עוד ציין בית הדין כי המבקש פרש פרישה מוקדמת בתנאי פרישה של גיל 67 חרף העובדה שטרם הגיע לגיל 62, וכי "אי צירוף מסמכים נוספים אודות הסדר פרישה זה וזכויותיו הנילוות, אומרת דרשני".
כן ציין בית הדין שהמבקש לא המציא אסמכתא כלשהיא באשר לצימצום קבוע בהכנסותיו, בשיעור של 50% לפחות כתוצאה מהאופי המצטבר של הנכויות, כמתחייב מהוראת תקנה 12 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956.
טעות נוספת של בית הדין מקורה בקביעתו שהמבקש המשיך לעבוד בעבודות פיזיות מזדמנות לאחר פרישתו מצה"ל ונפגע בתאונות עבודה נוספות במהלך תקופה זו, שכן לאור קביעתו של פקיד התביעות שהמבקש עמד בתנאי הסף בתביעתו לצרוף נכויות, (צימצום של 50% בהשתכרותו), וכי "כתוצאה מנכויותיו, איבד המבקש את מקצועו כמפעיל ציוד מכאני כבד וחלה ירידה של למעלה מ- 50% בהכנסתו ולפיכך אין רלוואנטיות לעובדה שהמשיך לעבוד בעבודה אחרת אף אם נפגע בתאונת עבודה נוספת ואף אם היא אירעה עקב הרמת משא כבד".
למעלה מן הצורך מציין המבקש כי לא טען שהוא מבצע עבודות פיזיות אלא עבודות מזדמנות, "והעובדה שניפגע בתאונת עבודה, כתוצאה מהרמת משא כבד, אינה מלמדת על כך שהוא מבצע עבודות פיזיות".
הכרעה
לאחר שבחנתי את הבקשה ואת מכלול החומר שבתיק, אני סבור שאין מקום להתערב בפסק דינו של בית הדין האיזורי ושדין הבקשה להדחות אף ללא קבלת מענה מהמשיב, וזאת מהטעמים הבאים:
העובדה שהמבקש המשיך לעבוד שנתיים ויותר מפגיעתו האחרונה ועד לפרישתו, מבססת את קביעת הוועדה שמדובר בתקופת עבודה ממושכת ממועד הפגיעה שדי בה לשלול את הבסיס לצרוף נכויות.
יש לדחות מכל וכל את טענתו הגורפת והמקוממת של המבקש ולפיה "מטבע הדברים ברור שכאשר נערך צימצום כלשהוא במערכת, הראשונים 'שמראים להם את הדרך החוצה' הם העובדים המוגבלים רפואית והפחות חיוניים למערכת". טענה זו, בהיעדר בסיס עובדתי כלשהוא, מוטב היה שלא להעלותה.
...
לסיכום הועדה קובעת כי אין מקום לצירוף נכויות"
פסק דינו של בית הדין האזורי
בית הדין קמא דחה כאמור את ערעורו של המבקש וזאת מהנימוקים הבאים:
החלטת הועדה מפורטת ומנומקת, מאפשרת את הבנת הלוך מחשבתה ומעוגנת בחומר שהיה בפניה.
טעות נוספת של בית הדין מקורה בקביעתו שהמבקש המשיך לעבוד בעבודות פיזיות מזדמנות לאחר פרישתו מצה"ל ונפגע בתאונות עבודה נוספות במהלך תקופה זו, שכן לאור קביעתו של פקיד התביעות שהמבקש עמד בתנאי הסף בתביעתו לצירוף נכויות, (צמצום של 50% בהשתכרותו), וכי "כתוצאה מנכויותיו, איבד המבקש את מקצועו כמפעיל ציוד מכני כבד וחלה ירידה של למעלה מ- 50% בהכנסתו ולפיכך אין רלוונטיות לעובדה שהמשיך לעבוד בעבודה אחרת אף אם נפגע בתאונת עבודה נוספת ואף אם היא ארעה עקב הרמת משא כבד".
למעלה מן הצורך מציין המבקש כי לא טען שהוא מבצע עבודות פיזיות אלא עבודות מזדמנות, "והעובדה שנפגע בתאונת עבודה, כתוצאה מהרמת משא כבד, אינה מלמדת על כך שהוא מבצע עבודות פיזיות".
הכרעה
לאחר שבחנתי את הבקשה ואת מכלול החומר שבתיק, אני סבור שאין מקום להתערב בפסק דינו של בית הדין האזורי ושדין הבקשה להידחות אף ללא קבלת מענה מהמשיב, וזאת מהטעמים הבאים:
העובדה שהמבקש המשיך לעבוד שנתיים ויותר מפגיעתו האחרונה ועד לפרישתו, מבססת את קביעת הועדה שמדובר בתקופת עבודה ממושכת ממועד הפגיעה שדי בה לשלול את הבסיס לצירוף נכויות.
לא זו אף זו, העובדה שפרש עובר לגיל 62, בתנאי פרישה של גיל 67, רק מחזקת את המסקנה שתנאי הפרישה המשופרים שקיבל הם הסיבה לפרישתו ושאין קשר בין מצבו הרפואי של המבקש לפרישתו.
סוף דבר – הבקשה נדחית.