מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום חוב חוזי בגין שירותי שיווק דיגיטלי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכאן התביעה ומכאן פסק דין זה. מהות הקשר וכן המחלוקת בין הצדדים בין הצדדים נקשרו שני הסכמים - האחד להקמת אתר אינטרנט והשני למתן שירותי פירסום ושיווק דיגיטאליים.
חובה של הנתבעת כעולה מכתב התביעה הוא כפי שכבר צוין: תשלום חוב בגין חשבונית פברואר 212,332.77 ₪ כולל מע"מ; תשלום חוב בגין שירותי SLA ע"פ ההסכם בין הצדדים 20,182.5 ₪ כולל מע"מ; תשלום חוב בגין הפרש עלויות רכישת מדיה 3,833.34 ₪ כולל מע"מ; ====== סה"כ - 236,348 ₪ טענות הנתבעת הנתבעת עתרה לדחות את התובענה כנגדה וטענה כי מדובר בתביעה חסרת כל בסיס.
...
סיכום פסק הדין מכל האמור לעיל עולה התמונה הבאה: הנתבעת והתובעת נקשרו בשני הסכמים שמטרתם מתן שירותים, תוך התייחסות לתערוכה שהפיקה הנתבעת; איש הקשר בהתנהלות אל מול התובעת היה מי שניהל את פעילות הנתבעת – מר עמיר איילון; הנתבעת עמדה בהתחייבויותיה עד סמוך לקיומה של התערוכה.
סוף דבר לאור האמור לעיל אני מחייב את הנתבעת בתשלום הסך של 236,248.61 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 7/4/2020 ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף אני מחייב את הנתבעת בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 25,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק דין זה ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפנינו תביעת התובעת כנגד הנתבע – עובד לשעבר שלה, שעניינה גזל סוד מסחרי, הפרת חוזה, הפרת חובות הנאמנות וחוסר תום הלב.
להלן העובדות העולות מחומר הראיות: התובעת (להלן - "רובוגרופ") הנה חברה ציבורית העוסקת בתחום מחקר ופיתוח, יצור ושיווק של מוצרים שונים בתחום ההדרכה – מוצרי הדרכה בתחום היתכנות, רובוטיקה, פלאטפורמות דיגיטאליות חווייתיות ללימוד ועוד.
בסעיף 11 להסכם נקבע: לצרכי סעיף זה: "מידע סודי של החברה" – כל המידע הקשור לחברה ולעסקיה, שאינו נחלת הרבים, לרבות ובלי לפגוע בכלליות האמור תחום המחקר והפיתוח, רשימת לקוחות וספקים, מדיניות החברה עם לקוחותיה וספקיה, שיטות השיווק והמכירה, שיטות ההכשרה של עובדי החברה, ומשאים ומתנים שהחברה מעורבת בהם.
ג להסכם התחייב באום: שלא להתחרות בחברה בשום צורה שהיא, בכל דרך היתקשרות שהיא, במישרין או בעקיפין, בעצמו ו/או ביחד עם אחרים ו/או לתת ייעוץ או שירות אחר מכל סוג שהוא, לעסק מתחרה ו/או להיות מועסק בשכר או ללא שכר ע"י עסק מתחרה ו/או להיות פעיל, במישרין או בעקיפין, בהקמתו ו/או נהולו ו/או הפעלתו ו/או תכנונו של עסק מתחרה.
כך הצהיר: "עיון בהסכם מלמד שמי שהייתה אמורה לקבל עמלות בסכום של 684,287,64$, היא אותה חברת AREA LIMITEולא אני. חתמתי על ההסכמים מתוך תקווה למצוא אפיקי פרנסה חדשים אולם האמור בהסכמים לא יצא לפועל ואני לא שימשתי כסוכן של חברת YES01 ולא שולמה לי עמלה.
...
בנסיבות אלה אנו קובעים כי קמה לרובוגרופ ההגנה הקבועה בסעיף 18 (2)(ג) לחוק הגנת הפרטיות שעניינה "הגנה על עניין אישי כשר של הפוגע" ראו לעניין זה דברים שכתבה כב' השופטת איצקוביץ בעניין סע"ש (אזורי ת"א) 41363-03-13 אורי יוסקוביץ - טלרד נטוורקס בע"מ (נבו 15.10.2017), הרלבנטיים ונכונים גם לענייננו.
סוף דבר תביעת רובוגרופ מתקבלת באופן חלקי.
התביעה שכנגד מתקבלת באופן חלקי.
הוצאות משפט בשים לב לתוצאות פסק הדין ולהתנהלותו של באום במסגרת העבודה, כפי שפורט לעיל, ובשים לב לתוצאות ההליך, אנו קובעים כי באום ישא בהוצאות שכ"ט עו"ד בסך 8,000 ש"ח. ניתן היום, י"ג אדר תשפ"ג, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה נטען כי הנתבעת היתקשרה עם התובעת בהסכם מיום 17.5.20, לפיו התובעת תעניק לנתבעת שירותי שיווק דיגיטאלי לתקופה של 12 חודשים, בתמורה לסך 4,000 ₪ בצרוף מע"מ לכל חודש (להלן: "דמי השרות").
כן נטען, כי הנתבעת הייתה מרוצה מהשרות ולכן האריכה את ההסכם לשנה נוספת.
בכתב ההגנה נטען כי הנתבעת היתקשרה יחד עם חברה נוספת, בשם "KD שיווק" (להלן: "KD") בהסכם, כאשר שירותי התובעת ניתנו לשתי החברות, והן שילמו את דמי השרות בחלקים שוים, קרי 2,000 ₪ כל אחת.
בעדות ינובר לא ניתן הסבר לשאלה מדוע במהלך התקופה שמנובמבר 2020 ואילך לא גבתה התובעת את דמי השרות מכרטיס האשראי של הנתבעת, ולתשובתו נציגי התובעת שוחחו עם הנתבעת ובקשו כי הנתבעת תפרע את החוב במלואו, כאשר זה היה תוך כדי העבודה וניהול הקמפיינים, ובשל סרוב הנתבעת לשלם, נתן בעלי התובעת הנחיה לעצור את העבודה עימה.
...
הן ולדימיר והן **** העידו בפניי כי ההצעה שניתנה להם מפי אריה מצד התובעת, הייתה לתשלום דמי שירות קבועים של 1,500 ₪ לחודש לכל אחת מהחברות, כאשר לאחר שהשניים ביקשו מאריה שתהיה אפשרות להודיע על סיום מוקדם של ההסכם, נעתר אריה לבקשה בכפוף להגדלת דמי השירות לסך 2,000 ₪ לחודש לכל אחת מהחברות.
לנוכח המכלול המפורט לעיל, אני קובעת כי היה על התובעת לחייב את הנתבעת בסך של 2,000 ₪ לחודש, בצירוף מע"מ, לתקופה של 10 חודשים, כגרסת הנתבעת, ולא במלוא סכום התביעה.
לאור האמור התביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

תביעה כספית, על סך של 134,539 ₪, בגין שירות בתחום הפירסום באנטרנט שספקה התובעת לנתבעת ותמורתו לא שולמה.
עוד הוסכם כי על ההיתקשרות בין הצדדים יחולו הוראות מיסמך תנאי ההיתקשרות הסטנדרטיים שנקבעו על ידי ארגון הסחר הבנלאומי לשיווק דיגיטאלי ואינטראקטיבי (להלן IAB או הסכם המסגרת).
הנתבעת היא שמנעה הסכם פשרה שיש בו ויתור על חלק מהחוב ומנגד, לא פעלה להגיש תביעה כנגד חברת CLEARPIER לתשלום מלוא החוב, בטענה מאוחרת, שנטענה באופן סתמי בלבד ביחס לכל חוב מחובות צדדי ג', ולפיה עלות התביעה המשפטית יקרה מהצפויה.
...
חשוב מכך, סבורני כי התנהלות הנתבעת בכל הנוגע לחובה של חברת CLEARPIER, העומד על סך של 15,000 $ ומהווה כמחצית מהיקף חובות צדדי ג', מלמדת על הבעייתיות.
מאחר ולא הוכח בענייננו כי קמה יריבות ישירה בין התובעת לצד ג', לרבות בשים לב לכך כי התובעת נדרשה להסכמתה של הנתבעת לפשרה בינה לבין הלקוח, סבורני כי בנסיבות העניין, לא עמדה הנתבעת בהתחייבותה כלפי התובעת לנקיטת "אמצעי גביה סבירים" כנגד צד ג' בכל הנוגע לתמורה המגיעה לתובעת בגין הטראפיק שסיפקה.
לפיכך, התביעה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

נטען, כי התובעת ביצעה פעולות ייעוץ ובהן גיוס יועץ עסקי בשם ****, ועריכת פגישות רבות עמו; הכינה מסמכים עבור הנתבע לקבלת מימון מהבנקים; פעלה לגייס משקיע לעסקו של הנתבע, והנתבע הישתתף בקורס דיגיטאלי של התובעת בפייסבוק.
מיתרת הסכום לתשלום, העומדת לטענת התובעת על סך של 35,100 ₪, יש לקזז צמיגים שרכשה התובעת מהנתבע בסך 1,200 ₪, ועל כן יתרת חובו של הנתבע עומדת על סך 33,900 ₪.
עתירת התובעת להשית על הנתבע את סכום התביעה מתבססת על הוראת סעיף 5E להסכם, על פיו: "ללקוח תנתן אפשרות לנקודת יציאה מההסכם בסיום כל חודש שירות, בהתראה של 30 יום ובכתב, בחודש זה הלקוח ימשיך לקבל שירות כרגיל. במידה והלקוח יחליט לממש את נק' היציאה, ישלם חודש אחד בנוסף." אין מחלוקת בין הצדדים כי הנתבע שילם לתובעת תמורת חודש היתקשרות אחד בלבד, ולא שילם עבור חודש ההתראה מראש או עבור החודש הנוסף בהתאם להוראות סעיף 5E להסכם.
הנתבע טען כי הוטעה ביחס לתוכן ההסכם עליו חתם, לאחר שהתובעת יצרה כלפיו מצג שתגייס עבורו מימון משמעותי לעסקו, אך לא עשתה כן. עיון בהוראות סעיף 1 להסכם מעלות כי השרות יכלול ייעוץ בתחומים כגון שיווק, כוח אדם, תיכנון כספי, מבנה אירגוני, חומרים פרסומיים, אימון אישי, קופירייטינג, ניהול קמפיינים שיווקיים, ניהול תקציבים פינאנסיים והגדרת יעדים.
...
התובעת טענה כי בהתאם להוראות ההסכם, ניתנה לנתבע אפשרות לסיים את ההסכם בסיום מוקדם, בתום כל חודש שירות, בהתראה בכתב של 30 ימים מראש, כאשר בחודש זה ימשיך הנתבע לקבל שירות כרגיל, וכן ישלם הנתבע תמורת חודש שירות נוסף.
שוכנעתי בטענת התובעת לפיה לא ניתן לבצע הסכם מהסוג הנדון ללא השתדלות ראויה מצד הנתבע, בהעמדת מסמכים ומידע, ובמילוי אחר המשימות העסקיות שהוטלו עליו.
הנתבע טען במובלע בכתב ההגנה כי ההסכם עליו חתם הוא בבחינת חוזה אחיד, אך לא פירט את הטענה, נציג התובעת לא נחקר באשר לכך, והטענה גם נזנחה בסיכומים, כך שלא מצאתי מקום להרחיב ולדון בה. לאור המפורט לעיל, אני מקבלת את התביעה במלואה.
הנתבע ישלם לתובעת סך של 33,900 ₪ בצירוף ריבית והצמדה ממועד הגשת התביעה ועד היום, וכן יישא בהוצאות התובעת ובשכ"ט בסך 4,700 ₪ וזאת תוך 30 יום מיום שיתקבל פסק הדין בידיו, שאם לא כן, יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהמועד האחרון לתשלום עד לתשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו