מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לקצבה מיוחדת לנכה לפי סעיף 112 לחוק הביטוח הלאומי

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2015 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהתאם הגיש המנוח ביום 13.12.2010 תביעה לתשלום קצבה מיוחדת לנפגע בעבודה לפי סעיף 112 לחוק הביטוח הלאומי.
המוסד לביטוח לאומי טוען כי תנאי סף לזכאות לקיצבה מיוחדת על פי סעיף 112 לחוק והתקנות שהותקנו על פיו הוא קביעת דרגת נכות יציבה.
...
הנה כי כן, הוראת סעיף 112 לחוק מדברת בעד עצמה, ולטעמנו, לא ניתן לחלץ מלשונה הוראות שאינן עולות בקנה אחד עמה.
הנה כי כן, כל עוד דרגת הנכות השנייה שנקבעה למנוח הייתה זמנית, לא ניתן ל"צרף" נכויות, ודין טענתה של המערערת לעניין זה להידחות.
סוף דבר מכל הטעמים האמורים דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

תביעה זו עוסקת בשאלה פרשנית – כיצד יש לפרש את לשון תקנה 1(ג) לתקנות הביטוח הלאומי (מענק מיוחד וקיצבה מיוחדת לנכים), תשכ"ה-1965 (להלן: "תקנות קצבה מיוחדת") אשר הותקנה מכוח סעיף 112 לחוק הביטוח הלאומי[נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 (להלן : "החוק").
לחילופין- גם אם ניתן לשקלל נכויות ממספר פגיעות בעבודה ללא הליך של צירוף נכויות לצורך עמידה ברף שנקבע לבדיקת תביעה לקיצבה מיוחדת, על השיקלול להעשות – ללא תוספת הנכות לפי תקנה 15.
...
מכאן, שהתובע אינו עומד בדרישה לשם קבלת הקצבה בנושא זה, ובדין נדחתה תביעתו על ידי הנתבע" לאור כל האמור לעיל, דין התובענה להידחות.
מכל הטעמים דלעיל – אני קובע, כי התביעה לבית הדין הוגשה לאחר תום תקופת ההתיישנות, למעלה משש עשרה שנים לאחר קרות האירועים, דבר המקשה על בירור נסיבותיו, לפיכך, מוצדקת ומבוססת טענת התיישנות שהעלה הנתבע.
סוף דבר - התביעה נדחית - בנסיבות המקרה כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

קצבה מיוחדת הנתבעים עותרים לנכוי רעיוני של קצבה מיוחדת לפי סעיף 112 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה – 1995 (להלן: "חוק הביטוח הלאומי").
לאחר שקילת טענות הצדדים, אני סבורה, כי קיימת אפשרות שהתובע ימלא אחר התנאים המזכים אותו בקיצבה מיוחדת בהתאם לסעיף 112 לחוק הביטוח הלאומי ויש לאפשר לו להגיש תביעה מתאימה.
בהתאם להוראות חוק הביטוח הלאומי ולתקנות הביטוח הלאומי (מענק מיוחד וקיצבה מיוחדת לנכים), תשכ"ה – 1965 (להלן: "תקנות קצבה מיוחדת"), נכה עבודה אשר נקבעה לו דרגת נכות שבין 65% לבין 74%, ועקב נכותו זו יש לו קשיי הליכה, יחולו לגביו הוראות סעיף 112 לחוק והוא יהיה זכאי לקיצבה מיוחדת להחזקתו האישית או לשיקומו וכן למענק לסידורים חד פעמיים הנובעים מנכותו.
...
התובע שהה לסירוגין בבתי אבות, בביתו ובבית בנו, כשהוא מנמק זאת בשיקולי נוחות ושיקולים משפחתיים שונים, כך שהמסקנה היא, כי שהותו בבתי האבות הייתה מטעמים שאינם טעמים רפואיים ועקב הצורך בהשגחה רפואית, אלא משיקולים אחרים.
נטען, כי היה על התובע לפנות הן בתביעה לקצבה מיוחדת והן לענף סיעוד ובסופו של דבר לבחור את הגמלה המועדפת עליו.
לאחר שקילת טענות הצדדים, אני סבורה, כי קיימת אפשרות שהתובע ימלא אחר התנאים המזכים אותו בקצבה מיוחדת בהתאם לסעיף 112 לחוק הביטוח הלאומי ויש לאפשר לו להגיש תביעה מתאימה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא וסקירת ההליך בהחלטתו מיום 6.6.2022 דחה הנתבע בהליך, המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע") את תביעת התובע, מר נלו סולומון (להלן: "התובע") לקיצבה מיוחדת לפי סעיף 112 לחוק הביטוח הלאומי, תשנ"ה-1995 [נוסח משולב] (להלן: "קצבה מיוחדת", ו"החוק", בהתאמה).
התשתית הנורמאטיבית קצבה מיוחדת – סעיף 112 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן, כאמור לעיל: "החוק" או "חוק הביטוח הלאומי") קובע כדלקמן: "(א) נכה עבודה שנקבעה לו דרגה יציבה בשיעור של 75% לפחות, זכאי, בנוסף לכל גמלה אחרת -
...
וננמק: בתיק ע"ע 40779-05-17 אריה בגו נ' שירותי בריאות כללית (15.5.20) עמד בית הדין הארצי על תכליתה של קצבה מיוחדת להחזקה אישית וקבע: "46. ... הרי נוכח המבחנים לקביעת שיעור הקצבה, כך ששיעור הקצבה עולה ככל שמידת התלות של נפגע העבודה בזולת בביצוע פעולות היום יום היא גבוהה יותר מתחייבת המסקנה כי תכלית עיקרית של הקצבה המיוחדת היא לממן לנפגע עבודה את הסיוע הנדרש לו בביצוע פעולות היום יום, עת בדרך כלל הסיוע ניתן על ידי עובד סיעודי המסייע לו בביצוע פעולות אלה". בהתאם לסעיף 112 לחוק, המבוטח זכאי לקצבה מיוחדת "בסכומים ולפי כללים שנקבעו", קרי: המחוקק איפשר לנתבע לקבוע כללים לצורך מתן הזכאות, כפי שעשה בפועל.
עמדה זו מקובלת עלינו, והיא מבוססת על כך שתכלית הקצבה המיוחדת היא תמיכה בנכי עבודה ובשל מצבם הנובע מנכותם המוכרת מהעבודה והנובעת ממנה, ולא עקב נכותם הכללית והנובעת מדרגת נכותם הכללית, וללא כל קשר לנכות מהעבודה[footnoteRef:59].
] סוף דבר סיכום – לאור כל האמור והמפורט דלעיל, תביעת התובע כנגד החלטת הנתבע מיום 6.6.2022, וביחס לזכאותו הנטענת לקצבה מיוחדת, דינה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבע החליט במכתבו מיום 30.4.20 לאשר לתובעת תשלום קצבה מיוחדת ברמה א' בעד המנוח, בעילת עזרה בבצוע פעולות יום יום, בהתאם לתקנה 10(א) לתקנות קצבה מיוחדת, וכל זאת החל מיום 30/12/2018, בהתאם להוראות סעיף 296 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן: "החוק") (12 חודשים עובר לחתימה על טופס התביעה שנחתם ביום 30/12/2019 והוגש לנתבע רק ביום 15/1/2020) ועד למועד פטירת המנוח 19/8/2019.
טענת ב"כ התובעת כי התובעת זכאית לקיצבה מיוחדת ממועד תחולת הנכות היציבה של התאונה הרביעית של המנוח ביום 1.1.2015 – נדחית, שכן אז לא עמד המנוח בקריטריון הסף של דרגת נכות מספיקה לצורך קבלת קצבה מיוחדת לפי סעיף 112 לחוק הביטוח הלאומי ולפי תקנה 1(ג) לתקנות.
...
טענת ב"כ הנתבע כי התובעת זכאית לקצבה מיוחדת רק 12 חודשים ממועד הגשת התביעה לפי סעיף 296(ב) לחוק - נדחית, מהסיבות המפורטות לעיל.
סוף דבר תביעת התובעת מתקבלת בחלקה, כדלקמן: 64.1.
הנתבע ישלם לתובעת תוך 30 יום הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו