לטענת הנתבעת, תשלום הסכומים כאמור מביא לכך שעלות התביעות גבוהה בהרבה מכפי שהייתה יכולה להיות, והייקור בעלויות מביא בסופו של יום לייקור משמעותי בפרמיות ביטוח רכב ולפגיעה קשה בכיסו של הציבור כולו.
בתיק בית משפט נערכה לפניי ישיבת הוכחות, ביום 14.09.2023 שבה תחילה העלו ב"כ הצדדים את טיעוניהם, לאחר מכן נחקרו התובע ונציגת הנתבעת ולבסוף סיכמו ב"כ הצדדים את טיעוניהם בעל פה.
ביום 20.09.2023 הגישה הנתבעת בקשה להגשת הכרעה של המפקח על הביטוח בנושא תשלום תגמולי ביטוח מופחתים בביטוח רכב בגין הפרש במחירי חלפים כאשר הרכב תוקן במוסך שאינו בהסדר.
הוראה זו קובעת: "חברת הביטוח נידרשת לבחון האם ההפחתה בוצעה לאחר מתן גילוי בולט למבוטח שאפשר למבוטח לפעול על מנת להקטין את הנזק וכי המבוטח קיבל את הודעת החברה בפתיחת התביעה או טרם תיקו הרכב...". בנסיבות העניין, לא נעשה כל גילוי בולט לתובע בשום מקום לא עובר לקרות מקרה הביטוח ולא לאחריו, אלא רק במכתב התשלום החלקי, לאחר שהרכב תוקן.
...
אמנם, אני מקבל את טענת הנתבעת לעניין האפשרות שעומדת ללקוח לספק בעצמו את החלפים למוסך, בתנאי שמדובר בחלפים תואמים לסוג הרכב, לדגם הרכב ולהוראות יצרן הרכב, ואז ישלם עבור עבודה בלבד.
בנסיבות העניין, סבורני כי סירובה של הנתבעת לפצות את התובע בתגמולי ביטוח, נבעה על בסיס בדיקה ועל יסוד חשד, שהתברר כאן כי אינו מגיע עד כדי מסירת עובדות כוזבות ומרמה.
סוף דבר
אשר על כן, תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים הבאים:
9.1.