מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום הפרשים לדמי לידה בגין אי-תשלום

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

העירעור סב על דחיית התביעה לתשלום הפרש פיצוי בגין אי ניצול ימי מחלה (שמכונה גם "פדיון ימי מחלה") (להלן גם - הפצוי) בגין תקופת עבודתה של המערערת במשיבה שקדמה ליום 1.1.05.
נקודת המוצא הפרשנית, כפי שנקבעה בפסיקתו של בית המשפט העליון, היא כי "לא כל החוזים נולדו שוים" (ע"א 7649/18 ביבי כבישים עפר ופיתוח בע"מ נ' רכבת ישראל בע"מ (20.11.2019)), כך שבפרשנות חוזים מסוגים שונים ייתכנו דגשים שונים בתלות באופי החוזה והצדדים לו (ראו: ע"ע (ארצי) 34409-10-18‏ הבלט הישראלי, עמותה רשומה - ימפולסקי (6.5.2020)).
...
מטעם זה מצאנו קושי בנימוק שלא סביר שהסכם אילני והסכם 2005 יתייחסו לתקופות העבר תוך קביעת נוסחת פיצוי שונה.
סוף דבר, הערעור מתקבל.
בהתאם לחישוב המערערת בסעיף 38 לכתב התביעה אשר לא נסתר על ידי המשיבה, המשיבה תשלם למערערת בגין פדיון ימי מחלה סך של 202,731 ש"ח בצרוף הפרשי הצמדה וריבית מיום סיום עבודתה ועד התשלום בפועל.
עוד תשלם המשיבה למערערת הוצאות משפט בסך 10,000 ש"ח. ניתן היום, כ"ח כסלו תשפ"ב (02 דצמבר 2021) בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובעת לתשלום זכויות שונות בגין תקופת עבודתה בעריית באקה אל-גרביה (פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים עקב הפחתת הקף משרתה לאחר שובה מחופשת לידה בחודש 2/2012, פיצוי בגין הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה עקב הפלייה מחמת היותה אם, פיצוי בגין אי עריכת שימוע לפני הפחתת הקף המשרה, פיצוי בגין אי מתן הודעה על שינוי בתנאי העבודה, תשלום הפרישי שכר והפרשי הפקדות לקרן פנסיה, תשלום שכר בעבור עבודה בקייטנות ותשלום הפרישי דמי לידה).
...
] יצוין שבמהלך עדותה של גב' עפאף חרזאללה, סמנכ"לית העירייה ומנהלת משאבי אנוש (להלן: גב' חרזאללה), נעשה ניסיון לטעון שלתובעת תעודה של סייעת חינוך מיוחד ולא תעודה תיכונית בלבד[footnoteRef:2] ובסיכומים אף נטען שהיא בוגרת תואר ראשון בחינוך מיוחד[footnoteRef:3], אלא שדין הטענות להידחות משתי סיבות: האחת, התובעת לא טענה בכתב התביעה המקורי או המתוקן ולא הצהירה בתצהירה שיש לה תעודה של סייעת חינוך מיוחד או תואר ראשון בחינוך מיוחד, ולכן הטענות לא הוכחו.
עם זאת, כאמור העירייה פעלה בניגוד לחוק עבודת נשים עת לא פנתה לממונה בבקשת לקבלת היתר להפחתת היקף משרת התובעת ולכן לא מצאנו שהשיהוי הניכר בהגשת התביעה מצדיק את דחייתה.
סוף דבר התביעה נדחית ברובה.
תביעות התובעת לתשלום פיצוי בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד, הפרשי שכר והפקדות לקרן פנסיה ולקרן השתלמות בגין משרה בהיקף של 83%, שכר בעבור עבודה בקייטנות האביב והקיץ והפרשי דמי לידה – נדחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לפני בית הדין תביעת התובעת לתשלום דמי לידה בגין לידת בנה הבכור ביום 18/12/2019.
בעקבותיו, נוצרו הפרישי דמי ביטוח לחובתה ובגין החוב, לא שולמו לה דמי הלידה.
...
נוכח הראיות שעמדו בפנינו שוכנענו כי ההודעות על החוב לא הגיעו לתובעת.
התביעה מתקבלת במלואה .התובעת זכאית לדמי לידה מכח תקנה 3 (9) ו-(10) לתקנות הענקה מטעמי צדק.
הנתבע ישלם את הגמלה כדין .כן ישלם הנתבע שכ"ט ב"כ התובעת בסך 4,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

רקע בפנינו תביעתה של הגב' יפימוב כריסטינה (להלן: "התובעת") כנגד מעסיקה לשעבר, ד"ר ניר יקירה (להלן: "הנתבע"), לתשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בהיעדר שימוע, פיצוי מכוח חוק עבודת נשים ותשלום זכויות סוציאליות שונות המגיעות לה לטענתה בשל פיטוריה בעת שהייתה בהריון.
לטענתה, ממוצע שכרה החודשי עמד על 4,189 ₪ , לכן יש לחייב את הנתבע לשלם לה : פיצוי בגין אי תשלום שכר לתקופה המזכה בסך 65,976 ₪ .
אם כן, לאור הודאתה המפורשת של התובעת יש לנכות את התשלום שקבלה התובעת מהמוסד לביטוח לאומי עבור דמי אבטלה, מהפצוי המגיע לה בסך 65,976 ₪, בעד "התקופה המזכה" - קרי מיום 21.7.19 ועד לתום התקופה שבה חלה הגבלת הפיטורים (90 יום לאחר חזרה מחופשת לידה), היות שהתובעת ילדה ב 23.3.20 (עמ' 12 שורה 19 לפרוטוקול), תום התקופה המוגנת חל ביום 30.9.20.
התובעת לא הוכיחה את שיעור דמי הלידה אשר קיבלה, ולמעשה לא הוכיחה את סכום הפצוי לו היא זכאית בגין הפרש דמי לידה.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת הוצאות משפט בסך של 7,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרישי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.
...
לפיכך, אנו קובעים כי על הנתבע לשלם לתובעת, פיצוי בגין הפסד שכר בתקופת ההודעה המוקדמת בסך 4,189 ₪ .
לסיכום: נוכח כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים כי על הנתבע לשלם לתובעת את הסכומים מטה, בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת הוצאות משפט בסך של 7,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאור האמור לעיל, תבעה את הסעדים הבאים: פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד, חלף הודעה מוקדמת, תשלום בגין 60 ימים בתקופה המוגנת, פיצוי מכוח חוק שויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988 (להלן – חוק השויון), פיצוי מכוח חוק עבודת נשים, תשי"ד-1954 (להלן – חוק עבודת נשים), תשלום הפרישי שכר וגמול שעות נוספות ושעות עבודה בשבת, פיצוי מכוח חוק הגנת השכר, פדיון דמי חופשה, דמי הבראה, דמי חג ופצוי חלף הפרשות מעסיק לפקדון מסתננים.
אני דברתי עם טטיאנה ששלמו לי מה שמגיע לי ואני איחזור ודימה לא ענה לי. את אמרת ששלמו לך את החופשת לידה מתי שילמו לך מי שילם לי? אז אם טטיאנה היתה משלמת לך את הדמי לידה את היית חוזרת לעבוד מיד [.
...
איננו מקבלים את החישוב שערכו הצדדים, שכן מחד גיסא, צודקת התובעת, כי במניין ימי החופשה, יש לקחת בחשבון גם את התקופה המוגנת, בעוד שנתבעת 2 ספרה את מספר חודשי העבודה רק עד מועד הלידה.
מאידך גיסא, מצאנו כי בהתאם לחומר הראיות, התובעת החלה לעבוד ביום 19.09.18 ולא ביום 01.08.18, כפי שטענה התובעת, ועל כן, היא זכאית ל- 14 ימי חופשה ובסה"כ ל- 2,755 ₪.
אחרית דבר לאור כל האמור לעיל, אנו פוסקים כדלקמן: התביעה כנגד נתבעת 1 נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו