לעניין זה יפים דברים שנאמרו בע"א 525/74 אסבסטוס וכימיקלים חברה בע"מ נ' פז גז חברה לשיווק בע"מ פ"ד ל(3)281 (1976):
"נזק מיוחד חייב להיטען במפורש ובמפורט. הוא טעון הוכחה מדויקת ואסור לו לשופט להעריכו לפי אומדנו. תובע הטוען כי נגרם לו נזק מיוחד חייב להוכיח לא רק שאכן נגרם לו נזק אלא גם את הקפו"
התובעת צרפה לתצהיר מטעמה אישור מעסיק בגין העדרות לפיו נעדרה מיום 10.8.17 ועד ליום 15.9.17 "עקב תאונת דרכים". בהתאם לתלושי שכר לחודשים 8-9/2017 נוצלו לתובעת 33 ימים על חשבון ימי מחלה ולמעשה נוצלו לתובעת מלוא ימי המחלה שצברה ואף יתרת ימי המחלה בחודש 9/2017 נותרה שלילית (16.5-).
לצורך קביעת בסיס שכרה של התובעת 3 לעתיד מצאתי להפנות להלכות ולחזקות שנקבעו בפסיקה לעניין בסיס השכר לקטינים וצעירים:
ע"א 8684/11 אלקיים נ' עיזבון המנוח ניב יבור, (פורסם, 25.6.2014), ביהמ"ש העליון בעירעור על פסק דין של בית המשפט המחוזי אשר קבע לסטודנט למשפטים בסיס שכר בהתאם לכפל השכר הממוצע במשק, החל מ-6 שנים לאחר ההיתמחות, ציין:
" דומה כי ניתן לחלוק על ההנחה כי ניב היה מישתכר כפל שכר ממוצע במשק כבר בתום שש שנים מתחילת ההיתמחות, מה עוד שניב נהרג בהיותו סטודנט שנה ראשונה במשפטים ועתידו המקצועי עדיין לא היה ברור. מנגד, יש לקחת בחשבון את הטיעון הנגדי, כי כעורך דין, ובחלוף השנים, ניב אף היה מגיע לשילוש השכר הממוצע במשק ברוטו, כך שחישוב על פי כפל שכר עד גיל 70, מהוה מעין ממוצע הישתכרות לאורך השנים. משכך, ועל אף שחישוב בסיס השכר נוטה לצד הגבוה, איני רואה להתערב בהערכת בית משפט קמא בראש נזק זה".
ע"א 4772/02 סהר חברה לביטוח בע"מ נ' גיל צ'יבוטארו, פסקה 9 (פורסם, 25.11.2009) שם הוגש ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי להעמיד בסיס שכרו של התובע, צעיר בן 25, אשר שנתיים לאחר שיחרורו מהצבא עבד כמנהל חשבונות, בבית הספר התיכון סיים לימודי אלקטרוניקה ועבד בתחום זה במסגרת השרות הצבאי, ככפל השכר הממוצע במשק.
...
הנתבעת טוענת בסיכומיה כי דין התביעה להידחות הואיל והתובעים לא הוכיחו כי התובעת 1 נהגה ברכב, והנטל להוכיח את הנסיבות, לרבות אלה המקימות כיסוי ביטוחי, מוטל על התובעים.
וככל שקיימת השפעה תפקודית מדובר בהשפעה קלה בלבד, ולכן המסקנה המתבקשת היא שאין השלכה תפקודית כלשהי לנכות הרפואית של התובע בעקבות התאונה.
בעניין זה נקבע כי התובע הספציפי טרם החל לכתוב את סיפור חייו באופן ממשי, לא די בתוכניות ובשאיפות, ולא די בלימוד במגמה ריאלית או מדעי מחשב בתיכון, כדרכם של רבים אחרים, כדי לסטות מנקודת מוצא זו וקבע כי יש לקבל את הערעור בנקודה זו ולהעמיד את שכרו של התובע על השכר הממוצע במשק.
סה"כ 257,910 ₪
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעים סך של 385,057 ₪.