מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצויים בגין הפרת חוזה רכישת חלקות קבר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לאור פניה זו השיבה הנתבעת כי היא מוכנה להעביר את המנוח לחלקת הקבר אותה רכש, אולם התובעים סרבו להצעה זו. לאור השתלשלות עניינים זו, טענו התובעים כי מגיע להם פצויי בסך של 100,000 ₪ הכולל השבה של הסכום ששולם בגין חלקת הקבר וכן פיצוי בגין עגמת נפש.
על מנת שצד ג' יזכה למעמד של "מוטב" מכוח חוזה לטובת צד ג' עליו להוכיח כי החוזה שנכרת הכיר בו כמוטב וכן אפשר לו לתבוע את קיום החוזה, ר' פרופ' שלו 'דיני חוזים – החלק הכללי' (תשס"ה): "מכאן שכדי להפוך אדם שלישי למוטב אין די בכך שהחוזה יכלול חיוב לטובתו. יש להוכיח כוונה פוזיטיבית להקנות לו זכות לידרוש את קיום החיוב. אותה גמירת דעת הנדרשת לשם כריתת חוזה חיונית גם לשם הקניית הזכות למוטב. חוזה לטובת אדם שלישי הוא איפוא חוזה אשר משתמעת ממנו כוונת הצדדים להעניק לצד השלישי לא רק טובת הנאה, אלא גם זכות לתבוע טובת הנאה זו" כאמור, אין בחוזה בין המנוח לבין חברת קדישא אמירה המקנה זכות כמוטב דוקא לאחים, או למי מהם, קל וחומר, שאין בחוזה אמירה המקנה לאחים את הזכות לתבוע את קיומו של החוזה, ומכאן את הזכות לקבל השבה או פיצויים בגין הפרתו.
המצהיר הנוסף מטעם התובעים, מר גואל שמח, שם אף הוא את הדגש על רצונו של המנוח להיקבר על יד אישתו ז"ל: "זאת ועוד תכלית הרכישה של הקבר היה כי חנוך ז"ל יקבר בה ליד קבר אישתו" יתרה מזו, מר גואל שמח קושר בין עוגמת הנפש של התובעים לבין הפרת המבוקש על ידי המנוח - להיקבר בסמוך לאישתו ז"ל: "צער רב ועגמת נפש הייתה מנת חלקנו כי לא כובד רצונו של אחי המנוח שהיה אדם ערירי במותו וכל מבוקשו היה להיקבר בסמוך לאישתו ז"ל..." כלומר, המצהירים מטעם התובעים מציירים תמונה על פיה המנוח רכש חלקת קבר בסמוך לקבר בת זוגתו המנוחה, אולם נקבר בפועל בחלקה מרוחקת שלא בסמוך לקבר רעייתו ז"ל. במאמר מוסגר אציין כי בכתב התביעה המקורי טענו התובעים כי התובע רכש חלקה צמודה לקבר אישתו (ר' סעיף 4 לכתב התביעה).
...
שנית, אני סבור כי לא היה מקום להגיש את תצהירי ה"ה יגאל צדוק ואריה חסן כפי שהוגשו, וכי תצהירים אלו אינם משקפים כראוי את עמדת החתומים עליהם.
אשר על כן, התביעה נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעים הוצאות משפט בסך כולל של 2,000 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במסגרת תביעה זו דורשים התובעים פיצוי בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם כתוצאה מכך שאביהם לא נקבר בחלקה שרכש, כתוצאה מכך שהתגלתה גופה בחלקה ובשל העובדה שלטענתם אביהם נקבר בחלקה פחות טובה ופחות נגישה.
האם המנוח הקים מצבה כדרישת הנתבעת? הטענה העיקרית של הנתבעת היא שהמנוח לא מילא אחר חלקו בהסכם "שמירת הקבר בחיים", שכן הובהר במפורש שעליו לבנות מצבה כדי שהקבר ישמר עבורו.
מכאן שהנתבעת היא שהייתה בעלת האחריות הן המושגית והן הקונקרטית למכור את הקבר אך ורק כאשר ניתן להיקבר בו, והיא הפרה חובות אלו.
...
על כן אני דוחה את הטענה שהוצע לתובעים לקבור את המנוח בסמוך לקבר שהאם רכשה.
מסקנתי היא שהנתבעת אכן ניסתה למצוא פתרון, ומצאה פתרון חלופי מכובד אך הקבר הוא במיקום פחות טוב, ולא הוצע לתובעים כי המנוח ייקבר ליד הקבר שהאם רכשה.
בסה"כ תשלם הנתבעת לתובעים סך של 180,000 ש"ח וכן תישא בהוצאותיהם יחדיו בסך של 3,000 ש"ח ובשכ"ט ב"כ בסך של 15,000 ש"ח כולל מע"מ. כולי תקווה כי הנתבעת תסיק את המסקנות הראויות כדי למנוע תקלות כאלו בעתיד ואף תסיק מסקנות הולמות בדבר טיפול בתקלות בעת הלוויה כדי למזער את עוגמת הנפש של קרובי המשפחה המלווים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

סכום התביעה כולל סך של 30,000 ₪ עבור רכישת חלקת קבר וסך של 15,000 ₪ בגין עוגמת נפש.
מדובר בהפרה צפויה, במסגרתה ככל ויש התחייבות והתקשרות קיימת בין צדדים, וצד אחד אינו מתכוון לקיים את חלקו בהסכם, רשאי הצד השני לחייבו לקיים את ההסכם, או לידרוש תשלום פיצוי בשל ההפרה הצפויה , גם אם טרם הגיע המועד לקיום ההסכם (ובמקרה שלפני- התשלום לחברת קדישא) .
...
משנדחתה התביעה כנגד הנתבעים 2 ו-3 , התובעת תשלם לנתבעת מס' 2 את הוצאותיה בסך של 500 ₪ וכן את שכר טרחת עורך דינה בשיעור של 2,500 ₪.
דין הבקשה להידחות.
ההוצאות ישולמו על ידי הצדדים , גם אם ישלם הנתבע ישירות את חובו לחברת קדישא , תוך 30 יום מהיום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לסיכום טוענים הנתבעים, כי מדובר בעשור מאז שכלבה של התובעת נפטר ונקבר, וחלפו קרוב ל-3 שנים, מאז שהיא העבירה את עצמותיו לכד בבית, ועל כן הם מבקשים שבית המשפט יבין מכך, שמדובר "בניסיון נואל להוצאות כספים מהנתבעים", בדרך לא דרך, ועל כן בית המשפט מתבקש לדחות את התביעה ולחייב את התובעת בהוצאות לדוגמה.
מדוע לא טרחו לציין זאת, בשלט ברור במקום, כי מדובר באתר קבורה זמני, כאשר בעלי חיות מחמד מגיעים לרכוש חלקת קבר, כפי שמצאו לנכון לעשות, לדבריהם, שעה שהבינו כי השטח נמכר ? היכן התעוד לכך שמדובר באחוזת קבר זמנית באתר האנטרנט שלהם ? למען הסר ספק, אני דוחה את גירסתם של הנתבעים כאילו הבהירו לתובעת ולשכמותה, כי מדובר בבית קברות זמני.
לפי סעיף 10 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) תשל"א – 1970: "הנפגע מהפרת חוזה, זכאי לפיצויים בעד הנזק שניגרם לו עקב ההפרה ותוצאותיה, שהמפר ראה אותו, או שהיה עליו לראותו מראש, בעת כריתת החוזה, כתוצאה מסתברת של ההפרה". סעיף 13 לחוק, המתייחס לפיצויים בעד נזק שאינו נזק של ממון, כמו במקרה דנן, וקובע כדלקמן: "גרמה הפרת החוזה נזק שאינו נזק ממון, רשאי בית המשפט לפסוק פיצויים בעד נזק זה, בשיעור שייראה לו בנסיבות העניין". סעיף 14 לחוק, קובע כי על הנפגע לצמצם את נזקיו, וכך לשונה של הוראת החוק: "(א) אין המפר חייב בפיצויים לפי סעיפים 10 12 ו13 בעד נזק שהנפגע יכול היה, באמצעים סבירים, למנוע או להקטין". טוענת התובעת, כי נגרם לה נזק ריגשי עצום, בשל הקשר הקרוב לכלב, שהיא נאלצה לחפור את עצמותיו.
...
לפיכך, סבורני כי יש להורות על השבת התמורה הכספית ששילמה התובעת, בצירוף פיצוי בעד עוגמת נפש פרופורציונאלית, אשר תהלום את מכלול הנסיבות המתוארות לעיל.
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה.
אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעת סך של - 1,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הצדדים התובע טוען בין השאר, כי ביום 2.6.2020 בביקור שלו באתר שבו מצויים הקברים, הוא "נדהם" לגלות שהנתבעים הפרו את ההסכם ובפועל קברו שם 11 נפטרים.
בתביעתו הוא עתר לפצויי קיום כאשר אובדן הרווח משקף אומדן של 160,000-125,000 ₪ עבור כל חלקת קבר.
ובכן, בתביעתו ובתצהירו נטען מפיו כי ביום 2.6.2020 (יומיים לפני חלוף 7 שנים ממועד כריתת ההסכם), בביקור שערך באתר שבו מצויות חלקות הקבר אשר רכש הוא "נדהם" כאמור להווכח כי במרבית החלקות כבר קבורים אנשים (ראו גם עדותו: ש' 26-25, ע' 18).
...
עם זאת, אני סבור כי הסדר הפשרה שם רלבנטי לתביעה כאן אך מזווית אחרת.
אשר לטענת התובע בסיכומיו לפיה הוא "אכן מכר מספר מקומות לאנשים בחו"ל והיום הם בדרך להגשת תביעה משפטית כנגד התובע" ולכן על בית המשפט ליתן את דעתו גם לנושא זה בהידרשו לתביעה דנן (סעיף 38) – לא מצאתי בטיעון זה כדי להוביל למסקנה אחרת מזו שהגעתי אליה לעיל.
תוצאה לאור האמור, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו