התביעה הוגשה במקור, הן בגין ליקויי בנייה בדירה והן בגין הפרה יסודית של הסכם המכר, לרשום את הבית המשותף בלישכת רישום המקרקעין, תוך 24 חודשים.
עיקר טענות הנתבעת
בכתב הגנתה טענה הנתבעת כי מדובר בתביעה קנטרנית וטורדנית, המנצלת ניצול ציני של צירוף מקרים נדיר בו משני עורכי דין שמונו לטפל ברשום הבית המשותף נבצר מלסיים את הטיפול ברשום, שכן הראשון הושעה מלשכת עורכי הדין ולשני ארע שבץ מוחי; הנתבעת הפניתה במסגרת סיכומיה, אצבע מאשימה כלפי מר בקסט ועו"ד סגל, אשר לטענתה הצהירו הצהרות ש"אין אמת" בהן [מר בקסט בתצהירו ועו"ד סגל במכתבו שצורף לתצהיר מטעם הנתבעת -ע.נ], וכי שניהם לא גילו לה כי הם מנועים מלהמשיך ולרשום את הבית המשותף.
...
הנתבעת לא טענה כי יש מקום להפחתת הפיצויים המוסכמים, וכידוע ההלכה בעניין זה היא כי כאשר בית המשפט מוצא כי יש מקום לפסוק פיצוי מוסכם, הרי שבהעדר טענה להפחתת הפיצוי המוסכם, התוצאה היא שייפסק מלוא הפיצוי המוסכם, כדלהלן:
"כאמור, המערערים לא עתרו בכתב הגנתם כי בית המשפט יעשה שימוש בסמכותו לפי סעיף 15(א) ויורה על הפחתת הפיצוי המוסכם, וככלל, על צד הטוען כי יש מקום להפחתת הפיצוי מוסכם להעלות הטענה במפורש בכתבי טענותיו (ראו ע"א 630/84 בוקובזה נ' רוזוליו, פ"ד לט(2) 584 (1985); ע"א 5559/91 ק.צ. מפעלי גז ואנרגיה [1982] בע"מ נ' מקסימה המרכז להפרדת אויר בע"מ, פ"ד מז(2) 642 (1992)). מכאן, שבמצב הדברים הרגיל, כאשר בית המשפט מוצא כי יש מקום לפסוק פיצוי מוסכם, הרי שבהעדר טענה להפחתת הפיצוי המוסכם, התוצאה היא בינארית – אם ההסכם הופר ייפסק מלוא הפיצוי המוסכם, ואם ההסכם לא הופר – לא ייפסק פיצוי מוסכם." [ההדגשה שלי – ע.נ.; ע"א 2161/11 דרור נ' פרץ (5.2.2013), פסקה 8 לפסק דינו של כבוד השופט עמית; ראו גם דוד קציר "תרופות בשל הפרת חוזה" (הוצאת תמר, יוני -1191), חלק ב' בעמוד 1065 ואילך)].
דינה של הבקשה להידחות.
סיכום
לנוכח כל האמור לעיל, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים, יחד ולחוד, סך של 149,054 ₪, וזאת בצירוף ריבית והצמדה כדין ממועד הגשת התביעה, ועד מועד התשלום בפועל.