פסק דין
בפניי תביעה לפצוי בשל ניזקי גוף אשר התובע טוען כי נגרמו לו ביום 12.6.2014.
על פי כתב התביעה, במועד הנ"ל, בשעה 22:15 לערך, בעת שהתובע היה בדרכו חזרה הביתה מעבודתו, כשצעד לכיוון שער הכניסה לביתו, המצוי ברחוב יבניאל 11 באשדוד, נקלעה רגלו לבור במדרכה, שהיה בסמוך ליד מכסה ביוב המצוי במקום.
בתצהירו פירט התובע את נסיבות קרות התאונה וטען בסעיף 3 כך:
"ביום 12/6/14 בשעה 22:15 או בסמוך לכך, כשאני בדרכי חזרה הביתה מעבודתי, התהלכתי לכיוון שער הכניסה לביתי ברחוב יבניאל 11 באשדוד, ולפתע רגלי נקלעה לבור במדרכה, סמוך לביוב, קרסול רגל שמאל הסתובב, וכתוצאה מכך נפלתי ונחבלתי ישירות גם בברך ימין...".
זוהי כאמור, גרסת התובע בתצהירו ובכתב התביעה שהוגש מטעמו, באשר לנסיבות קרות התאונה.
שכן, אם טירחה אשת התובע ופנתה למוקד העירוני פעמיים עוד בטרם ארעה התאונה, תוך שהיא מתלוננת על קיומו של מפגע אשר מפריע להוריה הנכים לעבור במקום, תמוה הדבר כיצד זה שלאחר שארעה התאונה כנטען על ידי התובע ואישתו, תוך שהתובע ניחבל ברגלו, פנה לקבל טפול רפואי כשהוא כאוב וצולע, הגיש תביעה לקבלת פיצוי מן המל"ל, ולטענתו נאלץ להחסיר מעבודתו כמורה לריקוד, דוקא אז לא מוצאת אשת התובע לנכון לפנות שוב למוקד העירוני בדרישה תקיפה עוד יותר לתקן את המפגע בבחינת "אשר יגורתי בא". דהיינו, דוקא העובדה שלאחר התאונה נשוא התביעה אין עדות לפניה של אשת התובע למוקד בדרישה לתקן את המפגע, היא המעוררת תמיהה, ודאי על רקע פניותיה ודרישותיה קודם לכן.
...
לאחר שהוגשה חוות דעת נגדית מטעם הנתבעת, מונה מומחה מטעם בית המשפט, ד"ר ליאון קפלן, אשר קבע כי כתוצאה מן התאונה נותרה לתובע נכות צמיתה בשיעור של 15% לפי סעיף 35 (1) בין (ב) ל (ג) לתקנות המל"ל. לאחר שהוגשו תחשיבי נזק מטעם הצדדים, ומשניסיונות הפשרה לא צלחו, נשמעה עדותם של עדי הצדדים בפני, ומכאן באתי ליתן פסק דין זה.
לאחר שעיינתי היטב במכלול החומר המצוי בתיק בית המשפט, ובכלל זה המסמכים הרפואיים ותצהירי הצדדים, וכן לאחר ששמעתי את עדויות העדים שתצהיריהם הוגשו לתיק בית המשפט, באתי לכלל מסקנה כי לא עלה בידי התובע להרים את הנטל הרובץ לפתחו להוכיח כי התאונה נשוא התביעה אירעה בהתאם לנסיבות הנטענות על ידו, ועל כן דינה להידחות, זאת מן הנימוקים כפי שיפורטו להלן.
סוף דבר, התביעה נדחית.