מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויים בגין פיטורים שלא כדין בעת טיפולי פוריות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתה של גב' רונית צעירי (להלן – התובעת), אשר הועסקה על ידי חברת או קיי שיווק למטבח מוסדי (להלן – הנתבעת), במסגרתה נתבע פיצוי בגין העידר שימוע , פיצוי בשל פיטורים שלא כדין בתקופת טפולי פוריות וכן בשל מחלתה, כפי שיפורט להלן.
...
על כן, תביעתה של התובעת בגין רכיב זה- דינה להידחות.
עם זאת, משלא נטענה כל טענה להרמת מסך ההתאגדות, אין אנו נדרשים לדון בחבותה לכאורה של גב' מוסקוביץ' על כן, התביעה כנגדה נדחית.
סוף דבר דין התביעה להידחות ברובה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפיכך, על הנתבעים לפצותה בגין פיטורין שלא כדין ולפצוי בגין אובדן הישתכרות ומלוא הזכויות המגיעות לה במהלך התקופה המוגנת בה חלה הגבלת הפיטורים: בתקופת הטיפולים, ההיריון והלידה וכן -60 ימים לאחר המועד בו היתה אמורה לשוב לעבודתה בתום חופשת הלידה, ביום 16.2.2019.
סעיף 13(א)(ב)(1) לחוק קובע לאמור: "מצא בית הדין האיזורי לעבודה כי העובד או העובדת שהגישו תובענה, פוטרו בנגוד להוראות סעיף 9, יפסוק פיצויים שסכומם לא יפחת מ-150% מהשכר שהיה מגיע להם במהלך התקופה המזכה; ואולם רשאי בית הדין, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לפסוק פיצויים בסכום אחר שיקבע; לענין חישוב השכר לפי סעיף קטן זה, יחולו הוראות סעיף 13ב לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, ותקנות לפי סעיף 13 לחוק האמור." ראשית, הוכח כי הפיטורים נעשו מטעמים עינייניים בשל אילוצים כלכליים מחד, וממילא אלו לא נעשו מחמת טפולי הפוריות, מאידך.
...
בשים לב לאמור בפרק ט' לכתב התביעה (סע' 54-56), וכן טענות התובעת בסיכומיה (ע' 19 ש' 1-2), מצאנו לפסוק לתובעת פיצויים בעד נזק לא ממוני לפי סעיף 13א(1)(1) לחוק ובעד הליך פיטורים שלא כדין ובניגוד לחוק, ברף הנמוך, בסך 5,000 ₪.
בנסיבות העניין מצאנו לפסוק לטובתה סך של 2,500 ₪ בלבד.
סוף דבר על הנתבעים לשלם לתובעת, ביחד ולחוד, תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין, את הסכומים הבאים: פיצוי בעד אבדן השתכרות במהלך התקופה המוגנת לפי סעיף 13א(ב)(1) לחוק, תוך קיזוז הסכום הנזכר בסעיף 58 לעיל, סך כולל של 78,783 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לאחר שתביעת העובדת לקבל את תשלומי המעסיקים לקרן הפנסיה ולקופת הפיצויים לא נענו, היא פנתה כשלושה חודשים לאחר סיום עבודתה באמצעות בא כוחה וטענה לראשונה כי פוטרה במהלך טפולי הפוריות ומבלי שהיתקבל היתר לפיטוריה.
נוסף על כך, חויבו המעסיקים בתשלום פיצוי בגין אי מסירת הודעה לעובדת בסך 2,500 ש"ח, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין והעדר עריכת שימוע בסך 5,000 ש"ח, פיצוי בגין אי הפקדה לקופת גמל בסך 10,920 ש"ח, פיצוי בגין העיכוב בהפקדת חלק המעסיק לקופת הגמל בסך 2,000 ש"ח, פדיון חופשה שנתית בסך 3,390 ש"ח ותשלום דמי הבראה בסך 3,780 ש"ח. זאת ועוד, קבע בית הדין כי המעסיקים יישאו בשכר טירחת עורך דינה של העובדת בסך 5,000 ש"ח. על פסק הדין הוגש ערעור מטעם המעסיקים ובקשה לעיכוב ביצועו עד להכרעה סופית בעירעור.
...
לאחר בחינת טענות הצדדים והחומר שבתיק הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להתקבל במרביתה.
סוף דבר – הבקשה מתקבלת במרביתה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בפנינו תביעה לתשלום פיצויים נוכח הוצאת התובעת לחל"ת ולאחר מכן פיטוריה בתקופת הסגר השני עקב התפשטות נגיף הקורונה, בטענה להפרת חוק עבודת נשים וחוק שויון הזדמנויות בעבודה.
