[2: "ליזום שיחה טלפונית אלי", עמ' 9 לפרוטוקול הדיון, ש' 12-15]
התובע מפנה לתזכיר הצעת חוק הביטוח הלאומי תשע"א-2011 שבה הוצע לתקן את הוראות סעיף 296(ב) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן: החוק), ולהאריך את תקופת התשלום למפרע בעד תקופה שקדמה להגשת תביעה לגימלת זקנה שאינה מותנית, לתקופה של 36 חודשים שקדמו להגשת התביעה.
כמו כן מפנה התובע לתקנה 5 לתקנות הביטוח הלאומי (הגשת תביעה לגימלה ואופן תשלומה, התשנ"ח – 1998 (להלן: התקנות); לפסק דינו של בית דין זה בהליך ב"ל 18154-07-15[footnoteRef:3]; ולמסמך מינהל הגימלאות בנתבע- "פרק 17-תשלומים רטרואקטיביים בגימלאות"[footnoteRef:4] (להלן: הנחיות הנתבע) שלפיו מדובר באחריות משותפת שלו ושל הנתבע לטעות שהובילה לאי הגשת התביעה במועד מוקדם יותר, ולכן יש להאריך את תשלום הקצבה למפרע.
לפיכך, ומאחר שאין מחלוקת כי הנתבע שלח לתובע מכתבי ייזום שהתקבלו על ידו, ומדובר בגיל המותנה, אזי משהתובע לא הגיש תביעה לקבלת הקצבה בתוך 12 חודשים ממועד זכאותו הנטענת, לא ניתן לאשר תשלום למפרע לתקופה העולה על 12 חודשים, כמצוות המחוקק.
הנתבע דוחה את טענת התובע כי נסוחם של מכתבי הייזום אינו ברור, לא כל שכן מטעה, ואף דוחה את הטענה כי היה על הנתבע ליצור קשר טלפוני עמו ועם כלל המבוטחים הרלוואנטיים על מנת ליידע אותם בדבר זכאותם האפשרית לקיצבה, בהיעדר מקור נורמאטיבי המורה על כך. בנסיבות אלה טוען הנתבע, כי אין מנוס מדחיית התביעה.
...
בהמשך לדיון ההוכחות שהתקיים בפנינו הבוקר, ולאחר שבחנו את טענות הצדדים לרבות סיכומי הדברים בעל פה, ניתן בזאת פסק הדין בתביעתו של התובע לתשלום למפרע של קצבת אזרח ותיק/קצבת זקנה (להלן: הקצבה), מעבר לתשלום למפרע של 12 חודשים, שהוכר על ידי הנתבע.
הנתבע דוחה את טענת התובע כי ניסוחם של מכתבי הייזום אינו ברור, לא כל שכן מטעה, ואף דוחה את הטענה כי היה על הנתבע ליצור קשר טלפוני עמו ועם כלל המבוטחים הרלוונטיים על מנת ליידע אותם בדבר זכאותם האפשרית לקצבה, בהעדר מקור נורמטיבי המורה על כך. בנסיבות אלה טוען הנתבע, כי אין מנוס מדחיית התביעה.
לאור כל האמור, ומאחר שהנתבע הביא לידיעת התובע את זכאותו האפשרית לקצבה והתובע לא פעל להגשת תביעה לצורך קבלתה אלא בחודש 11/2019, הרי שכדין אושרה זכאותו עבור 12 חודשים למפרע בלבד בהתאם להוראות החוק, שאין הצדקה לסטות מהן.
לפיכך, התביעה נדחית.