לאחר סיום יחסי העבודה בין הצדדים, הגיש התובע תביעה זו לתשלום זכויות הנובעות מתקופת העבודה וסיומה ובכלל זה: הפרישי שכר בגין עבודה בשעות נוספות, דמי נסיעות, דמי הבראה, פדיון חופשה, דמי חגים, פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה, פצויי פיטורים (ולחילופין השלמת הפרשות לפיצויים), פיצוי חלף מתן הודעה מוקדמת, פיצוי בגין אי מסירת הודעה על תנאי העבודה, פיצוי לפי סעיף 26א' לחוק הגנת השכר, ופצוי בגין עגמת נפש עקב עבודה בתנאים פיזיים קשים והתעמרות בעבודה.
יצוין כי הסכום בו הודתה הנתבעת כמפורט בתצהירו של דוד חושב לפי חלקיות משרה של 22% בשנת 2014 וחלקיות משרה של 94% החל משנת 2015 (לפי ממוצע של 175 שעות עבודה בחודש), באופן המיטיב עם התובע, וזה הסכום שאנו פוסקים לו בגין רכיב זה.
על כן אנו מקבלים את תביעת התובע, ופוסקים לו סך של 2,825 ₪, בגין דמי הבראה.
לאחר בחינת התשתית הראייתית שהובאה לפנינו הגענו לכלל מסקנה כי התובע לא הוכיח את טענותיו בעיניין היתעמרות בעבודה, אך כן הוכיח כי עבד בתנאי עבודה קשים, כגון עבודה בקיץ ללא מזגן, אכילה בפינה מוזנחת במחסן מבלי שהוקצה חדר נקי ומסודר, החלפת בגדים במחסן מבלי שהוקצה חדר הלבשה, בקיץ עבד בתנאי חום ללא מזגן, בחורף עבד בתנאי קור (חלונות שבורים שלא תוקנו, אך נאטמו בניילון).
בהמשך הופנה התובע לטענתו בתצהירו לפיה היה "תחת לחצים ממנהל המאפייה", ונשאל האם דוד היה לוחץ עליו, והשיב: "כשהוא היה בא כולם היו קופצים, מפחד מסוים, בחורף החלונות פרוצים, אתה שם לידך תנור קטן כשאתה עובד" (עמ' 22, ש' 7-9).
אנו סבורים כי מעסיק שמספק לעובדיו תנאים פיזיים קשים, כגון: אכילה בפינה "מאולתרת" במחסן מוזנח ולא נקי, ללא הקצאה של שולחן וכיסאות (כפי שעולה מתמונות שצרף התובע לתצהירו של מחסן הנתבעת בו נאלץ לאכול או להתלבש), עבודה בחורף בתנאי קור (חלונות שבורים) ועבודה בקיץ ללא מזגן, מפר חובה לספק לעובדיו סביבת עבודה בטוחה, באופן שמצדיק פיצוי בגין נזק לא ממוני לתובע בסך 5,000 ₪ אותם תבע.
...
סוף דבר
התביעה מתקבלת חלקית.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.9.17 ועד לתשלום בפועל:
דמי הבראה בסך 2,825 ₪.
בהתחשב בפער הקיים בין סכום התביעה לבין הסכום שהתקבל, החלטנו לפסוק לתובע הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪, אותם תשלם הנתבעת לתובע.