בנוסף עתרה התובעת לפצוי בגין פיטורים שלא כדין בהעדר שימוע בסך 35,000 ₪, וכן לפצוי בגין עגמת הנפש שנגרמה לה בסך 50,000 ₪.
דיון והכרעה האם הפרה הנתבעת את חוק עבודת נשים? בסעיף 9(ה) לחוק עבודת נשים נקבעה ההגנה מפני פיטורים בתקופת טפולי פוריות, תוך הבחנה בין עובדת שנעדרה מהעבודה עקב טפולי פוריות לבין עובדת שלא נעדרה מהעבודה בתקופת טפולי הפוריות: "(1) לא יפטר מעסיק עובדת העוברת טפולי הפריה חוץ גופית או עובד או עובדת העוברים טפולי פוריות בימי היעדרם מעבודה לפי סעיף 7(ג)(4) או (ג1), לפי הענין, או במשך תקופה של 150 ימים לאחר תום ימי ההעדרות כאמור, אלא בהיתר מאת שר התעשייה המסחר והתעסוקה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר עם העדרות כאמור או עם טיפולים כאמור; הוראת סעיף קטן זה תחול לגבי עובד או עובדת העוברים טיפולים כאמור בפיסקה זו לקראת שתי לידות לכל היותר, בתקופת העסקתם אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה, ואם עברו טיפולים כאמור לקראת הולדת ילדים מבני זוג קודמים – גם לקראת שתי לידות עם בן הזוג הנוכחי;
...
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: פיצוי בגין פיטורים בניגוד לחוק עבודת נשים בסך 10,050 ₪.
התביעה לפיצוי בגין עגמת נפש נדחית.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 7,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

נוכח העובדה שהוכח בפנינו שבמועד הפיטורים ואף בסמוך לאחריהם, לא העמידה התובעת את המעסיק על חובתו לקבל היתר לפיטוריה: לא דווח לו אודות טפולי הפוריות, ולא הוצג בפניו כל אישור רפואי אודות טיפולים אלו, אנו דוחים את התביעה לפצוי מחמת פיטורים בעת טפולי פוריות.
משמע - יש לפסוק לתובעת אך ורק פיצוי בשיעור של 100% בגין אובדן השכר והזכויות שנמנעו עקב פיטוריה ללא היתר, טרם לסיום התקופה המוגנת (קרי, בעבור התקופה שמיום 20.5.2010 ועד לסוף חודש אוקטובר 2010 וכן בעבור 60 יום נוספים שלאחר תום חופשת הלידה במהלכם הייתה זכאית לעבוד בפועל סה"כ – בגין 7.3.
לפיכך, גם לו קבענו כי נפל פגם כלשהוא באופן שבו נערך השימוע לתובעת – וכאמור, אנו סבורים אחרת – הרי שעדיין לא היה בכך בגדר פגם היורד לשורשו של עניין, שבגינו יש ליתן לתובעת תרופה של פיצוי כספי בשל "פיטורים שלא כדין", כביכול.
...
לפיכך, גם לו קבענו כי נפל פגם כלשהו באופן שבו נערך השימוע לתובעת – וכאמור, אנו סבורים אחרת – הרי שעדיין לא היה בכך בגדר פגם היורד לשורשו של עניין, שבגינו יש ליתן לתובעת תרופה של פיצוי כספי בשל "פיטורים שלא כדין", כביכול.
סוף דבר לסיכום – לאור כל האמור לעיל, תביעתה של התובעת דינה להידחות ברובה הגדול, והסעדים הנתבעים על ידי התובעת, בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ובגין אי-עריכת שימוע, דינם להידחות במלואם.
הוצאות – בעת פסיקת ההוצאות ושכר הטרחה יש להתחשב בנתונים הבאים, אשר מביאים אותנו למסקנה כי כל צד יישא בהוצאותיו: - הדחייה המוחלטת של טענותיה העובדתיות של התובעת, וכמפורט בהרחבה במהלך פסק הדין; - המסקנה כי בניגוד לטענת התובעת, הנתבעות לא פיטרו אותה בשל הריונה, ואף מסקנתנו כי הנתבעות נהגו בתום-לב כלפי התובעת; - העובדה כי התביעה התקבלה כאמור באופן חלקי ביותר; - ההיקף הניכר באופן יחסי של ההליך, שכלל דיון מוקדם ושלושה דיוני הוכחות, וכן בקשות רבות שהוגשו מצידה של התובעת ביחס להעדת ד"ר ארנון-סוקל, כשבסופו של דבר הסתבר כי עדות זו כלל לא היתה רלוונטית לענייננו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו