לפני תביעה לתשלום תגמולי ביטוח בגין אבדן כושר עבודה.
בקשת התובע להארכת תשלומי קצבת אובדן כושר עבודה נדחתה במכתב הנתבעת מיום 1.8.2017 לפיו: "על פי חוות דעתו של המומחה, החל מיום 01.07.17 הינך כשיר לשוב לעבודתך בהקף מלא כקבלן שיפוצים בהתאם לטופס ההצעה, ולפיכך אינך נמצא עוד באובדן כושר עבודה, מוחלט או חלקי, על פי תנאי הפוליסה".
אין מחלוקת בין הצדדים כי התובע אינו יכול לעבוד בעבודה פיזית.
במקרה האמור, הגדרת הפוליסה לאובדן כושר עבודה כימעט זהה להגדרה בעניינינו, והיא כדלקמן:
"המבוטח ייחשב כבלתי כשיר מוחלט לעבודה אם עקב מחלה או תאונה, נשלל ממנו בשיעור של 75% לפחות ולתקופה העולה על תקופת ההמתנה הקבועה בפוליסה, הכושר לעבוד בכל מיקצוע או עיסוק בו עסק ב-5 השנים שקדמו למועד אותה מחלה או תאונה וכן שאינו מקבל תגמול או רווח בגין עבודתו, והכל בכפוף לסעיפים 6(ב) ו-6(ג) להלן".
על כן, נקבע שם כי, "מנוסח הסעיף עולה כי על המבוטח להוכיח שלא יכול היה לעבוד וכן גם שלא עבד בפועל וקיבל על כך תמורה- בתקופה הרלוואנטית, במקצוע או בכל עיסוק בו עסק ב-5 השנים שקדמו לארוע הבטוחי, וביחס להקף עבודה של 75%. דהיינו, גם אם טען המבוטח בתום לב כי להבנתו לא יכול היה לעבוד, העובדה שעבד בפועל באופן האמור לעיל מבטלת את זכאותו לפצוי".
כפי שנקבע במקרה האמור, כך גם בעניינינו, העובדה שהתובע עבד בפועל וקיבל תגמול עבור עבודתו, מוציאה אותו מגדר הגדרת הפוליסה לאובדן כושר עבודה מוחלט.
...
אין בידי לקבל טענה זו. סיבת הדחיה במכתב הייתה כי התובע כשיר לשוב לעבודתו בהיקף מלא כקבלן שיפוצים.
אין בידי לקבל טענה זו. כאשר התובע טוען כי ביטח רק את עבודתו הפיזית, הנטל עליו להוכיח טענה זו. יוער לעניין זה כי טענה זו, לפיה התובע ביטח רק את עבודתו הפיזית, נטענה לראשונה בתצהיר התובע, ולא עלתה קודם לכן.
סוף דבר
מכל האמור עולה כי התובע לא הוכיח אובדן כושר עבודה על פי תנאי הפוליסה ותביעתו נדחית.