בכתב התביעה נטען כי בעת חתימת הסכם התיווך והסכם הבלעדיות ביום 11.6.2019 עידכן הנתבע את התובע כי המכירה היא במסגרת הליך גירושין, אולם רק לאחר מכן התבשר התובע באמצעות משרד עורכת-דינו של הנתבע כי הדירה נימצאת מזה מספר חודשים בהליך של כנוס נכסים, וכי באות-כוח הצדדים מונו ככונסות נכסים בפקוח בית משפט.
כמתואר לעיל, פנייתו של הנתבע אל התובע וכריתת הסכמים אלו היתרחשו לאחר שהכונסת, באת-כוחו של הנתבע, פנתה לבית המשפט לעינייני מישפחה בבקשה להתיר לה לפנות לשירותיו של מתווך, לצורך מכירת הדירה.
הסתמכות התובע על התכתבות זו לביסוס טענתו ש"הובהר לתובע, באופנים רבים, כי ככל שהליך כנוס הנכסים וההתמחרות יביאו לכך שבעלת הדירה (גרושתי) תרכוש את מחציתה ממני לא יהיה זכאי התובע לדמי תיווך" (סעיף 13 לתצהירו), אינה עולה בקנה אחד עם הודעתו, באמצעות באת-כוחו, לבית המשפט לעינייני מישפחה, שנעשתה כשבוע לאחר מכן.
הנתבע חתם על הסכם התיווך ביום 11.6.2019 לאחר שקרא אותו (כפי שהעיד בחקירתו הנגדית, עמ' 24 לתימלול ישיבת ההוכחות מיום 25.5.2021), מתוך הבנה של משמעות ההיתחייבות שהוא נטל על-פיו - תשלום לתובע של 2% בתוספת מס-ערך-מוסף ממחיר המכירה של הדירה, במסגרת הליך כנוס הנכסים שנוהל על-ידי באת-כוחו ועל-ידי באת-כוחה של בת זוגו.
...
אף יישום המבחנים הנוספים שנקבעו בפסיקה כמו מידת הדמיון בין ההצעה המקורית של הקונה הפוטנציאלי לבין החוזה הסופי, או חלוף הזמן בין ההצעה לחוזה, מחזקים את המסקנה שהתובע היה "הגורם היעיל". מעורבותו בהליך הכינוס, הודעת הכונסת ביום 20.8.2019, עדותו של המתווך בבית המשפט לענייני משפחה ונוכחותו במעמד ההתמחרות ביחד עם הקונה הפוטנציאלי, מחזקים עוד יותר את המסקנה האמורה.
אשר על כן, אני קובע שהתובע הוכיח את זכאותו לדמי תיווך, משהתמלאו התנאים שבסעיף 14(א) לחוק המתווכים.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
(1) 50,864 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה, 25.12.2019, ועד לתשלום המלא בפועל;
(2) אגרת תביעה בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל;
(3) שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 6,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.