מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום דמי פגיעה בגין נפילה במדרגות בית הספר

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה לנתבע הודעה על פגיעה בעבודה ותביעה לתשלום דמי פגיעה בגין תאונת עבודה שאירעה לה, לטענתה, ביום 28.12.2017 עת נפלה בהיותה בדרך לעבודה.
התובעת עובדת בבית ספר בישוב גבעת אבני.
בטופס תביעה לתשלום דמי פגיעה תארה התובעת את התאונה שאירעה לה כך: "נפילה מהמדרגות למדרכה". ביום 22.1.2018 החליט הנתבע לדחות את תביעתה של התובעת מן הטעם האמור: "עפ"י פרטי התביעה והנתונים שבידנו, התאונה בתאריך 28/12/2017 ארעה בטרם התחילה דרכך ממעונך לעבודה, ונמצאת עדיין בתחום ביתך הפרטי.
המערערת שם טענה בין השאר כי בשל האופי המיוחד של המיתחם, כשל בית משותף, לא היתה לה שליטה בלעדית ומלאה על המדרגה עליה היא נפלה וכי היא היתה חשופה לסיכונים לרבות מצד בני משפחתה המתגוררים במיתחם המגורים ועושים שימוש במדריגות באופן יומיומי.
...
למעשה, במסגרת הליך זה התובעת לראשונה טוענת כי במועד התאונה בעודה יורדת במדרגות, סגרה את השער מהשביל המוביל לביתה הפרטי למדרכה וממנו יוצאים המדרגות, וכי סגירת השער הינה הכרחית כיוון שמצויים בשטח ביתה חיות, כך שסגירת השער מונעת מכלבים להיכנס – פרט אשר לטענתה לא נרשם בהודעה לחוקר המל"ל על אף שנמסר לו. על אף הקושי לקבל את טענותיה של התובעת כעת, בהינתן גרסאותיה הראשוניות עובר לניהול ההליך – שגם ביניהן לא מצאנו התאמה, יש לתת את הדעת לכך שבמכלול הנסיבות כפי שתוארו על ידי התובעת, מתיישבת יותר המסקנה כי הגורם לנפילתה של התובעת היה המדרגה השלישית.
ובאשר לגורם לתאונה – לאחר ששמענו את העדויות ועיינו בחומר הראיות שהונח לפנינו אנו קובעים כי בהינתן גרסתה של התובעת כפי שנמסרה גם בטרם ניהול ההליך שלפנינו, והראיות כפי שפירטנו לעיל אנו קובעים כך: במועד התאונה יצאה התובעת מביתה כאשר לאחר שחצתה את השביל המוביל מביתה הפרטי לכיוון המדרגות המובילות מביתה הפרטי לכיוון המדרכה, נפלה התובעת עת שדרכה על המדרגה השלישית.
לסיכום על סמך כל האמור לעיל, אנו קובעים כי מאחר שהוכח כי לתובעת היתה שליטה על סיכוני הדרך בשטח בו היא נפלה ביום התאונה, כלומר – במדרגה השלישית בגרם המדרגות המהווים בגדר "רשות היחיד", אזי בעת שהתובעת נפלה, היא עדיין לא היתה ב"דרך" מביתה לעבודתה, ועל כן - הנפילה האמורה אינה בגדר "תאונת עבודה" לפי הוראת סעיף 80(1) לחוק.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 13/5/15 ארעה לתובע תאונת עבודה שבמהלכה נפל התובע במדריגות, ועל כך הוא הגיש תביעה לתשלום דמי פגיעה לנתבע.
מחקירת התובע ועדיו בפנינו עולה כי עבודת התובע הנה עבודה מגוונת ביותר, המתבצעת לפי דרישה ולפי הצורך, והכוללת גם תיחזוקה, שליחויות, תיקונים וחלוקת נייר וציוד משרדי לא רק בבניין הערייה אלא גם בשלוחות הערייה, בגני ילדים, בתי ספר, מחלקת רווחה ובמבנים נוספים הפרושים בתחום שיפוט הערייה.
...
הנתבע טען כי הגרסה העובדתית שהניח התובע אינה מקימה תשתית עובדתית למיקרוטראומה ויש לדחות את התביעה.
לנוכח הגיוון הרב שבעבודת התובע בכלל, וביחס לעבודות התחזוקה השונות בפרט, השימוש בכלים הרוטטים בפרקי זמן בלתי קבועים, קצרים ולא רצופים לא הונחה לטעמנו תשתית עובדתית לבחינת מיקרוטראומה גבית.
לנוכח כל האמור, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתקופה הרלוואנטית לתביעה, התובע עבדה כעובדת הוראה במשרה חלקית (יומיים בשבוע, משעה 08:00 ועד השעה 13:30 [footnoteRef:2]) בבית ספר אורט על שם חלמי שאפעי ז"ל בעכו.
] "לפי דבריה בדרך מהעבודה החליקה במדריגות, נפלה ונחבלה בצד שמאל של הגוף." תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה הוגשה לנתבע שנה לאחר הארוע התאונתי הנטען, ביום [footnoteRef:8]21.1.2020.
...
הימנעות התובעת מעדותה של הגב' שטרית פועלת לחובתה וזאת בהתאם להלכה הפסוקה לפיה כאשר נמנע בעל דין מהבאת ראיה רלבנטית המצויה בהישג ידו, בהיעדר הסבר סביר, המסקנה המתבקשת היא כי לו הובאה הראיה הייתה פועלת נגדו ולכן ניתן לזקוף אותה לחובתו[footnoteRef:25].
[25: ראו למשל: ע"א 2275/90 לימה חברה ישראלית לתעשיות כימיות בע"מ נ' רוזנברג, פ"ד מז (2) 605 וההפניות שם.] על יסוד כל האמור לעיל, אנו קובעים שהתובעת לא הוכיחה כי ביום 21.1.2019 ארע לה אירוע תאונתי בדרכה מהעבודה לביתה ומכאן שדין התביעה להידחות כבר בשלב העובדתי.
התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 23.6.2020, הגיש התובע לנתבע תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על תאונה בעבודה (נספחי כתב הגנה).
[footnoteRef:4] [4: ראו סע' 3 להודעה על פגיעה בעבודה] בעת חקירתו אצל הנתבע תיאר התובע את הארוע כלהלן –"הפגיעה עצמה קרתה בתאריך 23.5.20 וזה אני יודע בדיעבד.... ביום הפגיעה בתאריך 23.5.20 זה היה יום שבת.הייתי בבית. העמסתי ציוד לרכבי הפרטי, רמקולים גדולים לטובת מפגש ופעילות לכיתה בנתניה בבית ספר גוטמן חטיבת ביניים. הפעילות היתה ליום א שלמחרת בשעות הבוקר ולא רציתי להעמיס בבוקר." "המעלית הגיעה והדלת ניפתחה. המעלית לא נעצרה באותו מפלס אלא מעט גבוה מגובה הריצפה וזה נודע לי בדיעבד ואני הרמתי את הרמקול שהיה ליד המעלית על מנת להניח אותו בתוך המעלית, נתקלתי במדרגה הזו שנוצרה עקב הפרישי הגבהים ועם הרמקול כשלתי פנימה. החזקתי את הרמקול כל הזמן וכמעט נפלתי. הרגשתי בגב כמו עיקום. התיישרתי. הבן שלי בא בנתיים עם הרמקול השני." (שם ש' 30-26 לחקירה לפני הנתבע).
כך תיאר התובע את הארוע בתצהירו – "...רציתי להכניס את הרמקול לתוך המעלית אך מעדתי והחלקתי במהלך הרמת הרמקול כשהרמקול בידי ונפלתי לתוך המעלית. תום הגיע למעלית עם הרמקול השני וראה שאני מחזיק את הגב עם כאב." (ראו תצהירו) בהתכתבויות וואטס-אפ ששלח התובע לגב' זילברמן, רשם ביום ד' 10.6 כי "על פי הרופאים זו בעיה מוכרת וידועה. זה משתפר ועובר לחלוטין. לוקח זמן.." בעדותו עומת מול הבדלי הגרסאות והסביר –[footnoteRef:5] "הבן שלי הביא את הרמקול הראשון. המחסן שלי, של העסק, בקומה ראשונה והרכב בקומת קרקע ואני צריך להוריד אותו קומה אחת. בני שם רמקול ראשון, הזמנתי מעלית ונכנסתי עם הרמקול למעלית, החלקתי עם הרמקול ולא היתה התאמה בין גובה המעלית לפלס המדרגה וכך נפלתי." [5: עמ' 2, ש' 17-14] התובע נידרש לתאר את הנפילה, וכך השיב[footnoteRef:6] – [6: עמ' 5 לפרוט' ש' 16-10] "שנתקלתי בסף המעלית ולא ראיתי ונפלתי פנימה עם הרמקול, החלקתי, הנחתי אותו, הרגשתי משהו בצד. לא נפלתי. הרמקול היה על הריצפה, המעלית ניפתחה. הרמתי רמקול והנחתי . באתי להכנס למעלית, הרמקול בידיים, סף המעלית היה מעט גבוה ונתקלתי בו, החלקתי פנימה עם הרמקול פנימה לתוך המעלית. כשהבן שלי הגיע, הוא היה צריך להוציא את הרמקול מהמעלית ולהחזירו למחסן. כנראה שקרה משהו לעמוד השידרה והתהליך התפתח והתפתח עד שהגעתי לכסא גלגלים. לא נפלתי על הריצפה, החלקתי על הרמקול." בסיכומיו טען התובע כי מעד במהלך הרמת הרמקול ומעד בשל המשקל של הרמקול והחליק ונפל לתוך המעלית.
...
נראה לנו פחות סביר לייחס כאבי גב לבעיות ברכיים מאשר להרמת משקל כבד, מעידה או נפילה כנטען.
לפיכך, נוכח הסתירות בתיאור האירוע, העדר רישום רפואי תומך בסמיכות לאירוע, רישום מפורש ללא סיפור חבלתי, הגענו למסקנה כי ביום 23.5.2020 לא אירוע לתובע אירוע תאונתי הקשור לעבודה.
אשר על כן, החלטנו לדחות את התביעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעה נגד החלטת המשיב, הדוחה תביעה שהגישה התובעת למשיב לתשלום לדמי פגיעה בגין התאונה מיום 29.05.19 לפי סעיף 80 (1) לחוק ביטוח הלאומי, בטענה כי התאונה הנטענת אירעה במעונה הפרטי.
כן טענה התובעת, כי המדריגות, מהן נפלה, משמשות את כל השכנים שעוברים דרך החצר המשותפת כדי להגיע לבית הספר או לתחנת האוטובוס הסמוכה לכניסה לשטח המשותף.
...
עם זאת, לאור הכרעתו של ביה"ד הארצי בפרשת דהן הנ"ל, אנו סבורים כי הדין עם התובעת – מקל וחומר: בפרשת דהן היה מדובר בגרם שהוביל רק לביתו של המבוטח ושהיה חלק מרכוש משותף.
יש בו שער חיצוני מהמתחם לרחוב העליון ושוכנענו כי בראי הפסיקה בפרשת דהן, לא ניתן לראות בגרם המדרגות בו נפלה התובעת כחלק ממעונה הפרטי.
אשר על כן אנו מקבלים את התביעה וקובעים כי האירוע ייחשב כתאונת עבודה והעניין יועבר למומחה רפואי בהתאם לעובדות הבאות: התובעת ילידת 1981.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו