באשר לטענה, כי ההסכם "לא יצא אל הפועל ובוטל זמן קצר לאחר חתימתו", התובע טען, החלטת הנתבע והשוכרת להפסיק את ההיתקשרות בהסכם השכירות לאחר ששולמו לנתבע דמי שכירות או כל תשלום אחר חלף דמי השכירות עבור המבנים הרי שהושלמה עסקת שירותי התיווך ולפיכך זכאי התובע לדמי התיווך המוסכמים.
"
סעיף 9 (א) לחוק המתווכים קובע, כי "מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לבצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע השר, באישור ועדת הכלכלה".
תקנות המתווכים במקרקעין (פרטי הזמנה בכתב), התשנ"ז- 1997 קובעות את פרטי החובה שיש לציין בהזמנה לבצוע פעולת תיווך במקרקעין וכלשון סעיף 1 לתקנות:
"בהזמנה בכתב לבצוע פעולת תיווך במקרקעין לפי סעיף 9(א) לחוק, ייכללו לפחות הפרטים הבאים:
יפים לעניין זה הדברים שנכתבו בע"א (ת"א) 1183/08 מטרופוליס ייזום השקעות ונכסים (המאה ה-13) בע"מ נ' הצלחת יחזקאל בע"מ (בפרוק מרצון) (19.8.09) (להלן: "מטרופוליס"):
"אחד מהנושאים המרכזיים אשר החוק נועד ליתן מענה לו, מחלוקת בין מתווך לבין מי שהמתווך טוען להיותו לקוחו לפעולת התיווך שביצע. טרם חקיקת החוק, עדים היינו לסכסוכים רבים בין מתווכים לנתבעים על ידם לתשלום דמי תיווך, וזאת בשאלה האם אכן הוזמנה על ידם פעולת התיווך.
היעדרה של "הזמנה בכתב לבצוע פעולת תיווך במקרקעין" שומט את הקרקע מתחת לתביעת התובע ודינה להדחות על הסף.
...
העדרה של "הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין" שומט את הקרקע מתחת לתביעת התובע ודינה להידחות על הסף.
אשר על כן, אין מנוס מלהורות על דחיית התביעה על הסף.
לאור התוצאה אליה הגעתי, אני מחייב את התובע לשלם לנתבע הוצאות משפט ובכלל זה שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 2,500 ש"ח, אשר ישולם תוך 30 יום מהיום, אחרת יישא הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום בפועל.