לפנינו תביעה בגין שכר עבודה, פצויי הלנת שכר, פדיון חופשה, דמי הבראה, גמול שעות נוספות והפרשות לקרן פנסיה.
אין בעובדה כי הצדדים, והתובע בפרט, חפצו לתעד את משיכת כספים מהנתבעת באמצעות תלושי שכר כדי להקים יש מאין "יחסי עובד ומעביד" בשעה שגם התובע וגם הנתבע משכו מהנתבעת את אותו הסכום החודשים הזהה - 7,000 ₪.
התובע הגיש תביעה נוספת כנגד הנתבעים לבית המשפט השלום בפתח תקווה להחזר הלוואה בסך 200,000 ₪, שממנו הופחת הסכום שהוחזר בפועל בהתאם לתלושי השכר.
על כן, אנו סבורים שקיימות שתי מערכות יחסים שונות ומקבילות בין הצדדים: אחת – שלפיה התובע היה בגדר "עובד" של הנתבעת, הונפקו לו תלושי שכר והוא פעל בשם הנתבעת; ושניה – מערכת היחסים שבין התובע ובין הנתבע, שלפיה הראשון השקיע סך של 200,000 ₪ בנתבעת, וסכום זה נרשם בספרי החברה ובתלושי השכר של התובע כ"הלוואה" או "הלוואת בעלים".
אשר ליחסי העבודה שבין הצדדים, מדובר בעילה שבסמכות של בית הדין לעבודה, לפי הוראות סעיף 24 לחוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט-1969.
העקרונות בעיניין הרמת מסך הם:
"הכלל הוא כי יש ובית המשפט מרים את המסך של תאגיד אשר מאחוריו מסתתרים בעלי המניות, ונוהג בהם ובחברה כבאדם אחד. אך בעשותו כן חייב בית המשפט לנהוג בזהירות, שלא יצא שכר ההזדהות בין חברה ובעלי המניות בהפסד העקרונות של ניהול עסקים באמצעות חברה כשנהוג במסחר של ימינו" (ראו דב"ע לח/3-52 ליאור ברגר ואח' - ג'ורג' קמאיל ואח', פד"ע י', 435 וחיבורה של ד"ר סמדר אוטולנגי "ההרמה של מסך ההיתאגדות במשפט הישראלי" (1967) וסקירתה ב"הפרקליט" כרך כ"ה עמוד 462).
...
אנו סבורים שלא מתקיימים התנאים שנדרשו בפסיקה על מנת להרים את מסך ההתאגדות של הנתבעת ולכן דין התביעה האישית כנגד הנתבע להידחות.
לסיכום
נוכח האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע סכומים כדלקמן:
סך של 125,000 ₪ בגין שכר עבודה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.12.15 ועד לתשלום המלא בפועל.
התביעה כנגד נתבע 2 נדחית.