מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויים בגין פגיעה בעין ומינוי מומחה רפואי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בסמוך, עתר התובע לתיקון כתב-התביעה על דרך של צירוף תביעה לפיצויים לפי החוק בגין ארוע תאונת דרכים, קודם בזמן, מיום 24.5.2011 (להלן- הארוע הראשון), אשר הוגשה בבית משפט השלום בירושלים, בגדרי ת"א 41191-06-12, נגד נתבעת 2, המבטחת של הרכב אשר פגע בתובע בהיותו הולך רגל, ונגד נתבע 1, נהג הרכב הפוגע, ובכפוף למחיקת ההליך שהתנהל בבית משפט השלום.
כידוע, מומחה אשר מונה על-ידי בית המשפט מהוה את "ידו הארוכה". הדברים נאמרים ביתר שאת בנוגע למומחה ברפואה שישנה חשיבות רבה למינויו "...ככלי מתווך בין עולם הרפואה לאולם בית המשפט ומאפשר לבית המשפט לקבל חוות דעת ברורה מטעמו שלו בנושאים הטעונים מומחיות, בבחינת "אל נא תעזוב אותנו...והיית לנו לעיניים" (במדבר, י, לא).
ניידות: לטענת התובע, ובשל מגבלותיו בהליכה ובשל הפגיעה באגן וברגל, הנו מחזיק בתו נכה, ועל יסוד חוות דעתו של המומחה משה קצין, יש לפצותו לפי מיצוע החלופות ובסך של 599,857 ש"ח. הנתבעת היתנגדה לפצוי בגין הוצאות ניידות ובטענה שהיקף מוגבלותו של התובע אינה מצדיקה את הפצוי, מה גם שהתובע החזיק ברכב מגיל 17 ולנוחיותו.
...
במצבו הרפואי, ובמיוחד הנפשי, של התובע כתוצאה מהאירוע ונוכח התוויה רפואית של המומחים לטיפול נפשי ולנטילת משככי כאבים, ומהטעם שהביטוח הרפואי בקופת החולים מכסה במידה מסוימת את הוצאות הטיפולים, בהתחשב בהיקף הטיפולים הנדרשים לתובע בכל שבוע, וסברות המומחים כי צפויה החמרה במצבו הרפואי והתפקודי של התובע במהלך שנות התבגרותו, מה גם שהדעת נותנת כי נוכח גילו הצעיר התובע יזדקק לטיפולים, כולל טיפול תרופתי, מרבית חייו ולמשך שנים ארוכות- במצרף הדברים, מצאתי לפסוק לתובע פיצוי גלובאלי בגין הוצאותיו, לעבר ולעתיד, בסך של 150,000 ש"ח. טרם סיום, בהיעדר התוויה רפואית, של רופא מטעם קופת החולים או אינדיקציה בחוות הדעת הרפואיות של המומחים, וראה עדותו של התובע המאשר כי רופאים שונים בשירות המדינה סירבו להנפיק עבורו מרשם לקנאביס עד שנאלץ לפנות למומחה פרטי לצורך הנפקת המרשם(עמ' 100-101), לא שוכנעתי לפסוק לתובע פיצוי בגין רכישת הקנאביס.
סיכום לאור האמור לעיל, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצויים לפי החוק ובגין נזקיו, בניכויי תגמולי המוסד לביטוח לאומי, בסך כולל של 2,853,654 ש"ח. הפיצוי ישולם לתובע תוך 30 יום אחרת יישא הפרשי ריבית וצמדה עד מועד התשלום בפועל.
טרם סיום, לעניין חלוקת הוצאות עלויות חוות-הדעת הרפואיות בין הנתבעות, הן חברות הביטוח בשני אירועי תאונת הדרכים, כאמור, בהתחשב בהיקף המזערי של הנכויות שנקבעו לתובע בגין אירוע התאונה הראשון, ולאחר ששקלתי את השיקולים הנוגעים לעניין, הנני מחייב את נתבעת 3 להשיב לנתבעת 2 סך של 10,000 ש"ח, תוך 30 יום אחרת יישא הפרשי ריבית והצמדה כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלו ביקש מינוי מומחים רפואיים בהתאם לסעיף 6א לחוק הפלת"ד, ושני הצדדים מסכימים בסיכומיהם כי סכום מסויים מן הפצוי שייפסק בתובענה "יוקפא" עד לסיום ההליכים במל"ל וינוכה בהתאם לתוצאם.
המומחה מסביר כי תוצאות הבדיקה תואמות את המסמכים הרפואיים – השברים בגולגולת ובפנים גרמו נזק אסכמי ברקמת המוח הקדמית שמאלית, שגורם לליקוי בזכרון עבודה ותפקוד מינהלתי (הפגיעה הקוגניטיבית), ואילו השבר בארובת העין גרם לפגיעה בעצב הקרניאלי השלישי וכך לשיתוק וצניחת העפעף עם שיתוק בתנועת גלגל העין וראיה כפולה.
כן הבהיר שלא מדובר בניתוח קוסמטי רגיל להרמת עפעפיים שמתקן חולשת רצועות אלא בתיקון של העצב, וכי הגורם המומחה לעניין זה הוא רופא עיניים ולא נורולוג (עמ' 54, 13); המומחה אישר כי בהתאם לתקנות הנכות המאקסימאלית שניתן לתת בגין פגיעה בעין היא 30% (עמ' 54, 29) וכי זו הנכות המתאימה למצבו של התובע (עמ' 55, 15).
...
הטענה נדחית.
הפיצוי לאחר ניכויים והקפאה עומד על 2,356,749 ₪ סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע סך 2,356,749 ₪ בתוספת שכ"ט והוצאות כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא בתביעה זו עותר התובע לפצותו בגין ניזקי גוף שנגרמו לו, לטענתו, בתאונה שארעה ביום 18.8.2014, בשעות הבוקר המוקדמות, עת הגיע ברכבת אל נמל התעופה בן גוריון (להלן: נתב"ג) ביחד עם חבר, בדרכם לחופשה באתונה.
לאור הפערים בין קביעותיהם מונו מומחים רפואיים מטעם בית המשפט.
אלו קבעו, כי בגין התאונה נותרו לתובע נכויות צמיתות כדלקמן: ד"ר אבי שזר, מומחה בתחום האורתופדי, קבע לתובע נכות בשיעור 5% בשל פגיעה בכתף ימין; ואילו ד"ר יצחק בירן, מומחה בתחום העיניים, קבע לו נכות בשיעור 10% בשל פגיעה בקונברגנציה (יכולת מיקוד העיניים), שנבעה מהפגיעה בראש.
בשקילת הראיות שהובאו, לאור מהות הפגיעה, העובדה שמיד לאחריה המשיך ונסע לחו"ל, התעוד הרפואי ושאר הבעיות הרפואיות המשמעותיות מהן סובל התובע, אני פוסקת לו פיצוי בסך של 25,000 ₪ בראש נזק זה. הפסדי שכר בעבר בגין ראש נזק זה דרש התובע פיצוי של 60,000 ₪; מנגד, הנתבעות הציעו סכום של 4,000 ₪.
...
אוסיף, כי מאז חודש אוגוסט 2016 לא הציג התובע תיעוד רפואי נוסף המעיד על פנייה לגורם רפואי כלשהו בקשר לתאונה וגם בכך יש לתמוך במסקנה כי אין לנכויותיו כל השלכה תפקודית.
ראשי הנזק בשקילת כל האמור לעיל, אני קובעת לתובע פיצוי על פי ראשי הנזק כדלקמן: כאב וסבל התובע ביקש פיצוי בסך 200,000 ₪; הנתבעות מנגד הציעו בתחשיבן פיצוי של 20,000 ₪ ובסיכומים בסיום שמיעת ההוכחות - 15,000 ₪.
סך כל הנזק: נזקו של התובע מסתכם, איפוא, בסך של 37,000 ₪ כדלקמן: כאב וסבל: 25,000 ₪ הפסדי שכר בעבר: 6,000 ₪ גריעה מכושר השתכרות: --- עזרת הזולת: 4,000 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעות: 2,000 ₪ סך הכל: 37,000 ₪ סוף דבר אשר על כן, אני מחייבת את הנתבעות, יחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 37,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה למינוי מומחה רפואי בתחום העיניים מטעם בית המשפט, שייתן חוות דעתו בשאלת שיעור הנכות הרפואית הצמיתה שנותרה למבקש, וזאת בנוסף לחוות הדעת שניתנה על ידי מומחית בתחום האמור, שמונתה אף היא מטעם בית המשפט (להלן: הבקשה למינוי מומחה נוסף או הבקשה).
רקע המבקש (להלן: התובע) נפגע בתאונת עבודה באתר בנייה ובעקבותיה הגיש תביעתו המתבררת בפניי לקבלת פיצויים בגין נזקיו מהתאונה.
...
עיקר טענות הנתבעות הנתבעות טענו כי דין הבקשה להידחות.
ואין מנוס מהקביעה כי אלמלא אותן ראיות היו תומכות בקביעת המומחית התובע לא היה נמנע מהבאתן.
לסיכום לאור כל האמור לעיל, שוכנעתי כי דין הבקשה למינוי מומחה נוסף בתחום העיניים מטעם בית המשפט, להידחות וכך אני מורה.
אני קובעת מועד לשמיעת סיכומי הצדדים ביתר הטענות, ביום 25.10.2023, בשעה 13:30.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

רקע: המשיבה 1 (להלן: "המשיבה") הגישה לבית משפט קמא תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף, מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד"), נגד המבקש ומשיבה 2.
בקשת רשות העירעור: המבקש סבור כי החלטת בית משפט קמא שגויה ועותר לבטלה, לקבל את הבקשה להבאת ראיות לסתור, ולהורות על מינוי מומחה רפואי בתחום האורתופדי שיחווה דעתו בשאלת הנכות שנותרה לתובעת בקשר לפגיעה בצואר בגין התאונה.
על כן, כמו בית משפט קמא, גם בית משפט זה ימקד ההחלטה בסוגיה זו. המבקש לא הוכיח, כי לא עמדו בפני הועדה לעררים מידע ומסמכים, אשר ככל שהיו לנגד עיניה, קביעתה הייתה משתנה.
...
עיון במסמכים, הוביל את בית משפט קמא לכלל מסקנה שאין בהם כדי להשפיע על קביעת הוועדה לעררים או לשנותה.
לסיכום, טוענת המשיבה, כי אין בבקשת רשות הערעור להצביע על פגם מהותי או סיבה חריגה המצדיקים התערבות בהחלטת הוועדה לעררים.
נוכח כל האמור לא נפל כל פגם בהחלטה ודין בקשת רשות הערעור דחיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו