האם הנתבעת אחראית לפצוי התובעים על נזקיהם בשל העובדה כי לאחר ביצוע תיקון ברכב התובעים במוסך הנתבעת התגלתה ירידת הספק של המנוע? זו השאלה העיקרית שנידרש להכריע בה בהליך זה.
תמצית העובדות
התובעים רכשו בחודש 9/12 רכב משומש מסוג פולקסווגן טוארג מ.ר. 62-200-95 (להלן: "הרכב"), ששנת ייצורו 2008.
רק ביום 21.6.13, בחלוף חודשיים ממועד הכנסת הרכב לראשונה לבצוע הטיפול, נקרא התובע לקבל חזרה את רכבו לאחר השלמת התיקון, ובמועד זה נידרש התובע לשלם סך של 19,592 ₪ הכולל החלפת חלקים שונים ותשלום עבור עבודות שלא נכללו בהצעת המחיר המקורית (נספח "ב" לכתב התביעה).
לפי קביעתו הצורך בשפוץ בשנית של ראש המנוע נבע ממחדל של מרכז השרות בהרכבת המנוע לאחר שיפוצו הראשון, ובנוסף, במהלך ביצוע התיקונים נגרמו נזקים נוספים לצנרת הדלק, למדחס המזגן ועוד.
ביום 7.1.14 הוגשה התביעה כאשר היא נתמכת בחוות דעת מומחה התובעים, כאשר בנוסף לנזק הישיר נתבע פיצוי בגין עוגמת נפש ואובדן ההנאה מהרכב למשך למעלה מחודשיים (למרות שסופק להם רכב חלופי, אולם כזה שאינו שווה ערך לרכב, כטענתם) בסך של 25,000 ש"ח, וכן פיצוי בגין אובדן ימי עבודה, התרוצצויות ושכ"ט המומחה, בסך של 20,000 ₪.
...
מעבר לכך זכאים התובעים לפיצוי בגין ההתרוצצויות שהיו מנת חלקו של התובע בשל הצורך לעקוב אחר ביצוע התיקון, לבוא פעם אחר פעם למוסך רק כדי להיווכח שהתיקון בוצע שלא באופן מקצועי (פעם ראשונה) ופעם נוספת כאשר הועלתה בפניו דרישה לתשלום מעבר להצעת המחיר, וכאשר נדרשת לסיוע איש מקצוע (מומחה התובעים) על מנת לשכנע את הנתבעת לוותר על דרישתה זו. אני סבורה שהתנהלות הנתבעת מול התובע היתה קלוקלת בשלב זה, וגם באם זו היתה תחת תחושה כי התובע מחפש עילה לפיצוי (כפי שעלה מעדות מנהל המוסך מר חסון), אין בכך כדי להצדיק דרישה לתשלום על רכיבים נוספים שתוקנו מבלי שהתובע הוא שביקש את תיקונם.
לאחר בחינת מלוא טיעוני הצדדים ועל אף שהתובעים לא הביאו ראיות שיאפשרו כימות של נזק ממוני ספציפי שנגרם להם, אני סבורה כי הפיצוי הראוי הינו בסך של 7,000 ₪ בגין כל אלה.
לסיכום
אני דוחה את התביעה ככל שהיא נוגעת לירידת ערך הרכב בגין התיקון שביצעה הנתבעת.