צרכי הקטינה וכך חסך על גבה של בתו היחידה , למעט תשלום שכר הלימוד בכיתה ז' .
המבקשים פועלים כדי לפטר את מנהל העזבון הנזכר בצוואת האם כדי להקשות על פקוח של בית המשפט על פעולותיהם ברכושה של האם , השייך למעשה לקטינה .
במקרה שלפני העובדה כי חלפו 16 חודשים מאז הגשת התביעה להחזר הוצאות ועד הגשת הבקשה למזונות זמניים מלמדת , לפחות לכאורה , כי המבקשים אינם זקוקים לסעד זמני כדי להמשיך ולשאת בהוצאות הקטינה עד למתן פסק הדין בו יוחלט האם על המשיב לשלם להם מכספו בגין הכספים אותם שילמו במקומו .
...
לאחר עיון בבקשה , בתגובה ובתיק החלטתי לדחות את הבקשה מהטעמים שיפורטו להלן .
על כן , הבקשה נדחית .
לאור תוצאת ההחלטה ובהתחשב בכך שלא היה מיצוי של הפנייה המקדמית לשם הסדרת השתתפות של המשיב בצרכים נוספים של הקטינה , אני מחייב את המבקשים לשלם למשיב הוצאות משפט בסך של 300 ₪ .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו