מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לשיפוי בגין ביטול נסיעה עקב מצב רפואי

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה שעניינה נזקים שנגרמו לתובעים עקב סרובה של הנתבעת לשפותם בגין הוצאות שנאלצו להוציא בשל הצורך לרכוש כרטיסי טיסה חלופיים לאור איחורם לטיסתם שהוזמנה מראש בשל תנאי מזג אויר קצוניים.
הנתבעת מפנה לס' 2.2 לפוליסה לפיו החזר בגין כרטיס טיסה חדש שנאלץ המבוטח לרכוש יהיה בר החזר מקום בו נרכש הכרטיס עקב מצב רפואי לקוי של המבוטח- מצב אשר אינו חל בעניינינו.
על אתר אציין כי מכתב הדחייה מטעמה של הנתבעת אינו מעלה כל טענה כי מועד רכישת הכרטיסים היה לאחר שפקעה הפוליסה ועיון בו מעלה כי טענות הנתבעת במכתב הדחיה וטענותיה אגב הליך זה- חד הן. עיון ברשימה שצורפה לכתב התביעה מעלה כי הכסוי שניתן לתובעים ביחס לטיסה הנו כסוי במקרה של ביטול או קיצור הנסיעה.
פרק 2 לפרק ב' עניינו בהחזר הוצאות מיוחדות בחו"ל ועיון בו מעלה כי רק ס' 2.2.1 עוסק בהוצאות רכישת כרטיס נסיעה חדש בשל הארכת שהות בחו"ל, והוא מתייחס למקום בו לאחר תום תקופת הביטוח נרכש כרטיס נסיעה חדש בשל מצב רופאי של המבוטח.
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, באסמכתאות אליהם הפנו הצדדים והאזנתי לטיעוניהם אני בעמדה כי דין התביעה לדחייה.
אין המדובר באירוע כהגדרתו בפוליסה וכאמור לעיל, גם עיון ברשימה לא מצביע על הכללת המצב אליו נקלעו התובעים ככלול בפוליסה זו. באשר לפסיקה עליה הצביעו התובעים נראה כי הגם והגיונה ברור וחל גם בענייננו, אין מקום להגיע לאותה מסקנה אליה הגיע ביהמ"ש הנכבד שדן באותו מקרה.
לפיכך אני דוחה את התביעה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 07.06.2020 שלחו המשיבים למערערת הודעה בכתב לביטול השתתפותם בטיול החדש נוכח מצבה הבריאותי של המשיבה 2 (ראו נספח 7 לכתב התביעה) ומשכך, ביקשו להשיב להם את מלוא התשלום ששולם 34,605 ₪.
בתקנון דמי הביטול של המערערת נקבע כי, " מיום ההרשמה ועד 60 ימי עסקים לפני היציאה לטיול – ישלם הנוסע דמי ביטול ע"ס 47 דולר ודמי רישום ע"ס 47 דולר (סה"כ 94 דולר לכל נוסע) " אשר על כן, כל שחייבים המשיבים לשלם בגין ביטול השתתפותם הוא סכום של 188 דולרים עבור דמי טפול ורישום.
(ב)במקרים האמורים בסעיף קטן (א) רשאי בית המשפט, בין אם בוטל החוזה ובין אם לאו, לחייב כל צד להשיב לצד השני מה שקבל על פי החוזה או, על פי בחירה כאמור בסעיף 9, לשלם לו את שוויו, ולחייב את המפר בשיפוי הנפגע על ההוצאות הסבירות שהוציא ועל ההתחייבויות שהתחייב בהן באופן סביר לשם קיום החוזה, והכל אם נראה לבית המשפט צודק לעשות כן בנסיבות העניין ובמידה שנראה לו."
...
ביום 09.05.2021 התקיים דיון בבקשה לפני בית משפט אשר בסופו נקבע כי; "לאחר ששמעתי את הצדדים מצאתי כי יש מקום ליתן רשות להתגונן.
בתום ההליך המשפטי ולאחר שנבחנו טענות הצדדים לעומקן נפסק כי, דין התביעה להתקבל.
טענות המערערת בערעור: המערערת טוענת כי, שגה בית משפט קמא בהחלטתו לפיה נעתר לתביעת המשיבים.
לאחר שנבחנו טענות הצדדים בכתב ובעל פה סבורה אני כי, דין הערעור להידחות.
אשר על כן, דין הערעור להידחות, המערערת תישא בהוצאות המשיבים בסך 10,000 סכום זה יועבר מהעירבון והיתרה תושב למערערת באמצעות בא כוחה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

לפני תביעה קטנה בסך בסך של 8,180 ₪ בעילה של הפרת הוראות חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה" או "החוק").
התובע טס יחד עם אמו וסבתו (להלן: "בנות משפחתו") אשר בעקבות מצבה הרפואי נאלצת להתנייד באמצעות כסא גלגלים.
התובע העלה כי הנתבעת הציעה שיפוי בגין שארע דרך הנחה בשיעור 25% ברכישה עתידית של כרטיסי טיסה ממנה.
במצב דברים זה, כאשר מסלול הטיסה כולו נרכש מהנתבעת עצמה, פרשנות ראויה לחוק, ההולמת את מטרתו, היא כי החמצת טיסת ההמשך עולה כדי ההגדרה של "טיסה שבוטלה" (לעניין זה ראו ת"ק (תביעות קטנות ת"א) 35646-04-17 דנן ואח' נ' אייר פרנס (נבו 30.09.2017) מכאן, מסקנתי היא כי אין ממש בטענתה של הנתבעת לאי תחולתו של החוק על נסיבות מקרה דנא ועל כן, דין טענה זו להדחות.
בת"ק (תביעות קטנות חי') 10838-02-17‏ ברסלב נ' בריסל איירליינס (נבו 20.9.2017) ציינה כבוד השופטת ת' לוי יטח את הדברים הבאים אשר יפים הם ורלוונטיים גם לעניינו: "תכליתו של חוק שירותי תעופה הייתה להטיל אחריות בלעדית על מפעיל הטיסה לפצוי הנוסע בגין מחדלים שאינם באשמתו, והגורמים לאי הגעת הנוסע ליעדו במועד. פרשנות תכליתית המאפשרת הכללת טיסה שהוחמצה מבחינתו של הנוסע (על אף שיצאה בזמן מבחינת נוסעים אחרים), וזאת בשל מחדלי מפעיל הטיסה, עולה בקנה אחד עם חוק שירותי תעופה ומטרותיו" בתא"מ (עכו) 1460-12-15 קורקוס נ' טורקיש איירליינס נתיבי אויר טורקיים (נבו 21.11.2016) נקבע כי, ככלל, ראוי ליצוק תוכן פרשני מרחיב למונח "טיסה שבוטלה" ומכאן, יש לזכות נוסע אשר לא התייצב לטיסה, שלא בשל מחדלו הוא, בהטבות מכוח החוק (וככל שלא הוכחו ההגנות הפוטרות מפעיל טיסה או מארגן מחבותם).
...
הואיל והנתבעת העניקה לתובע את מרבית ההטבות שבחוק (לינה וכו') אזי, אני סבור שחומרת ההפרה ונסיבותיה אינן מצדיקות את קבלת מלוא הסכום.
סוף דבר בנסיבות האמורות, אפוא, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי כספי על סך 5,840 ₪ בתוספת הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בבקשה, עותר התובע להורות על מחיקת התביעה ללא צו להוצאות, ועל החזר אגרה, זאת בשל מצבו הבריאותי לאחר שעבר שני ניתוחי לב, ורופאיו התריעו כי יש חשש לפגיעה בבריאותו ולסכנת חיים באם יהיה חשוף ללחץ ממושך.
הנתבעים מבקשים לחייב את התובע בהוצאות ריאליות , אותן הם מעמידים על סך של 100,000 ₪, לאור הקפם החריג של כתבי ההגנה ותצהיריהם, שנדרשו על מנת להוכיח את טענותיהם, בשל כך שמדובר בתביעה בגין לשון הרע בה נידרש לפרוס את היריעה בשלמותה ולהראות את ההקשר הרחב של הפירסום על מנת להיתחקות אחר האמת שבו ולאור הוצאות הנסיעה ואחרות שנגרמו להם במסגרת ההליך.
מהאמור, אין במצבו הבריאותי הנטען של התובע, כשלעצמו, הצדקה שלא לחייבו בהוצאות הנתבעים בהליך, שזכאים לשיפוי בגין הוצאות סבירות שהוציאו או שהתחייבו להוציא, בהיתחשב בסעד שהתבקש בתביעה, מורכבות התיק, הזמן שהושקע בהכנתו, ומידת חשיבות העניין לבעלי הדין, והתנהלות הצדדים בהליך (ע"א 2617/00 מחצבות כינרת (שותפות מוגבלת) נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה, נצרת עלית, פ"ד ס(1) 600 2005)).
מאחר והנתבעים לא צרפו הסכם שכ"ט, ואף לא אסמכתות להוצאות הנסיעה שנגרמו להם אותן כימתו בסך של 10,000 ₪, הרי שלמרות שאין ספק כי נגרמו להם הוצאות - נאלצו לפנות לייצוג משפטי, הגישו כתבי הגנה עתירי עמודים, תצהירים ורשימת עדים, הגישו תצהירים מפורטים שברור שנדרשה השקעה לא מבוטלת להכנתם; בהיעדר אסמכתות לתמיכה בנטען על ידם כהוצאות, אני מחייב את התובע בהוצאות ושכ''ט עו''ד לנתבעים 1,3,5,6 (ביחד) בסך כולל של 30,000 ₪ , ובהוצאות הנתבע 2 (שאינו מיוצג) בסך כולל של 4,000 ₪.
...
על כן, אני מורה על החזר אגרה לתובע בהתאם לתקנות.
לאור כל האמור, אני נעתר לבקשה ומורה על מחיקת התביעה תוך חיוב התובע בהוצאות שלעיל.
לפיכך, אני מורה על מחיקת התביעה בהתאם לסייגים הנ''ל. ישיבת ההוכחות ביום 26.11.23 מבוטלת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

התובעים הגישו תביעה זו לשיפוי בגין ביטוח נסיעה לחו"ל עם הרחבה לניזקי קורונה בסך כולל של 19,752 ₪.
לפיכך גם אם השייט היה מרכזי בנסיעה לחו"ל, קשה לראות בבטול השייט ביטול של הנסיעה כולה לחו"ל. בעיניין זה יודגש, כי התובע הוא אדם בקיא ומנוסה, אשר ערך את כתב התביעה בטוב טעם וטען באריכות ובאופן יוצא דופן לאדם מן הישוב שאיננו משפטן.
קיצור נסיעה ללא אישפוז התובע טען כי ברור שלא יכול היה לאשפז את עצמו ללא התוויה רפואית, ולכן הדרישה לאישפוז בעת קיצור נסיעה מחמת מצב בריאותי איננה סבירה.
...
בנסיבות אלה, אני דוחה את הטיעון המקדמי בדבר ביטול הסעיף מחמת היותו מקפח.
סיכומו של דבר אכן, טענותיו של התובע שובות את הלב.
עם זאת, מבחינה לשונית הדין עם הנתבעת ואין מנוס מדחיית התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו