מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום דמי תיווך בגין מכירת קומת מגורים בתל אביב

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע: הנתבעת, עמית לביאן בע"מ, עוסקת בשיווק נכסים למכירה והשכרה.
התובעת טענה כי רק לאחר חתימת חוזה השכירות, התברר לה, במקרה, מפי בעל הדירה, כי שבוע לפני כניסתה המתוכננת לדירה צפוי להתחיל שפוץ מאסיבי בבניין בעקבות נזילה שמקורה בקומה 3 של הבניין.
בנסיבות אלו, לאור השפוץ הצפוי, הסכימו התובעת ובעל הדירה (מר הירדני) לבטל את הסכם השכירות שנחתם בין הצדדים ואף חתמו ביום 5.7.20 על הסכם לביטול חוזה השכירות (להלן: "הסכם הביטול"), בו הוסכם: "הואיל ובתאריך 28.5.2020 נחתם הסכם שכירות בקשר עם דירת מגורים ברחוב מרידור 15 בתל אביב.
לאור האמור לעיל, אני קובע כי הנתבעת לא קיימה את הוראת סעיף 8 לחוק המתווכים ועל כן התובעת זכאית להחזר דמי התיווך ששילמה בסך 11,000 ש"ח. לעניין התביעה לתשלום דמי התיווך ששילמה התובעת למתווך אחר עבור מציאת הדירה החלופית: טענה זו נטענה בעלמא ולא הובר מקור זכותה של התובעת לסכום זה. הלכה למעשה עסקינן בפצוי בכפל, שכן משפסקתי שהנתבעת אינה זכאית לדמי תיווך, ממילא היה על התובעת לפנות למתווך אחר (אם היא חפצה בכך) ולשלם לו את שכרו.
...
ויודגש- לעניין זה אני מקבל גרסת התובעת כי חוזה השכירות בוטל בשל גילוי העובדות המהותיות הנ"ל. מר הירדני תמך בגרסת התובעת כשהעיד כי התובעת הבהירה לו כי הדבר לא מקובל עליה (עמ' 2 לפרוטוקול).
לאור האמור לעיל, אני קובע כי הנתבעת לא קיימה את הוראת סעיף 8 לחוק המתווכים ועל כן התובעת זכאית להחזר דמי התיווך ששילמה בסך 11,000 ש"ח. לעניין התביעה לתשלום דמי התיווך ששילמה התובעת למתווך אחר עבור מציאת הדירה החלופית: טענה זו נטענה בעלמא ולא הובר מקור זכותה של התובעת לסכום זה. הלכה למעשה עסקינן בפיצוי בכפל, שכן משפסקתי שהנתבעת אינה זכאית לדמי תיווך, ממילא היה על התובעת לפנות למתווך אחר (אם היא חפצה בכך) ולשלם לו את שכרו.
סוף דבר: לאור כל האמור, התביעה מתקבלת בחלקה: הנתבעת תשלם לתובעת סך כולל של 11,000 ש"ח. בנוסף, בנסיבות העניין, מצאתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך של 1,848 ש"ח. הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 ימים שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הרקע לתביעה לפניי תביעה לתשלום דמי תיווך בגין עסקה שנערכה במיתחם "סומייל" –קרקע בשטח של 3,167 מ"ר הידועה בכינוי מיגרש 124 ומצויה ברחוב אבן גבירול פינת רחוב ארלוזורוב בתל אביב (להלן – מיתחם סומייל).
בזמנים הרלבאנטיים לתביעה איפשר התיכנון הסטאטוטורי שחל במיתחם סומייל הקמה של מגדל מגורים בן 50 קומות שכולל 200 יחידות דיור.
באשר לקשר מול מר פינחסי הסביר מר חג'ג' כדלקמן: "השבתי למר פינחסי, כי בנסיבות הללו, שקבוצת חג'ג' כבר מכירה את המיתחם עוד הרבה קודם לפנייתו בעיניין, אינני זקוק לשירותי התיווך שלו ו/או מוכן לשלם דמי תיווך" [סעיף 19 ל-נ/24] וכן: "אני אמרתי לו [למר פינחסי – א.ש.] ישר אבל דמי התיווך שלך פה זה לא תיווך אמיתי, אני מעורב בעיסקה, אם אתה יודע לפצח לי את העסקה, אני אשלם לך כמו מישהו שעובד עבורי ואפילו נקבתי בסכום ..." [פר' עמ' 303, ש' 29-27].
