דין תביעתו ברכיב זה להדחות כמו גם התביעה לזכויות סוציאליות בגין אותה תקופה בה היה התובע מצוי בחל"ת.
התביעה לפצוי בגין אי מתן תלוש שכר ערוך כדין היא למעשה תביעה לתשלום הודעה מוקדמת וסכומים נוספים בגין חודש ינואר, אשר לטענת התובע משלא נרשמו בתלוש השכר הרי שהוא ניתן תוך טעות רישומית ושלא כדין.
...
בהחלטת כב' השופטת חני אופק גנדלר בבר"ע עבודה (ארצי) 52396-12-21 ניבין סיאד – שבע קשתות (ניתן ביום 2.1.22), בה נדחה הערעור על החלטת כב' השופטת שדיאור בסע"ש 40299-11-21 ניבין סיאד – שבע קשתות (ניתנה ביום 7.12.21) נאמר כך:
"המבקשת מבקשת סעד זמני בדרך של מתן עבודה בפועל, כשלצורך זה היא מבקשת כי המשיבה, שסגרה את עסקה בתחום המלונאות (למעט עבודות תחזוקה נדרשות), תפתח את עסקה לפעילות שוטפת. טענות המבקשת בבקשה שלפני סבות בעיקרן כנגד שיקול הדעת הניהולי של המשיבה אודות פתיחת המלון או הצורך באיוש תפקיד מפקחת מחלקת הזמנות במלון. אולם, עם כל ההבנה למצבהּ של המבקשת, שיקולים אלו הינם במסגרת הפררוגטיבה הניהולית של המשיבה ובית הדין לא יחליף את שיקול דעת המשיבה בשיקול דעתו, ולא יחייב עסק שצמצם פעילותו למינימום המתחייב לצורך תחזוקה בסיסית, להפעילו באופן שוטף.
בהקשר זה מקובלת עלינו טענת התובע כי לנוכח הודעתו לנתבעת כי הוא נכון לעבוד אצל הנתבעת בתקופת ההודעה המוקדמת, ומשהוכח כי בחרה שלא לשבצו לעבודה ולא להציע לו עבודות חלופיות (הגם שהיו בידיה), אלא להמיר זאת בתשלום חלף ביצוע עבודה, עליה לשאת בתשלום דמי ההודעה המוקדמת.
תחשיבה של הנתבעת לעניין זה מקובל אפוא בהוספת יום הודעה מוקדמת אותו הפחיתה מתחשיבה, דהיינו 193 ש"ח ליום (לפי היקף משרה) * 18 יום = 3,474 ש"ח.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום הודעה מוקדמת בסך 3,474 ש"ח.
כמו כן ובשים לב להתנהלות הנתבעת כלפי התובע כפי שתוארה לעיל כמו גם לחיובה בדין לאחר שהתובע הוצרך לנהל ההליך ולהסתייע לשם כך בעורכי דין, הנתבעת תישא בתוך 30 יום בתשלום הוצאות התובע בסך 500 ש"ח ושכר טרחת עו"ד בסך 3,000 ש"ח.
זכות ערעור לבית דין זה בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.