מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לקבלת שכר טרחת פרקליטים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כאן המקום להפנות את הזרקור לתפקיד, או ליתר דיוק התפקידים, שמילא עו"ד טורקלטאוב בפרשייה זו. מלבד הזכויות לקבלת שכר טירחה, מילא פרקליט החברה תפקידי יסוד רבים.
באותה ישיבה טרם הוכנס המרצע לתוך השק כפי שנעשה במפגין בישיבת ההוכחות [השוו עדות גולדיאן בעמ' 15, שורות 1-25, ועמ' 17, שורות 9-10 לפרוטוקול דיון ההוכחות], ונציגי התובעת חשפו את מטרת התביעה השטרית דנא תוך שימוש במילים הללו: "לא מימשנו את הבטוחה הכללית שמתייחסת לכלל הדיירים משום שכלל הדיירים לא צריכים לסבול מזה שדיירת אחת לא מוכנה. היא לא מוכנה לחתום על הסכם עם קבלן אחר"..
...
אותו פתח שפתחה הפסיקה לנתבע השטרי להעלות טענת הגנה מכוחה של העסקה, אין התובעת יכולה לבוא בו על מנת להשחית הגנה זו. מסקנה זו מתיישבת עם האופן בו פירש בית המשפט העליון את היחס בין החיוב השטרי לחיוב החוזי כמבואר בסעיף 26 לעיל.
הנתבעת לא עמדה בנטל זה. אותו חוסר תום לב שהפגינה התובעת בשנת 2016, לאחר שעלה הפרויקט על שרטון, ואף ריבוי התפקידים של עו"ד טורקלטאוב, אינם מחייבים את המסקנה מרחיקת הלכת כי כבר עת נחתמו הסכמי ההלוואה נועדה התובעת עם עו"ד טורקלטאוב על מנת לטמון לנתבעת "מלכודת מתוכננת ומחושבת" כנטען בסיכומי בא כוחה, ואינם נתמכים כדבעי בחומר הראיות.
מפטיר והפטרה: נוכח המפורט בסעיפים 48-53 לעיל, דין התביעה להידחות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כן נקבע כי בכך יש כדי ליצור איזון ראוי בין זכות הלקוח לייצוג תוך שמירה על יחסי אמון מלאים בינו לבין פרקליטו, לבין זכותו הלגיטימית של עורך הדין לקבל שכר בגין טירחתו.
לאור כל האמור, הייתי מציע לחבריי לקבל באופן חלקי את ערעור המערערים בכל הקשור לשכר טירחת המשיב ולקבוע כי במקום הסכום שקבע בית המשפט קמא בנושא שכר הטירחה, יבוא הסכום של 60,000 ₪ ובצרוף הפרישי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה, ובתוספת מע"מ. משכך, ככל שהמערערים שילמו למשיב מעבר לתוצאה לפי פסק דין זה בנושא שכר הטירחה, יחזיר המשיב למערערים את ההפרש ובצרוף הפרישי הצמדה וריבית מעת תשלומו ועד השבתו.
...
סיכומם של דברים: ערעור וערעור שכנגד, כאשר מצאנו לקבל חלקית את ערעור המערערים בנושא המרכזי, דהיינו ביטול קביעת בית משפט קמא לפיה זכאי המשיב לסכום נוסף מעבר לסכום הבסיסי שקיבל כנגזרת מהסכם שכר הטרחה במקרה של הצלחה תוך הפחתה.
עם זאת, סבורני כי מהנימוקים שפורטו היה מקום לחייב את המערערים, להוסיף 60,000 ₪ נכון למועד הגשת התביעה.
לאור כל האמור, הייתי מציע לחבריי לקבל באופן חלקי את ערעור המערערים בכל הקשור לשכר טרחת המשיב ולקבוע כי במקום הסכום שקבע בית המשפט קמא בנושא שכר הטרחה, יבוא הסכום של 60,000 ₪ ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה, ובתוספת מע"מ. משכך, ככל שהמערערים שילמו למשיב מעבר לתוצאה לפי פסק דין זה בנושא שכר הטרחה, יחזיר המשיב למערערים את ההפרש ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית מעת תשלומו ועד השבתו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שכר טירחת פרקליטי התובעת יקבע על בסיס כללי לישכת עורכי הדין (התעריף המינימאלי המומלץ), תש"ס-2000 ("כללי הלישכה").
בעד התביעה שהתקבלה ועל יסוד השכר הנקוב בתעריף שבתוספת לכללי הלישכה בצרוף מע"מ, מצאתי לחייב את הנתבעת לשאת בשכר טירחת עו"ד בסך של 38,000 ₪; ובסך נוסף של 19,000 ₪ (מחצית השכר שנפסק בעד התביעה העיקרית) בעד התביעה שכנגד שנדחתה.
...
ולפיכך, נמצא שיש לקבל את התביעה ולחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 325,000 ₪ בגין רכיב המעונות וסף נוסף של 300,000 ₪ בגין שכר המשתקמים.
אשר על כן אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 625,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לצד זאת, מתארות התובעות בכתב התביעה משא ומתן שניהלו מול הנתבעת לאחר קבלת דרישות התשלום, מתארות את הסכמתן לחתימת כתבי התחייבות כדי לקבל היתרי בנייה, וכיצד קצו בהמתנה לבדיקות הנתבעת ופנו בדרישה להשבה במכתב מיום 11.10.18.
כמו כן אני מחייב את הנתבעת לשאת בשכר טירחת פרקליטי התובעות בשיעור 20% בצרוף מע"מ מהסכום המצטבר, בצרוף ההצמדה והריבית כאמור, עד למועד מתן פסק הדין, וכן גם בהוצאות בסך של 42,120 ₪ ובמלוא אגרת בית המשפט.
...
קושי בביצוע התחשיבים איננו שולל את המסקנה כי אלו החישובים שיביאו לתוצאה הנכונה ביותר.
אשר על כן אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעות (בערך נומינלי) סך של 1,567,522.50 ₪.
כמו כן אני מחייב את הנתבעת לשאת בשכר טרחת פרקליטי התובעות בשיעור 20% בצירוף מע"מ מהסכום המצטבר, בצירוף ההצמדה והריבית כאמור, עד למועד מתן פסק הדין, וכן גם בהוצאות בסך של 42,120 ₪ ובמלוא אגרת בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על רקע מחלוקת זו, שלח הנתבע לתובעת ביום 7.10.18 מכתב ובמסגרתו נטען שחלקו של המנוח בעזבון שולמית ז"ל מסתכם בסך של 817,230 ₪ וכי לו, לנתבע, זכות על פי הסכם השכ"ט לקבלת שכר טירחה בשיעור 15% מסכום זה. דרישת שכר הטירחה של הנתבע הביאה להטחת האשמות וטענות, בין הצדדים לא הושגה הסכמה וביום 2.4.19 הוגשה התביעה ולאחריה גם תביעה שכנגד.
אף החיוב בשכר טירחת פרקליטי הנתבע יביא בכלל חשבון את הצורך להיתמודד עם שתי תביעות, אף שאלו התבררו במאוחד, ויתבסס על כללי לישכת עורכי הדין (התעריף המינימאלי המומלץ), תש"ס-2000.
...
במצב זה, נמצא שיש לקבל את התביעה שכנגד ולאחר שהנתבע זנח את התביעה להוספת מע"מ לאותו חלק מהעיזבון שקבלה התובעת, יש לפסוק לזכותו סך של 122,584 ₪.
ואשר על כן אני קובע כדלהלן: התביעה אשר הגישה התובעת – נדחית.
התביעה שכנגד אשר הגיש הנתבע מתקבלת, והתובעת תשלם לתובע סך של 122,584 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה שכנגד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו