ואולם, לצורך הענין די בכך שאין חולק כי התובע לא היה מעוניין לחתום על ההסכם ואף העלה טענות נוספות לעניין פגיעה בזכויותיו בשנים הקודמות (פגיעה בהפרשות הפנסיוניות שלו לפני שנת 2010, אי תשלום בגין טפול שיניים שניגרם לטענתו עקב תאונת עבודה משנת 2012).
בין הצדדים התפתחה מחלוקת שכן לפי עצת גב' אליאסי, הנתבעת ביקשה לעגן בכתב את הנוהג שהיה קיים מאז תחילת העסקתו של התובע ולפיו שעות העבודה המבוצעות ביום ו' הן חלק מהשכר הכולל, ואין משלמים בגינן שעות נוספות ואילו התובע סרב לכך, והעלה טענות לעניין חובות מן העבר הן בגין שעות יום שישי והן בעניינים אחרים.
וכך בלשונו של כב' בית הדין הארצי לעבודה בית הדין (ראה ע"ע 31964-03-16 יאסו נ' איי אס אס – פורסם בנבו):
"אכן, בהתאם לעדותה של העובדת השכר שסוכם עימה היה בעד כל שעות עבודתה, לרבות שעות נוספות (ע' 27, ש' 25 – 28). אולם, בתקופה בה שולם לעובדת שכר הכולל תמורה בעד עבודה בשעות נוספות, הרי שלאור סעיף 5 לחוק הגנת השכר, תשי"ח – 1958, השכר ששולם לעובדת הוא השכר הרגיל, ועל בסיסו יש לשלם גמול שעות נוספות [ע"ע (ארצי) 623/06 בוטלז'י –מלון שלום פלאז'ה אילת [פורסם בנבו] (11.2.2010)]. על כן, בכל הנוגע לתביעה לגמול שעות נוספות בעד התקופה שעד יום 31.12.2008 נדחה ערעורה של החברה.
...
אשר לשאלת תחולת צו הרחבה בענף הדפוס הגם שמלכתחילה הנתבעים חלקו על הטענה כי חל על הצדדים צו הרחבה בענף הדפוס, הרי שהנתבעת לא חזרה על טענותיה בסיכומים, ומכל, מקום כפי שיפורט להלן, בשים לב למהות המחלוקת ולראיות שהובאו בפני לא נדרשתי להכריע בשאלה זו.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים בסיכומייהם ובמכלול הראיות והעדויות שהומצאו החלטתי היא כדלקמן:
נסיבות סיום יחסי העבודה
טענות הצדדים
התובע טוען כי הוא פוטר לאחר שפנה לנתבע בטענות בדבר זכאות לתשלום עבור שעות נוספות ובטענות לחוסרים בהפרשות הפנסיוניות ואף עודד עובדים אחרים לפנות בדרישות דומות.
לפיכך התביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית.
כללו של דבר
על יסוד כל האמור לעיל אני קובעת כי על הנתבעת 1 לשלם לתובע בתוך 30 יום את הסכומים הבאים, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל:
בגין גמול עבודה בשעות נוספות - 55,377 ₪.
בשים לב לכך שמרבית התביעה כנגד הנתבעים (אשר יוצגו במשותף) נדחתה, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 7,000 ₪.