נטען, כי המחאה נוספת בסך 50,000 ₪ שנרשמה לפקודת התובע 1, לתאריך 3.6.20 (להלן: "ההמחאה שבמחלוקת"), בוטלה על-ידי הנתבעים, תמורתה לא שולמה, וכן לא שולם בעדה סכום המע"מ כמתחייב, וזאת על אף שסופקו לנתבעים תנור הנירוסטה ועבודות הנירוסטה הנוספות שהוזמנו על-ידם, והונפקה בעד אותה המחאה חשבונית מס. נטען, כי התובעים פנו לנתבעים בדרישה שיפרעו את חובם, אך פניותיהם לא נענו.
לאחר שהתביעה נותבה לטיפולי, היתקיים בפניי דיון הוכחות בו נשמעו עדי הצדדים, והצדדים סיכמו טענותיהם בעל-פה.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם, בתצהירי עדות ראשית על נספחיהם, שמעתי את עדי הצדדים ואת טענותיהם, ושקלתי אותן, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להיתקבל בחלקה, וכי יש לחייב את הנתבעים לשלם לתובע 1 את הסכום הנקוב בהמחאה שבמחלוקת.
במעמד זה מסר הנתבע 2 לידי התובע 1 את כלל ההמחאות, כאשר התובע 1 דרש לקבל מקדמה, ואת יתרת התמורה בארבעה תשלומים.
טענות התובע לפיהן התנור חובר לגז ולחשמל בעיסקו, ונעשה בו ניסיון קלייה של שק גרעינים ושקית מלח ששלחו להם הנתבעים, ולאחר מכן חובר ונבדק גם בעסקם של הנתבעים, נתמכו בעדות העובד שהעיד מטעמו, מר רדא קסיס.
הנתבע 2 הפנה לכך שהחשבונית מיום 31.8.20 כללה את מלוא סכום התמורה במנה אחת, ולכך שהחשבונית עבור שיק הפקדון הופקה ביום 6.9.20 בלבד, ונוסף לה סכום מע"מ שכלל לא שולם, ולא הייתה כוונה לשלמו, שכן דובר בשיק פקדון.
...
במכלול הראיות שהובאו ביחס להמחאות, מצאתי חיזוק למסקנה לפיה חמשת ההמחאות כולן נמסרו לתובעים גם יחד, במעמד הספקת התנור, קרי ביום 16.5.20, וכי ההמחאה שבמחלוקת נמסרה לא כמקדמה, ולא כשיק ביטחון.
לגרסת הנתבעים, בנתון זה יש כדי לחזק את המסקנה לפיה דובר בשיק ביטחון, אולם מצאתי לתת אמון בגרסת התובע 1 לפיה, הנתבע 2 ביקש ממנו להמתין עם הפקדת ההמחאה בסכום הגבוה יותר.
לנוכח המפורט לעיל, אני מקבלת את התביעה בחלקה, ומחייבת את הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובע 1 סך 50,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 9.9.20 ועד ליום הגשת התביעה, בסך 659 ₪, הוצאות בסך 1,496 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 5,850 ₪ כולל מע"מ.
ככל שישנה הפקדה בתיק, סכום ההפקדה יועבר במלואו לתובע 1, באמצעות ב"כ, על חשבון הסכום הפסוק.