התובע עותר במסגרת תביעה זו, לפיצויים בגין ניזקי הגוף שנגרמו לו כתוצאה מכך.
התובע תמך את תביעתו בחוות דעת רפואית בתחום האורתופדי ערוכה על ידי ד"ר גיל לאנה לפיה נגרמה לו בעקבות הפגיעה נכות בשיעור של 10% בגין כאבים והגבלה בתנועות גפה שמאל בעקבות שברים באמה שנותחו וכן, נכות בשיעור של 10% בגין צלקות מכערות באמה שמאל.
בכתב תביעתו, תאר התובע את התאונה כך:
"ביום 3.7.2014, במהלך יום עבודתו, התבקש התובע לפתוח שער ברזל כבד באופן ידני, זאת משום שלא היה שלט חשמלי בנמצא. בעודו מנסה לפתוח את השער, החל זה להפתח באופן חשמלי ומרשנו ניפצע קשות בידו השמאלית".
בתצהירו ציין התובע כך:
"היום של התאונה היה היום השלישי שלי בעבודה. באותו יום הגענו לאתר עבודה באוטו אני, המנהל אמיר, ועוד עובד בשם עמנואל שגם עבד איתנו. השער כניסה גדול לאיפה שעבדנו היה סגור. אמיר המנהל אמיר לי לפתוח את השער. שאלתי אותו איך לפתוח. הוא אמר לי – תכניס את היד, יש כפתור, תלחץ ותוציא את היד צ'יק צ'אק. זה מה שעשיתי – לחצתי על הכפתור, ניסיתי למשוך את היד החוצה אבל לא הספקתי, השער ניפתח והיד שלי נתפסה". (סעיפים 3-4 לתצהיר).
העד ציין, כי הוא לא עקב במבטו אחר התובע ולא ראה את רגע התאונה מאחר שהיה עסוק בהחלפת נעליו ברכב (שם, שורות 11-27) ולכן אף לא עצר אותו מהכנסת היד לשער (עמ' 45 שורות 11-12).
לטענת התובע, המוכחשת על ידי מעבידו, מנהלו, מר פרץ, הוא זה שהורה לו לפתוח את השער בדרך זו.
במסגרת תביעתו למוסד לביטוח לאומי תיאר התובע את התאונה כך: "נשלחתי לפתוח שער על מנת להכניס את הרכב שכן לא היה שלט. כשניסיתי לפתוח אותו השער ניפתח והיד נישברה". באותו טופס, הצהיר המעביד, כי הוא מאשר "שהתאונה קרתה במסגרת העבודה כפי שהעובד פירט" ללא כל הסתייגות.
...
לאור האמור לעיל, בשים לב למכלול הנסיבות, לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ומכלול הראיות שהובאו, התרשמותי היא שהפגיעה התפקודית זהה בשיעורה לזו הרפואית האורתופדית (5%).
אבדן כושר השתכרות - 55,000 ש"ח
עזרת הזולת - 5,000 ₪
נזק לא ממוני - 50,000 ₪
סה"כ נזק 139,965 ₪
בניכוי גמלאות המוסד לביטוח לאומי 22,082 ₪
יתרה 117,883 ₪
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 117,883 ₪ בתוספת שכר טרחת עו"ד בשיעור של 23.4% והחזר עלות חוות הדעת לפי קבלות.
ההודעה כנגד הצדדים השלישיים נדחית הנתבעת תישא בהוצאות על אחד מהצדדים השלישיים בסך כולל של 7,000 ₪.