מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום זכויות עובד עקב סגירת עסק

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע פתח בהליך זה כנגד החלטת הנתבע לגבי אופן חישוב בסיס ההכנסה לתשלום גמלאות להן זכאי התובע בגין תאונה בעבודה.
בחודש אפריל 2020, בשל שהעסק היה סגור על רקע נסיבות אלו, הקטין התובע את המקדמות ששילם בגין דמי ביטוח והעמידן לפי הכנסה ע"ס 4,000 ₪ לחודש.
נקודת ההנחה שככל שנידרש היה להסדיר את נושא המקדמות שהוקטנו על ידי עצמאיים בשל קיטון בהכנסות בקשר ישיר למיגבלות ה'קורונה', היו נעשים שנויי חקיקה יזומים לשם כך. עם כל ההבנה למצוקת התובע ולמרבה הצער, נוכח מהות תקנה 11 ותכליותיה, והניתוח לעיל, אין אלא לדחות את התביעה.
...
לכן לא ניתן להיעתר לבקשת התובע לחשב את הכנסתו בהתאם להוראות תקנה 9 לתקנות חישוב שכר עבודה רגיל –חלוקת שכרו של הנפגע ב- 12 החדשים שקדמו ליום שבעדו מגיעים לו לראשונה דמי פגיעה ב- 360.
משבחר המחוקק לא לשנות את הוראות חישוב הכנסות עצמאים בתקופת הקורונה, גם אם לתקופה קצובה, שוכנענו כי אין מקום להתערב ולעשות זאת באמצעות הפסיקה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גם אם התובע ביקש מאת הנתבע ליתן לו מכתב פיטורים סמוך לסיום ההעסקה (כפי שהעיד) או שהתכוון להתפטר בדין מפוטר (כאמור במכתב ההתראה) אין בכך כדי לגרוע מכך שהנתבע בסופו של יום הוא שהחליט מחמת סיבות אישיות שלא לקחת יותר עבודות, לסגור את העסק ולפטר את כלל העובדים, לרבות התובע, כפי שהעיד.
נזכיר שעל פי סעיף 10 לחוק דמי מחלה, תשל"ו-1976: "עובד שבתקופת מחלתו עבד למעשה בשכר או בתמורה אחרת לא יהיה זכאי לדמי מחלה עקב אותה מחלה, ואם כבר שולמו, רשאי המעסיק או קופת הגמל, לפי הענין, לתבוע החזרתם או לנכותם מכל סכום שהם חבים לעובד". מעיון בכרטיס העבודה של חודש 2/2015 (נספח א' לתצהיר הנתבע), עולה כי בחלק מהימים בגינם ניתן אישור המחלה, התובע עבד בפועל בנתבעת.
על כן התובע אינו זכאי לתשלום דמי מחלה בגין הימים בהם עבד וקיבל שכר.
...
כפי שיפורט להלן, דין התביעה נגד הנתבע – להידחות.
לא שוכנענו כי זהו המקרה המתאים לשימוש בצעד קיצוני כהרמת מסך.
סוף דבר – התביעה כנגד הנתבע, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בחודש מאי 2020 התובעת כבר מתחילה עבודה חדשה בירושלים, לטענתה בשל סגירת העסק בקורונה, ובסוף חודש אפריל היא מסיימת את השכירות על דירתה באיזור ים המלח וחוזרת לגור עם הוריה בירושלים.
בשלב זה ההתכתבויות בין הצדדים כבר עוסקות באיומים בתביעות הדדיות, וברור כי ישנו סיכוי ממשי שהתובעת לא תחזור לעבוד בעסק, כך שניתן לקבל את טענתו של הנתבע כי במועד זה הוא לא היה מוכן לשלם את הרווח המגיע לתובעת בשל טענת קזוז שהוא מעלה בגין פיצויים מוסכמים בשל הפרת חוזה.
עם זאת, בהיתחשב בשכרה החודשי של התובעת שעמד על כ-10,000 ₪ לחודש, ומתוך הנחה של כ-3 חודשי התארגנות שנדרשו בעקבות עזיבתה של התובעת את העסק עד לחזרתו של העסק לתיפקוד מלא; אני סבורה כי התוצאה היא שהפיצוי המוסכם מתקזז במלואו עם הסכום אותו קבע מומחה בית המשפט לו זכאית התובעת בגין רווחיה עד עזיבתה את העסק.
...
מהאמור עולה המסקנה כי הפיצוי נקבע ללא יחס סביר לנזק אותו צפו הצדדים.
עם זאת, בהתחשב בשכרה החודשי של התובעת שעמד על כ-10,000 ₪ לחודש, ומתוך הנחה של כ-3 חודשי התארגנות שנדרשו בעקבות עזיבתה של התובעת את העסק עד לחזרתו של העסק לתפקוד מלא; אני סבורה כי התוצאה היא שהפיצוי המוסכם מתקזז במלואו עם הסכום אותו קבע מומחה בית המשפט לו זכאית התובעת בגין רווחיה עד עזיבתה את העסק.
סיכום ותוצאה לאור האמור, ומאחר שסכומי שתי התביעות מתקזזים, שתי התביעות נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מונחות לפנינו תביעה לתשלום זכויות שונות המגיעות לתובע לטענתו עקב עבודתו אצל הנתבעת וסיומה, בתקופה שמיום 01.05.2012 ועד 30.11.2014, וכן תביעה שכנגד התובע להשבת כספי הלוואה.
סמוך לסגירת תיק העצמאי ברשויות המס החל התובע לבצע הובלות באמצעות הנתבעת, זאת למשך כשלוש שנים.
היתנהלות זו בין הצדדים תומכת ומחזקת את מסקנתנו כי צדקה הנתבעת שהוצאת תלושי השכר הקודמים ממאי 2012 ועד 11/2014 נועדה לעזור לתובע עקב משבר כלכלי שחוה עם אישתו איריס אף שהמשיך לעבוד כעצמאי לכל דבר ועניין.
הנתבעת אומנם רכשה עבור התובע משאית – בכספים שלה, אולם התובע נהג בה מנהג בעלים – המשאית נרשמה על שמו והייתה צמודה אליו; לא היה נהג משאית נוסף בחברה – כפי שהעיד יקי (ראו סע' ‎38 לעיל); כל הוצאות עסק ההובלות נרשמו בהיתחשבנות ושולמו מהכנסות התובע – והנתבעת לא נשאה בתשלום הוצאות; נזכיר כי לפי עדות אתי, נערך קזוז חודשי בגין עלות המשאית ששילמה הנתבעת.
...
סיכומו של דבר מסקנתנו כי חרף הוצאת תלושי שכר עבור התובע, הוכח שלא התקיימו יחסי עובד – מעסיק בינו לבין הנתבעת.
לפי עדותו של התובע עצמו – "ביולי נגמרו הקשרים בינינו. החלטנו ביחד, טומי ואני, שאנו מסיימים את דרכנו. היו בינינו מתחים." עמ' 17, ש' 30-29.
עניין ההלוואות נדון בהליך נוסף בבית משפט השלום ויוכרע שם. סוף דבר משכך אנו דוחות את התביעה העיקרית על כל רכיביה וקובעות כי לא התקיימו יחסי עובד - מעסיק בין הצדדים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע עבד ברציפות עד חודש מרץ 2020, ועם פרוץ מגיפת הקורונה ניסגר העסק לכ-4 חודשים, והעובדים הוצאו לחל"ת. העסק ניפתח מחדש בחודש יולי 2020, התובע ביקש לא לשוב למישרה מלאה עקב הצלחתו בעבודה עצמאית כמעצב אופנה, ובקש לשלב אותו בעבודה במקרה הצורך "לסגירת חורים". בתום חודש יולי 2020 ביקש התובע להפסיק את העסקה שלו ולהתמקד במקצועו כמעצב.
שכר עבודה, מוגדר בסעיף 1 לחוק הגנת השכר כך "לרבות תשלומים בעד חגים, פריון עבודה ושעות נוספות ותשלומים אחרים המגיעים לעובד עקב עבודתו ובמשך עבודתו". בעניינינו, לא מצאנו תעוד ואף לא נטען כי רן פעל בהתאם לסיפא להוראת החוק, ועל כן מצאנו כי הוא אחראי לתשלום שכר עבודה כהגדרתו בחוק, וכן כל חוב לקופות גמל גם עבור תקופת עבודתו אצל מיכאל, המעסיק הקודם.
אשר לטענות התובע לצבירת זכויות ותשלומן, אין מחלוקת שלזכות התובע נצברו ימי חופשה ומחלה בתלושי השכר, אולם לא הוכח כי אלו נוצלו או שולמו בפועל מכאן שמדובר בליקוי מהותי, שהדיון בו מקומו במסגרת התביעה דנן.
...
בהתאם לסעיף 26א לחוק הגנת השכר, מצא בית הדין כי מעסיק מסר לעובד ביודעין תלוש שכר שלא נרשמו בו הפרטים הנדרשים, כולם או חלקם, רשאי הוא לפסוק לעובד פיצוי לדוגמה, ללא הוכחת נזק.
סוף דבר אשר על כן, רן ישלם לתובע, סך של 45,209 ₪ בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין, כדלקמן: א.    דמי הבראה בסך 5,372 ₪.
התביעה נגד מיכאל נדחית ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו