עניינה של התובענה בטענת המבקשים כי המשיבה, חברה המספקת גז לשימוש בייתי, הפרה את הוראות הסכם ההיתקשרות בינה לבין בעלי הדירות בשכונה הצבאית שבשכונת השמשוני בעיר מודיעין, ולא עמדה בהתחייבויותיה לתת לתושבים אלו את ההנחה במחיר הגז ובמחיר התשלום הקבוע שנקבעה בהסכם זה. מהטעמים שיפורטו להלן סברתי כי יש מקום לאשר את הבקשה, ולתת להסדר הפשרה תוקף של פסק דין.
עילות התביעה - עילות התביעה הוגדרו בסעיפים 26- 42 לכתב התביעה שצורף לבקשת האישור, כדלקמן:
חוק הגנת הצרכן:
"התובעים טוענים כי גביית תעריפים גבוהים מן הקבועים ב[הסכם המקורי] עולה כדי הפרה בוטה של הוראות סעיף 2 (א) (13) לחוק הגנת הצרכן, תשמ"א- 1981 ... הנתבעת היתעלמה מהוראות החוק כאמור לעיל, הסתירה מהצרכן/ חברי הקבוצה את התעריף שנקבע ב[הסכם המקורי], הציגה בחשבוניות תעריף אחר גבוה יותר, וחייבה את חברי הקבוצה לפי התעריף הגבוה".
הפרת חובה חקוקה:
"הנתבעת הפרה את הוראות החוק כמפורט בסעיפים 23 - 26 לעיל וגבתה מן חברי הקבוצה תעריפים המנוגדים ל[הסכם המקורי], בכך גרמה נזק כלכלי ועוגמת נפש לחברי הקבוצה".
עשיית עושר ולא במשפט:
"הנתבעת גבתה מהתובעים ומן חברי הקבוצה תעריפים כפולים עבור צריכת גז, עבור דמי שימוש חודשיים מעבר לתעריפים הקבועים ב[הסכם המקורי], זאת תוך ניצול חוסר ידיעתם של חברי הקבוצה, על ידי כך גלגלה לכיסה כספים רבים שלא כדין במשך למעלה משבע שנים, והתעשרה שלא כדין על חשבון התובעים וחברי הקבוצה."
עוולת הגזל:
"מעשיה ומחדליה של הנתבעת כמפורט לעיל, עולים גם כדי עוולת הגזל בהתאם לס' 52 לפקודת הנזיקין..."
רשלנות לפי סעיף 35 לפקודת הנזיקין:
"הנתבעת התרשלה בכך שהפרה את הוראות [ההסכם המקורי], והוראות חוק הגנת הצרכן, הנתבעת חייבה את התובעים וחברי הקבוצה בתעריפים שונים, גבוהים יותר, מאלו שנקבעו בחוזה, בכך גרמה לתובעים ולחברי הקבוצה נזק כלכלי".
התחייבויות המשיבה –
התחייבויות המשיבה לחברי הקבוצה הובאו בסעיף 5 להסדר הפשרה, והן נחלקות להתחייבויות ביחס לעבר (החזר כספי) ולהתחייבויות ביחס לעתיד (הסכם היתקשרות חדש).
...
עניינה של התובענה בטענת המבקשים כי המשיבה, חברה המספקת גז לשימוש בייתי, הפרה את הוראות הסכם ההתקשרות בינה לבין בעלי הדירות בשכונה הצבאית שבשכונת השמשוני בעיר מודיעין, ולא עמדה בהתחייבויותיה לתת לתושבים אלו את ההנחה במחיר הגז ובמחיר התשלום הקבוע שנקבעה בהסכם זה. מהטעמים שיפורטו להלן סברתי כי יש מקום לאשר את הבקשה, ולתת להסדר הפשרה תוקף של פסק דין.
ב"כ היועמ"ש הודיעה כי אין היא מתנגדת להסדר הפשרה, ואיש מחבריי הקבוצה לא הודיע על רצונו להתנגד להסדר הפשרה המתוקן או שלא להיכלל בו.
לאור כל האמור לעיל, מסקנתי היא כי יש מקום לאשר את הסדר הפשרה כמבוקש, ולתת לו תוקף של פסק דין, וזאת בהתאם למפורט בפסק דין זה.
מינוי בודק
במקרה שלפני מצאתי כי ניתן לאשר את הסכם הפשרה ללא מינוי בודק, לאור זאת שאינני רואה כיצד מינוי בודק יועיל לבחינת ההסדר, בשים לב לגובה הפיצוי שניתן לכל אחד מחברי הקבוצה ולהסכם ההתקשרות החדש צופה פני העתיד שנעשה.
גמול לתובע המייצג ושכר טרחה לבאי הכוח המייצגים
כאמור לעיל, הצדדים המליצו כי המשיבה תישא בתשלום הגמול למבקשים בסך של 5,000 ש"ח לכל אחד מהם, ושכר הטרחה לבאי כוח הקבוצה יעמוד על סכום של 65,000 ש"ח, בתוספת מע"מ. שכר טרחה זה מהווה תשלום ברף הגבוה של שכרי טרחה בתביעות מעין אלו, אך בשים לב להסכם ההתקשרות החדש שיעמוד בתוקפו בשנתיים הקרובות (לפחות) לו דאג ב"כ המבקשים (הסכם המהווה הטבה כספית עתידית לא מבוטלת לכ- 600 בתי אב), ובשים לב לבקשת המשיבה למחוק את בקשתה לסילוק על הסף לאחר שניתנה תגובת המבקשים, ולהחלטת בית המשפט מיום 14.5.2014 ששאלת ההוצאות בקשר למחיקה זו תידון בסיום ההליך, ובהתחשב בשלב הדיוני בו הושגה הפשרה ולהשקעה שנדרשה מבא כוח המייצג בעת ניהול הליכי המשא ומתן – הגעתי למסקנה כי יש לקבל את המלצת הצדדים על במלואה.
ו. סוף דבר
לאור האמור הריני מאשר את הסדר הפשרה, בהתאם למפורט בפסק דין זה.
הסכם ההתקשרות החדש יכנס לתוקף ביום 1.11.2015.