בהקשר זה אעיר, משקבעתי כי לא מגיע לתובע תגמולי ביטוח על פי הפוליסה בגין נכותו הצמיתה, התובע אינו זכאי לפצוי של "מענק חומרה" על פי הוראת סעיף 2 (א)(2) לפוליסה, מה גם שעניין זה עלה לראשונה בסיכומים, ולא נידרש כסעד כספי בתביעה, ואין מקום להרחבת חזית.
קביעת תקופת הביטוח על פי הפוליסה באה כדי לחתום את מסגרת הזמן בה היה התלמיד מבוטח ע"פ אותה פוליסה, מסגרת זמן אינה רק התקופה בה לומדים התלמידים הלכה למעשה אלא כל ימות השנה הקלנדרית, הן בתחום בית הספר והן מחוצה לו. כפי שנקבע ע"י כב' השופט האשם ח'טיב (כתוארו אז) בע"א (מחוזי-נצרת) 1264/05 אי.אי.ג'י חברה לביטוח בע"מ נ' עזבון המנוח חאים האשם ז"ל (07/05/2006):
"איני רואה כל הבדל לעניין זה בין תלמיד שסיים בסוף שנת לימודים לימודי כיתה י"א ויצא לחופשה, ויש להניח כי בשנת הלימודים הבאה ישוב וילמד בכיתה י"ב, לבין תלמיד שסיים את לימודי כיתה י"ב, ומטבע הדברים לא ישוב ללימודים בתחילת שנת הלימודים הבאה, גם זה וגם זה ימשיכו להיות מבוטחים ע"פ אותה הפוליסה עד לתום תקופת הביטוח. כל איבחנה ביניהם תהיה איבחנה מלאכותית ותסכל את התכלית העומדת ביסוד הביטוח ע"פ הפוליסה לביטוח תאונות אישיות לתלמידים, טול מקרה בו הלימודיים הסתיימו ב- 20/6 בשנת לימודים מסוימת , ועל התלמיד עדיין לעבור בחינות במשך חודש יולי , האם גם תלמיד שינזק מארוע בטוחי בטרם סיים את בחינותיו, ניזקו לא יהיה בר פיצוי ע"פ הפוליסה? דומני כי, גם לגישתו של ב"כ המערערת, תלמיד כזה יהיה מבוטח עד לסיום המבחנים, ומה עם מי שסיים כיתה י"ב ולא בהצלחה ובדעתו לשוב בשנה הבאה וללמוד באותה כיתה? האם תלמיד כזה כן יהיה מבוטח ע"פ הפוליסה עד תום תקופת הביטוח? כיצד נוכל להבחין בין מקרים כאלה למקרה שבפנינו.
...
נראה לי כי אין כל מקום להפלות לרעה לעניין הכיסוי הביטוחי את התלמיד שסיים לימודי כיתה י"ב לעומת התלמיד שסיים כיתה נמוכה יותר ויצא לחופשה, גם זה וגם זה ממשיך, לדעתי, להיות מבוטח ע"פ הפוליסה עד לתום תקופת הביטוח ע"פ הפוליסה".
סוף דבר
לאור כל האמור והמקובץ לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי.
לפיכך, הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 19,596 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ב- 18/03/2021 ועד היום.