מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום קצובת נסיעה אגרת רישוי שנתית ודמי ביטוח רכב

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה שלפנינו עניינה עתירתו של התובע לתשלום דמי נסיעות, דמי הבראה, הפרישי שכר, זקיפת ימי חופשה ומחלה, וזכויות מכח צו ההרחבה בענף ההובלה, לרבות הפרשות לקרן הישתלמות ולפנסיה, החזר אגרת רשוי וקצובת ביגוד.
התובע עתר להורות לנתבעים לזקוף לזכותו ימי חופשה לפי צו ההרחבה בענף ההובלה (427 ימים) ולחלופין לפי חוק חופשה שנתית (319 ימים) ולהמשיך בזקיפת 2.166 ימי חופשה לחודש גם לאחר הגשת התביעה וכן להורות לנתבעים לאפשר לו לנצל את ימי החופשה שנצברו לזכותו.
בעיניין התביעה לדמי נסיעות טענו הנתבעים כי המשאית היתה צמודה לתובע במשך כל השנים בבחינת "רכב צמוד" ועל כן התובע לא היה זכאי לתשלום דמי נסיעות.
לאור האמור, אנו דוחים את רכיבי התביעה הנובעים מצווי ההרחבה בענף ההובלה ובכלל זה, התביעה לאי צבירת ימי מחלה (מעבר ל- 90 ימי המחלה שנצברו לזכות התובע מכוח חוק דמי מחלה), לקצובת ביגוד, להחזר אגרת רישיון נהיגה, לביטוח ימי מחלה ואובדן כושר מקצועי, לפצוי בגין אי הפרשה לקרן פנסיה ולקרן הישתלמות, אשר התובע ביסס אך ורק על הוראות צוי ההרחבה בענף ההובלה.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
בהתאם לכך, ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, לתובע, בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין לידיהם את הסכומים הבאים: סך של 16,215 ש"ח בגין דמי נסיעות.
בנוסף ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, לתובע סך של 10,000 ש"ח כפיצוי מכוח חוק הודעה לעובד וסך של 6,600 ש"ח מכוח חוק הגנת השכר, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד מתן פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל לתובע.

בהליך תובענה ארגונית (בין עובד לארגון עובדים) (תע"א) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

תנאי העסקתו של התובע הוסדרו בחוזה אישי ובמסגרתו אושרו לו, בין היתר - אחזקת רכב לפי 2,000 קלומטר, לרבות הוצאות קבועות, הוצאות משתנות, החזר הוצאות משתנות, תשלום אגרת רשוי שנתי וביטוח מקיף, והכל לפי תעריף רמת ניידות ד'.
המחלוקת בין הצדדים נוגעת לזכאות התובע לתשלום אחזקת רכב, שעות כוננות, הפרישי שכר, קצובת נסיעה והפרשי דרגה וכן לשעור הפנסיה שהתובע זכאי לו. להשלמת התמונה העובדתית יצוין כי בעקבות הוראת משרד האוצר נדונו בבית דין זה, במסגרת סיכסוך קבוצי, שאלת זכאותם של עובדי הנתבעת לתשלום החזר הוצאות רכב ושאלת הקף התשלום (ס"ק 1026/05 הסתדרות העובדים הכללית החדשה - עריית רהט; להלן - "ההליך הקבוצי").
באשר לביטוחים ולאגרת הרשוי טוענת הערייה, כי שילמה לתובע את כל הסכומים המגיעים לו בגין כך; כי התובע לא הציג כל ראייה לכך שבמועדים הרלוואנטיים היה ברשותו רכב ו/או ששילם דמי ביטוח ואגרת רשוי, ועל כן, גם אם היה זכאי לקבלת החזר בגין הוצאות אלה, לא ניתן לשלם לו בגין תביעתו זו. א.3.
...
א ח ר י ת ד ב ר לאור כל האמור, הנתבעת תשלם לתובע כדלקמן - בגין הפרשי אחזקת רכב (רישוי וביטוח) - סך של 24,977 ₪ נטו.
תביעות התובע לתשלום יתרת אחזקת רכב, הפרשי שכר, הפרשי דרגה ושינוי שיעור הפנסיה - נדחות.
משעמדה התביעה על סך העולה על 580,000 ₪ ומשבסופו של יום נפסק לזכות התובע סך של כ-15% מהסכום שנתבע, מצאנו כי מן הראוי שכל צד בהוצאותיו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 14.6.18 הגיש התובע תביעה לתשלום דמי פגיעה ובתאריך 23.7.18 נדחתה התביעה מן הנימוק, כדלקמן: ״אנו מאשרים שקיבלנו לתשלום דמי פגיעה בגין חבלת קרסול ימין עקב תאונה מיום 20.05.2016, אולם, לצערנו, עלינו לדחותה על פי הוראות סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי ומהנימוקים הבאים: על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי, פגיעה בעבודה היא תאונת עבודה או מחלת מיקצוע.
בהקשר זה טוען הנתבע כי כאשר אדם מגיש תביעה למוסד בחלוף שנתיים ויותר וכשאין מיסמך רפואי סמוך לפגיעה, וכשאין רישום או דיווח בסמוך למעסיק, מצפה הנתבע שהתובע ימסור עדות מספקת שתסביר את קרות הארוע במקום ובזמן.
מספר ימים מאוחר יותר, נסעתי עם עדי עוזרי לבית של אלי בלאס ולקחנו משם ספה כבדה לבניין ברח׳ ראול וולנברג 6, כשהגענו לראול וולנברג ופרקנו את הספה מהרכב, הספה הייתה על גג הרכב, הרגשתי כאב חד בקרסול, בדיוק באותה נקודה בה הכתה בי מכונת הפוליש מספר ימים לפני כן. לא אמרתי לעדי שאני מרגיש כאב ברגל, אני לא רציתי להראות רכרוכי בעיניו.
...
ביום 14.6.18 הגיש התובע תביעה לתשלום דמי פגיעה ובתאריך 23.7.18 נדחתה התביעה מן הנימוק, כדלקמן: ״אנו מאשרים שקיבלנו לתשלום דמי פגיעה בגין חבלת קרסול ימין עקב תאונה מיום 20.05.2016, אולם, לצערנו, עלינו לדחותה על פי הוראות סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי ומהנימוקים הבאים: על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי, פגיעה בעבודה היא תאונת עבודה או מחלת מקצוע.
ש: כן. ת: קודם כל אני בזמן עבודה אני מקבל מכות תמיד, תמיד אני מקבל מכות ואני לא יכול לגשת עם כל מכה ורוצה, אני מחכה שזה יעבור.
נוכח האמור, התובע הרים את הנטל הנדרש להוכחת האירוע נשוא התביעה וטענות הנתבע בסיכומיו – נדחות.
סוף דבר: במכלול הראיות שהונחו לפנינו בצירוף התרשמותנו ממהימנותו ועקביותו של גרסת התובע – אנו קובעים כי הוכחה ראשית ראיה לכך שארע אירוע תאונתי לתובע ביום 20.5.2016 תוך כדי עבודתו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע עותר לתשלום זכויות שונות בגין תקופת העסקתו הראשונה, ביניהן, שכר עדוד, הפרישי שעות נוספות, הפרש שעות עבודה בגין אי קיצור שעות התקן, הפרישי דמי הבראה, הפרישי קצובת נסיעות, תשלום אחזקת רכב, דמי כלכלה, הפרישי מענקים וגילום מס, קצובת ביגוד, הפרישי דמי חופשה, תשלום בגין העידר זכאות לימי בחירה, תשלום בגין נכויים עבור ימי מחלה, החזר דמי חברות באירגון מקצועי, החזר אגרת רישיון מהנדס, החזר הוצאות טלפון, גמול הישתלמות א' ו-ב', הפרישי הפקדות לפנסיה ופיצויים והפרשי הפקדות לקרן הישתלמות.
עיון ברכיבי תביעה אלה מעלה כי: (א) תביעותיו בגין שכר עדוד, הפרישי שעות נוספות, הבראה ונסיעות מבוססות על טענותיו בדבר סכומים ממוצעים שמשולמים לעובדי מדינה בגין רכיבים אלה, ולפיכך עותר התובע להפרש בין סכומים ממוצעים אלה לסכומים ששולמו לו בפועל בממוצע בגין רכיבים אלה; (ב) תביעותיו לאחזקת רכב, קצובת ביגוד והחזר הוצאות טלפון מבוססות על טענותיו בדבר הסכומים להם היה זכאי כעובד מדינה בגין רכיבים אלה, כאשר לטענתו סכומים אלה לא שולמו לו כלל במהלך עבודתו בנתבעת 2; (ג) תביעתו של התובע להפרשי שעות עקב אי קיצור שעת תקן מבוססת על טענתו כי תקן שעות עבודה ליום בשירות המדינה נמוך בחצי שעה מהתקן בנתבעת 2 וכן על טענתו כי כעובד מדינה היה זכאי לקיצור של 3.5 שעות עבודה ללא קזוז משכרו החודשי; (ד) תביעתו של התובע להפרשי הפקדות לפנסיה, פיצויים וקרן הישתלמות מבוססת על טענתו להפקדות בחסר שבוצעו לו בנתבעת 2 ביחס להפקדות להן היה זכאי כעובד מדינה (בין היתר משלא שולמו לו כל הרכיבים כעובד מדינה).
עם זאת, מר אלפי הצהיר בהקשר זה כי: "27. יובהר כי נכון למועד עריכת התחשיב הראשוני על ידי המדינה לא התקבלו אסמכתות לעניין תשלומי אחזקת רכב, ועל כן אלו לא נכללו במסגרת התחשיב שנעשה. עם זאת יוער, כי מאוחר יותר, במסגרת תצהיר התובע צורפו אסמכתות בכל הנוגע לביטוח ואגרת רשוי עבור שנים 2013-2015. הגם שסכומים אלה לא נכללו בגדר התחשיב הראשוני, אין למדינה היתנגדות להכניסם אליו, זאת בכפוף לחישובם בהתאם לכלל נהלי המדינה בנושא, וממילא יוער כי מדובר באלפים בודדים של שקלים, שאין בהם בכדי להטיות את הכף או לשנות את המסקנה העולה מהתחשיב הראשוני". עיון בחקירתו הנגדית של מר אלפי מעלה כי הצהרתו לא נסתרה.
נוכח התנאים לקצובת אש"ל כפי שהוצגו על ידי הנתבעת 1, ומשתביעתו של התובע ביחס לרכיב זה נטענה באופן כללי, ללא הפניה לאסמכתאות או מקור כלשהוא, לא שוכנענו כי התובע עמד בנטל להוכיח את תביעתו ביחס לרכיב זה. מענקים וגילום מס לטענת התובע, שולם לו בגין רכיב זה אצל הנתבעת 2 בממוצע 299 ₪ מידי שנה, אך כעובד מדינה היה זכאי לתשלום שנתי ממוצע של 1,555 ₪.
...
שעה שתביעתו של התובע ביחס לרכיב זה נטענת באופן כללי, ללא הפנייה למקור סמכות כלשהו, ואף משקבענו כי לא עלה בידי התובע להוכיח כי נקלט בשירות המדינה ללא שנות הוותק שלו, וכי המדינה פגעה בזכויות המגיעות לו, ודחינו את מלוא רכיבי השכר אשר נתבעו על ידו – הרי שלא שוכנענו כי יש מקום לפסוק בענייננו פיצויים עונשים, ותביעתו של התובע ביחס לרכיב זה נדחית.
סוף דבר משכך התביעה נדחית.
בנסיבות העניין שוכנענו כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2012 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זוהי תביעתה של הגב' כרמלה סקר (להלן – התובעת) כנגד מעסיקתה עירית הכרמל (להלן העיריה) לתשלום הפרישי הוצאות רכב (קבועות ומשתנות), קצובת נסיעה, החזר אגרת ביטוח ורשוי, יתרת דמי הבראה, הפרישי תוספת "שיקלית-אחוזית" ובצוע הפרשות לקופת גמל מהנדסים בגין רכיבים שאינם פנסיוניים.
עניינה של התביעה שבנידון הוא באי תשלום מלוא החזרי הוצאות הרכב הנ"ל וקצובת הנסיעות, במשך תקופת עבודתה של התובעת בעיריה ומעט לפני כן. וכך, לטענת התובעת מבדיקה שערכה במהלך שנת 2002 התברר לה כי מזה שנתיים היא אינה מקבלת תשלום בגין רכיב ההוצאות המשתנות (נטו) למרות שבמשך כל אותה תקופה היא המשיכה לבצע נסיעות ברכבה האישי לצרכי העבודה.
...
אי לכך, אנו קובעים כי התובעת היתה זכאית במשך כל תקופת עבודתה להחזר הוצאות רכב באופן מלא, בהתאם לדרגת הניידות שאושרה לה ואשר לגביה לא היה חולק ולרבות כל הזכויות הכרוכות ברמת הניידות והיקף הקילומטראז' החודשי שאושר לה. עד כאן דיוננו בסוגית החזר הוצאות הרכב.
סוף דבר – אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל, תביעות התובעת לתשלום החזר הוצאות רכב משתנות והחזר הוצאות ביטוח ורישוי, כמו גם תביעתה לתשלום קצובת נסיעות לתקופה נשוא המחלוקת – מתקבלות במלואן, ואנו מחייבים את הנתבעות לשלם לתובעת את הסכומים כדלקמן: הוצאות משתנות לתקופה 6/02 עד 11/06 ו-6/08 עד 3/09 בסך כולל של 17,115 ₪.
אי לכך, ולאחר שלקחנו בחשבון את תוצאות פסק הדין החלקי ופסק דין זה כמו גם את התנהלות הנתבעת כמבואר לעיל, אנו מחייבים את הנתבעות לשאת בהוצאות התובעת בסך כולל של 12,000 ₪ לתשלום בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין, שאם לא כן ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפעל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו