נעיר, כי התובע הפחית את סכום תביעתו בגין אי תשלום דמי אבטלה מתשלום בסך של 240,000 ₪ ל-72,000 ₪, וכן את הפצוי בגין אי תשלום שכר עבודה הפחית מתשלום בסך של 18,000 ₪ ל-15,000 ₪.
סע' 30(א) לחוק הגנת השכר קובע:
"עבר מיפעל מיד ליד או חולק או מוזג, אחראי גם המעסיק החדש לתשלום שכר עבודה ולתשלומים לקופת גמל המגיעים מן המעסיק הקודם, אלא שהמעסיק החדש רשאי, על ידי הודעה שיפרסם במפעל ובעיתונות בדרך הקבועה בתקנות, לידרוש שתביעות תשלומים כאמור יוגשו לו תוך שלושה חדשים מיום ההעברה, החלוקה או המיזוג, ואם פירסם את ההודעה אחרי יום זה – מיום הפירסום. המעסיק החדש לא יהיה אחראי לתשלום תביעות שיוגשו לו כעבור התקופה של שלושה חדשים כאמור."
לא נטען ועל כן לא הוכח כי החברה פעלה בהתאם לסיפא של הוראת החוק ועל כן החברה אחראית לתשלום שכר העבודה של התובע, בהתאם להגדרתו הרחבה לפי החוק.
הפקדה לפנסיה (גמל חלק עובד)
במקרה דנן, לא הוכח בפנינו כי הייתה קיימת הסכמה לכך שהנתבעים ישלמו את חלק העובד בהפקדות הפנסיוניות, שעה שנטען על ידי הנתבע כי מדובר היה במתכונת העסקה קבלנית.
לאור הדברים האמורים, לא מצאנו לפסוק לתובע תשלום בגין רכיב זה.
גמול בגין עבודה בשעות נוספות
לטענת התובע, הוא עבד במשרה מלאה, ואף ביצע שעות נוספות, עת עבד 48 שעות שבועיות.
"
לאור הדברים האמורים לעיל, משעה שלא הוכח כי התובע פנה למוסד לביטוח לאומי והאחרון דחה תביעתו , אין לנו אלא לדחות את תביעת התובע לפצוי בגין רכיב זה.
פיצוי לא ממוני
בעיניין כותה בית הדין הארצי קבע כי נקודת המוצא היא כי בנסיבות בהן הוכרו יחסי עבודה בדיעבד, יש לפסוק פיצוי לא ממוני בשל הפגיעה בזכויות בעלות ערך כלכלי שאינן ניתנות לכימות ונפגעו כתוצאה מהגדרת הצדדים את מערכת היחסים באופן מוטעה, כאשר הנטל לשכנע כי אין להטילו מוטל על המעסיק.
...
לאור הדברים האמורים, אנו סבורים כי יש להשית על הנתבעים פיצוי ביחד ולחוד, בתשלום בסך של 20,000 ₪, ועל החברה תשלום בסך של 5,000 ₪.
סוף דבר
התביעה להכרה ביחסי עבודה מתקבלת והכרעתנו היא כי בין התובע לבין הנתבעים התקיימו יחסי עובד ומעסיק.
לקראת סיום מצאנו לציין את התנהלותו הדיונית של הנתבע לאורך ההליך.