במסגרת התביעה עתר התובע להחזר תשלום ארנונה בסך 6,781 ₪ שנגבה ע"י מימוש העיקול וכן עתר לביטול כל חוב ארנונה שנותר, כביכול.
...
אמנם, העובדה שדבר דואר לא התקבל אצל הנמען אינה מעידה בהכרח על כך שלא נשלח, אולם, בנסיבות המתוארות, ונוכח אי התאמת מועדי הפקת מכתבי דרישת התשלום ומועדי קבלתם למשלוח, הגעתי למסקנה כי לא ניתן לקבוע שהנתבעת פעלה להמצאת הודעה על חיוב בארנונה כנדרש.
אשר להגנת תום הלב הקבועה בסעיף 15 לחוק, יפים הם בהקשר זה דברי כב' השופט כהן בעניין עו"ד גסלר:
"אין גם בידי לקבל את מסקנת בית משפט קמא, כי עומדת למשיבה הגנת הפרסום בתום הלב לפי סעיף 15(2) לחוק. כאמור, זו עשויה לעמוד לה, אם עשתה את הפרסום בתום לב, בנסיבות בהן "היחסים שבינו לבין האדם שאליו הופנה הפרסום הטילו עליו חובה חוקית, מוסרית או חברתית לעשות אותו פרסום". בהתאמה, סעיף 16(א) לחוק קובע: "הוכיח הנאשם או הנתבע שעשה את הפרסום באחת הנסיבות האמורות בסעיף 15 ושהפרסום לא חרג מתחום הסביר באותן נסיבות, חזקה עליו שעשה את הפרסום בתום לב". ואולם, יש לשים לב, כי חזקה הפוכה נקבעה בסעיף 16(ב) לחוק, לפיו "חזקה על הנאשם או הנתבע שעשה את הפרסום שלא בתום לב אם נתקיים בפרסום אחת מאלה: ... (2) הדבר שפורסם לא היה אמת והוא לא נקט לפני הפרסום אמצעים סבירים להיווכח אם אמת הוא אם לא". אני סבור, כי חזקה זו מתקיימת בענייננו.
לאור כל האמור לעיל אני מקבלת את טענת התובע כי יש בעיקול שהוטל על חשבון הבנק שלו כדי להוות פרסום לשון הרע.