תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975.
עוד הוסיף, כי בתקופת בגרותו ולאחר מכן היה דפוס חייו אופייני למצב הפרעת אישיות ממקבץ B. ד"ר איסקוב, פסיכיאטרית אשר בדקה את התובע והוגשו סיכומי ביקור שערכה, תארה קשיים בהסתגלות למסגרות וקשיים בקבלת מרות, היה מעורב בהליכים פליליים לפני גיל 20, ולא שירת בצבא.
ד"ר דרנל נישאל אודות הנכות הזמנית שנקבעה והשיב "בהיעדר מידע על ה- 3 חודשים ראשונים, אני מניח שאדם שעבר תאונה הוא נרעש עם תגובה נפשית מסוימת, אבל אם הוא מגיע 3.5-4 שנים מאוחר יותר עם תלונות של כאבי ראש, בעיות בריכוז, עצבנות, רעש באוזניים, מתח נפשי, הפרעות בשינה, ירידה במצב רוח וחוסר תאבון- זה רחוק מאוד מהתאונה, זה רחוק מאוד מההשלכות הנפשיות של התאונה..." (שם בעמ' 10).
אמו עובדת במשך שעות רבות בכל יום, כך שלא ברור מתי היא מספיקה לעזור לו. מכאן שאין מקום לפצוי בגין ראש נזק זה.
התובע לא הביא ראיות לעזרה בשכר, אך בשים לב למאפייני הנכות, לגילו של התובע ולמצבו המשפחתי, ולהתרשמותי מפגיעתו, סביר להניח כי הוא נזקק לעזרה מסוימת ויזקק לעזרה אף בעתיד, וכי יש מקום לפסוק פיצוי בגין שווי עזרה שניתן לו על ידי בני מישפחה או שינתן לו בעתיד, למשך תוחלת חייו.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת הראיות שהוגשו באשר לנתוני ההשתכרות של התובע, ובשים לב לשיעור הנכות, אופי הנכות והשפעתה החלקית על העדר תעסוקת התובע בעבר, אני סובר כי התובע זכאי לפיצוי כדלקמן-
בגין חודש דצמבר 2013 השלמה לשכר מלא – ובתוספת ריבית מחצית תקופה 2,027 ₪ .
בנסיבות המקרה, לאור פגיעת התובע במספר תחומים, ולאור הרקע האישי של התובע, היה מקום לבחון האם התאונה גרמה ו/או תרמה לקיומה של נכות נפשית, לפיכך אני סבור כי אין מקום לנכות את שכר טרחת המומחה בתחום הפסיכיאטריה.
סיכום נזקי התובעת
הפסד שכר לעבר
70,916
₪
הפסד שכר לעתיד
139,000
₪
הפסדי פנסיה
עזרת הזולת
26,240
15,000 ₪
₪
הוצאות
5,000
₪
כאב וסבל
33,952
₪
סך נזקי התובע
290,108
₪
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 290,108 ₪ בצירוף שכר טרחת עורך-דין בשיעור כולל של 15.21% ובצירוף הוצאות משפט שהוציא התובע.