...
לפיכך, דין תביעתם להידחות במלואה.
סוף דבר – התביעה נדחית.
בהתחשב בהיקף ההליכים שכללו שש ישיבות הוכחות, בהתחשב בעלויות הנוספות שנגרמו לצדדים בגין ההליך (היקף המסמכים, ההליכים המקדמיים, קיומם של חמש ישיבות קדם משפט) ובשים לב לתוצאה אליה הגעתי, אני מחייב את התובעים בתשלום שכ"ט ב"כ הנתבעים בסך 150,000 ₪ לכל צד מיוצג (אפיקי אס.ג'י.אס, קבוצת בר-שורקה, קבוצת האופציונרים וקבוצת חג'ג').

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו הפ"ב 39680-11-20 ליזרוביץ נ' לוסטיג תיק חצוני: לפני כבוד השופטת הבכירה רונית פינצ'וק-אלט מבקש: אלחנן רפאל ליזרוביץ ע"י ב"כ עו"ד יוסף כהן משיב: שאול לוסטיג ע"י ב"כ עו"ד איתמר כהן פסק דין
האחד, מתגורר במחצית השנייה של קומת הקרקע והשני, במחצית השנייה של הקומה הראשונה.
בתאריך 06.01.2014 ניתן פסק דין על-ידי המפקחת על רישום המקרקעין בפתח תקווה, בהסכמת יתר בעלי הזכויות במקרקעין דאז (לוסטיג; בלומנטל; גרנשטיין), כאשר קודמו של המבקש, ברקוביץ, ביקש להמחק מן התביעה לאחר שמכר את דירתו למבקש, וכך נעשה.
המשיב טען שבנה את הקומה הנוספת בזכות ותבע סכומי כסף שונים בקשר להוצאות שהוציא, אשר לטענתו על המבקש להישתתף עימו באותן הוצאות (ובנוסף תבע המשיב מהמבקש דמי תיווך שלטענתו הגיעו לו).
בפסק הבוררות נקבע בין היתר כי ליזרוביץ אינו חייב לשלם ללוסטיג דמי תיווך; כי ליזרוביץ חייב רק ב-25% מעלות היסודות, העמודים, קורות הקשר וקירות הממ"ד. כן נקבע לעניין זה כי יש ויכוח כמה מטרים ישנם, האם 102 או 130, וכי בשלב זה ישלם לפי 102 מ"ר, בסה"כ 25,500 ₪ .כן נקבע כי על ליזרוביץ לשלם 25% ממחיר יציקת הממ"ד שהוא 11,250 ש"ח כאשר מסכום זה ירדה עלות נסירת חלון 1,200 ₪, סה"כ 10,050 ₪.
...
סוף דבר לא מצאתי בטיעוניהם האחרים של הצדדים או בשיקולים אחרים, כדי לשנות את תוצאות הדיון לגופו של עניין.
לאור כל האמור לעיל, נדחית התנגדותו של המשיב, ומתקבלת בקשתו של המבקש לאישור פסק הבוררות בהתאם לסעיף 23 לחוק.
המשיב ישלם למבקש הוצאות אגרה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה (16.11.2020) ועד למועד התשלום המלא בפועל, וכן הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע היתעניין ברכישת דירת פנטהאוז בפרויקט שניבנה ברחוב אבשלום חביב 5, בתל אביב (להלן: "הבניין") על ידי הקבלן שמשון זליג ושות' (להלן: "הקבלן או היזם ").
משכך על הנתבע לשלם את דמי התיווך על פי ההסכם, בסכום של 219,960 ש"ח, בצרוף ריבית בשיעור של 5%, בסכום המוערך נכון למועד הגשת התביעה בסך של 27,163.48 ₪.
לאור כך, הנתבע ידע כי קיימת דירה המצויה בקומה 13, אשר טרם נמכרה ועודנה מצויה בבעלות מי מבעלי הקרקע.
בנסיבות אלה, ככל שהבעלים היה מוכר את זכויותיו במקרקעין בטרם ניתן טופס האיכלוס, היה מחויב במס שבח בשיעור גבוה, וזו לא הייתה נחשבת כמכירת "דירת מגורים". עוד הבהיר הבעלים כי גם אם היה מסכים למכירה בשלב זה, היה דורש מחיר של 11.2 מיליון ₪, מחיר שכלל לא היה ריאלי אותה עת. עוד נטען כי המחיר של 10 מיליון ₪ שנירשם בהסכם התיווך לא היה על דעת הבעלים.
כפי שצוין בכתב ההגנה (סעיף 19), אם בכלל היה מר שני מוכן למכור את זכויותיו במקרקעין אותה עת, היה זה תמורת סכום של 11.2 מיליון ₪, כך שלפי הבנתי, הנתבע הוא שיספוג את תשלום מס השבח בגין מכירת הזכויות במקרקעין, זאת נוכח העובדה שבניית הדירה טרם הסתיימה.
"... עצם העובדה שמתווך הציג לפני לקוחות נכס, אין פרושו של דבר שכל עיסקה בנוגע לאותו נכס תזכה את המתווך לעולם בדמי תיווך." (פס"ד מוסקוביץ עמ' 125; ע"א 7247/97 יצחקוב נ' מרדכי אביב מפעלי בניה בע"מ (26.11.01)).
...
טענת הנתבע למצג שווא טרם חתימת החוזה והפרת חובת האמון : משהגעתי למסקנה שהתובע לא היווה את הגורם היעיל בעסקה שנכרתה בין הנתבע לבעלי הדירה, הרי שדיון בטענה זו אינו נדרש.
מכלל הראיות שבפני אני סבורה כי התרחשות האירועים הייתה כדלקמן: הנתבע הגיע למשרד המכירות של הקבלן שהיה מצוי באתר הפרויקט, וביקש לקבל פרטים אודות דירת הפנטהאוז, וכן לבקר בה. עובדי הקבלן לא מסרו לנתבע את הפרטים של בעלי הדירה, אלא מסרו לו את מספר הטלפון של התובע.
סוף דבר: מן הטעמים המפורטים לעיל, הריני לדחות את התביעה שהגיש התובע.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו תאד"מ 47219-08-20 גת נ' טורי לפני כבוד השופטת שרון הינדה התובע: דוד גת הנתבעת: אילנית תפחא טורי ב"כ התובע – עו"ד ליאור מוסרי ב"כ הנתבעת – עו"ד שרון שמואל פסק דין
לפניי תביעה לתשלום דמי תיווך בסך של 56,160 ₪ בגין עסקת רכישת דירת מגורים ברחוב סמטת אבני חושן 10 ברמת גן (להלן: "הדירה").
הנתבעת סברה כי הגורם היעיל ברכישת הדירה הוא המתווך החדש אשר בעקבות טיפולו הסכים המוכר למכור את הדירה תמות סך של 2,400,000 ₪ והוא הזכאי לדמי התיווך אשר שולמו לו. על כן סברה הנתבעת כי יש לדחות את התביעה נגדה.
התובע נישאל בחקירתו הנגדית והעיד כי ציין את כתובת הבית, הסכם, והקומה וכי לא ידע את מספר הדירה ולא שאלת את המתווכת מיה (בפרוטוקול עמ' 19 ש' 23-26).
תשלום דמי תיווך על-ידי הצד השני המוכר העיד כי שילם דמי תיווך בגין המכירה.
...
לסיכום סוגיית הגורם היעיל נראה בחינת התנהלותו של התובע במבחני הפסיקה אל מול התנהלות המתווך החדש והתנהלות הנתבעת ובעלה, מובילה למסקנה כי התובע היה הגורם היעיל בעסקה.
סוף דבר לאחר שבחנתי גרסאות הצדדים וראיותיהם, מצאתי כי התובע עמד בכל מבחני סעיף 14 לחוק ועל כן זכאי הוא לדמי התיווך.
אשר על כן אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 56,160 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה (23.8.20) ועד למועד התשלום בפועל, בצירוף אגרת בית משפט כפי ששולמה בסך 1,415 ₪, שכר העדה כפי שנפסק בדיון בסך 300 ₪ ושכר טרחת עורך דין בסך 10,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו