תובענה זו, שעניינה פיצויים הנתבעים בין השאר, בגין הפרת חובות אמון ותום לב, על רקע מעבר של הנתבע מס' 1 (להלן – הנתבע) לעסק מתחרה, הקשור לנתבעת מס' 2 (להלן – הנתבעת), החלה בהליך זמני בו ביקשה התובעת להגביל את עסוקם של הנתבעים.
לאחר ששמענו את העדים, חזרנו ועיינו בראיות שהוצגו ושקלנו את טיעוני הצדדים בסיכומיהם, הגענו למסקנה כי דין התביעה להדחות בעיקרה, למעט הסעד ההצהרתי שהתבקש להשבה לידי התובעת של כספי הפיצויים של הנתבע אשר הופקדו בחברת הביטוח מנורה מבטחים.
כך שבכל מקרה, כלל לא ברור שפניה ללקוחות של התובעת, על רקע הפעילות המשותפת, כאשר אין כל הסכמה לגבי "חלוקת הלקוחות" בין הצדדים, מהוה פעולה בנגוד לדין.
בהילכת צ'ק פוינט ניתנו ארבע דוגמאות ל"אינטרס לגיטימי" - קיומו של "סוד מסחרי"; הכשרה מיוחדת; תמורה מיוחדת; וחובות תום הלב והאמון - כאשר הודגש כי אין זו רשימה סגורה (ראו גם בע"ע 15/99 דיירקס מערכות רפואיות בע"מ – אבנר ספקטור, מיום 21.4.2005; להלן – עניין דיירקס).
כפי שתואר לעיל, נקבע כי גם אם היתה תניית אי תחרות, לא הוכחו הנסיבות המצדיקות את אכיפתה, מבחינת תמורה מיוחדת, הכשרה מיוחדת או קיומו של סוד מסחרי.
בנוסף, נפסק בע"ע (ארצי) 62/08 לבל – הדקה ה – 90 בע"מ, 27.12.09, כי גם אם פעולות העובד לא נעשו אגב גזילת סודות מסחרים של המעסיק, ניתן להכיר במקרים בהם היתנהגותו של העובד, המפר את חובות הנאמנות, האמון, ההגינות ותום הלב בהן הוא חב, מצדיקה הגבלת עסוקו או שלילת פצויי הפיטורים.
בנוסף, במעבר לחברה החדשה, הנתבע עשה שימוש בידע של התובעת ואף לא אמר אמת לגבי מקום עבודתו החדש, שלמעשה התחרה באופן חלקי בפעילותה של התובעת.
...
בנסיבות אלה, יש להיעתר לתביעה שלא לשחרר לידי התובע את כספי הפיצויים שהתובעת הפקידה לזכותו.
סוף דבר - התביעה נדחית בעיקרה.
התביעה כנגד הנתבע מס' 1 נדחית, למעט סעד של החזרת כספי פיצויי פיטורים.