מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצוי כספי ומכתב התנצלות מעיריית ירושלים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 21691-05-14 חביליו ואח' נ' עירית ירושלים ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט אוהד גורדון התובע והנתבע-שכנגד עו"ד יוסף חביליו בעצמו (כתובע) ועל-ידי ב"כ עו"ד י' מושקט (בתביעה-שכנגד) הנתבעת והתובעת-שכנגד עירית ירושלים על-ידי ב"כ עוה"ד א' רוזנברג, ר' גליצה וא' עמרם פסק דין
הוא ציין כי פנה ביום 1.5.14 בדרישה לעירייה להיתנצל ולפצותו, ולא נענה.
בכתב התביעה נתבעו סעדים כדלקמן: פיצוי ללא הוכחת נזק לפי סעיף 7א(ג) לחוק איסור לשון הרע בסך 100,000 ₪ (ולחלופין לפי סעיף 7א(ב) בסך 50,000 ₪), וחיוב של הערייה בפירסום תיקון.
באשר לטענת "ההדחה" הפניתה לעמדת התובע בהליך שניהל בבית הדין לעבודה (ס"ע 50453-11-10, להלן "ההליך בבית הדין לעבודה"), טענה כי התובע אישר שם שפוטר מהעירייה והתייחס למכתב התפטרותו כאל "הצעה", וגרסה שאין לאפשר לו להעלות טענות סותרות בהליכים שונים.
התביעה שכנגד עסקה, תחילה, באמירת התובע בכתבה בעתון "הארץ" לפיה "'העיריה מודה למעשה, ללא בושה, כי מכיוון שהערבים אינם 'נכס אלקטורלי' ואין להם ייצוג במועצה ניתן לפגוע בזכותם לקבל תפקידים בערייה ומוסדותיה' אומר חביליו. 'האם בגלל שהערבים לא מצביעים בבחירות ניתן גם לא לתת להם שירותים?'". בנוסף עסקה התביעה-שכנגד באמירה בכתבה באתר האנטרנט NRG שנסקרה לעיל, לפיה "גם אם בעבר נתתי חוות דעת שהמסקנה שלה לא שרתה את החרדים, אין שום קשר לעניין הזה. אני לא מייצג אותו בגלל הכסף, אלא רק בגלל שאני מאמין במילחמה שלו. ניר ברקת רימה אותו'". נטען שפרסומים אלה אינם נכונים, פוגעים במוניטין של הערייה ומהוים לשון הרע בכוונה לפגוע.
...
בשל כך, יש לדחות את התביעה שכנגד.
הכרעה התביעה שכנגד נדחית, ואילו התביעה הראשית מתקבלת.
מהטעמים שפורטו לעיל, העתירה לחיוב העירייה בפרסום תיקון נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכתב זה לא נשמר, אך לתובע העתק של מכתב התשובה שכתב לעו"ד רשף ביום 1.8.15,בו הודיע התובע כי אין לו נכס כלשהוא בירושלים מאז שנת 1987 ובקש לבטל חוב זה שאינו נוגע לו. ביום 14.12.15 נשלח אל התובע מכתב נוסף מטעם הנתבעת, באמצעות עו"ד רשף, ובו התראה שאם לא יסדיר את חובו לנתבעת תוגש נגדו תביעה לפי סעיף 81 א לחוק ההוצאה לפועל.
ב"כ התובע שלח מכתב לנתבעת ביום 28.2.16, עוד בטרם התקבלו אצל התובע מכתבי הבנקים בדבר הטלת העיקולים בחשבונותיו, מכתב התראה בו דרש לבטל את העיקול ולקבל מהנתבעת מכתב היתנצלות.
בהמשך הסתבר לתובע שהנתבעת הטילה עיקולים גם על חשבונותיו בבנק הפועלים ובבנק דיסקונט והוא פנה שוב אל הנתבעת, באמצעות בא כוחו, במכתבים מיום 21.4.16 (אשר נענה במכתב סתמי של הנתבעת מיום 3.5.16 ) ומיום 4.5.16 (אשר לא נענה כלל) ובהם דרש מהנתבעת לשלם לתובע פיצויים בסכום של 210,000 ₪ (70,000 ₪ בגין כל אחד משלושת מעשי הפירסום של לשון הרע, בכל אחד משלושת הבנקים ).
התובע היה רשום כצרכן מים בספרי עריית ירושלים והנתבעת המשיכה לספק שירותי מים וביוב לנכס נשוא התובענה שבכותרת כנגד תשלום החשבונות כדין.
התובע אמנם טען בעדותו, כי מרגע שהוטל העיקול הרגיש שפקידי הבנק שינו לרעה את יחסם כלפיו, אך הוא לא העיד איש מפקידי הבנק כדי להוכיח טענה זו. בת.א. 8458-10-09 שלח נ' עריית צפת נפסק: בעצם משלוח עיקול לסניף הבנק של התובע יש משום לשון הרע על פיה התובע הנו אדם החב כספים ואינו משלם חובות.
...
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע 3,500 ₪ ובנוסף, תשלום אגרה יחסית והצואות שכר טרחה בסך 2,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב - יפו ת"ק 9203-11-19 אנגלרד נ' עירית ירושלים לפני כבוד השופטת אורלי מור-אל התובע: אהרון אנגלרד הנתבעת: עירית ירושלים פסק דין
התובע טען שבמסגרת הסכם המכר נקבע, שאם לא יעביר את התשלום בתוך 60 יום הקנייה בטלה והוא אמור לשלם כפצוי 10% ממכירת הדירה.
במכתב הוסף: "אנו מתנצלים על אי הנעימות הנגרמת לבעלי הדירה ועושים את מירב יכולתנו להסיר העיקול מהוצל"פ על הדירה". התובע טוען שקיומו של העיקול והתנהלותה של הערייה גרמו לו נזק כספי כבד, בכך שלא יכל לקחת משכנתא על הדירה, נידרש לקחת הלוואות יקרות ושילם כ- 25,000 ₪ לעסקן שסייע לו להוריד את העיקול, הליך שלקח שנה וחצי.
...
מתוך טענות הצדדים והמסמכים שהוגשו עולה שעל דירת התובע הייתה רשומה הערת אזהרה לפי סעיף 126 לחוק המקרקעין, בהסכמת התובע, שאכן ככל הנראה מטרתה הייתה מניעת מכר, ואולם עצם רישומה והאפשרות שקיימות למוסדות ויז'ניץ זכויות כספיות בנכס, הביאו בסופו של דבר להטלת העיקול וההשתלשלות שלאחריה.
סופו של דבר, אופן רישום הערת האזהרה על פי סעיף 126 לחוק המקרקעין (חלף סעיף 128), החובות הקיימים למוסדות ויז'ניץ כלפי העירייה והעובדה שהתובע רכש דירה כשעליה הערת אזהרה באופן זה, הביאו להשתלשלות האירועים המתוארת.
התביעה נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

אשר לטענתו כי גורש ממחלקת המיון לאחר שחזר לשורותיה בחודש דצמבר 2011, כאשר לגירסתו התייצב בשעות הבוקר במחלקה ונאמר לו לעזוב את המקום עד שיקוים בירור בעיניינו עם חמוז - קבע בית הדין כי "לא ניתן לקבוע מה ארע... אך כך או כך אנו סבורים כי אין בהתנהגות זאת היתנהלות פוגענית המצדיקה פיצוי. נהפוך הוא, נעשו מספר ניסיונות מצד ביה"ח אל התובע כדי שחזור ויתייצב בעבודה, אולם הוא לא עשה כן". אשר לפרישתו המוקדמת של המערער לגימלאות - היתייחס בית הדין לטענת המערער כי עו"ד נג'ארה מטעם הנציבות יצרה עמו קשר טלפוני בעודו שוהה בביתו ללא תפקיד, והציעה הסדר לפיו יכתוב מכתב היתנצלות לחמוז ויחתום על הסכם פרישה מוקדמת, וכנגד כך תימחק תביעת הדיבה.
משכך, שוכנע בית הדין כי לא הוכחה כפייה (תוך הפנייה לע"ע (ארצי) 12029-11-13 יוליוס מלק - מדינת ישראל (24.12.16), להלן: עניין מלק), אלא כי מערכת היחסים העכורה בין הצדדים הובילה לכך שהונחה על השולחן אפשרות הפרישה, והמערער שקל את שיקוליו והחליט להענות לה בחיוב, תוך קבלת הטבות כספיות לא מבוטלות שככל הנראה עמדו אף הן כחלק משיקוליו אותה עת. משכך, וכאשר בית הדין התרשם גם מעדותו של יו"ר הועד (אם כי לא היה יו"ר הועד במועד פרישתו של המערער) כי ככל שהמערער היה מעוניין להמשיך בעבודתו היה הועד עומד לצידו, שוכנע כי אין לקבוע כי הפרישה נכפתה על המערער אלא כי המערער בחר בה. ממילא, בפועל התרחשה הפרישה כשלושה חודשים לאחר משלוח מכתב ההתנצלות לחמוז ומחיקת התביעה נגדו, אך גם במהלכם לא ביקש המערער לחזור בו מהסכמתו (על אף שפנה פעמיים לבית החולים במהלך תקופה זו לבקש מקדמות), גם לא לאחר שקבל את המסמך המרכז את תנאי הגימלאות.
עם זאת נעיר כי גם אם היינו משתכנעים כי היתקיים מצב של כפייה או עושק (והדברים אינם פשוטים) - הרי שהיה על המערער, לפי דרישות החוק, להודיע על ביטול הסכמתו תוך זמן סביר מהמועד בו נודע לו על עילת הביטול או ממועד חלוף המצב המיוחד שגרם לו להסכים (סעיף 20 לחוק החוזים; לגבי משכו של הזמן הסביר ראו למשל את ע"ע (ארצי) 292/05 עלי ח'מיס - עריית ירושלים (14.8.06) וע"ע (ארצי) 28342-02-17 יעקב שמיר -מדינת ישראל (17.5.18)).
...
מדובר בפיצוי על הרף הגבוה, כיוון ששוכנענו שנסיבות המקרה חמורות במיוחד ומצדיקות סעד מתאים.
לא נעלם מעינינו כי המערער לא תבע בכתב תביעתו באופן מפורש פיצוי כספי בגין התעמרות, אך כאמור לעיל בית הדין האזורי שוכנע שהתקיימו התנאים שנקבעו לצורך כך בפסיקה (עניין ימית סינון), מבלי שהמדינה ערערה על כך. משכך, ומאותם שיקולים, שוכנענו כי ניתן וראוי להגדיל את סכום הפיצוי, על מנת שישקף באופן מדויק יותר את חומרת ההתנהלות כלפי המערער.
סוף דבר - הערעור מתקבל בעיקרו.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הקיים והרלוונטי בתיק ביום 22.5.2023 הוגש כתב תביעה קטנה, שבו נתבע סעד כספי של פיצוי ע"ס 5,000 ₪ וכן סעד של "מכתב היתנצלות". כתב התביעה נוסח באופן לאקוני, בלתי מפורט ובלתי ברור מספיק.
לגבי אי הגשת כתב הגנה במועד נטען כי ביום 8.6.2023 נימסרו מיסמכי התביעה לבניין העיריה ברחוב אבן גבירול 69 תל אביב במקום לאגף החניה של הנתבעת ברחוב שדרות ירושלים 110 ביפו, והועברה לגורם המטפל הרלוואנטי ביום 18.6.2023, כך שמניין הימים החוקי להגשת כתב ההגנה טרם הסתיים.
...
דיון והכרעה בקשת הביטול מתקבלת אמנם איני מקבל, כלל וכלל, את טענת הנתבעת לפיה פסה"ד ניתן שלא כדין למעשה, משום כך שניתן בטרם חלוף המועד החוקי להתגוננות (תוך 30 יום מיום המצאת מסמכי התביעה לנתבעת).
אני קובע אפוא כי פסה"ד ניתן בהחלט כדין.
בנוסף, התובע עצמו ביקש לשנות ולפתוח את פסה"ד, ובתגובתו האחרונה הנ"ל מיום 1.8.2023 אף ביקש הוא לקיים משפט ולהזמין עדים, ולכן ניכר שגם התובע סבור, למעשה, שיש לאפשר לנתבעת את יומה בביהמ"ש. אני מורה אפוא על ביטול פסה"ד שניתן ביום 10.7.2023 בהיעדר הגנה במועד.
לסיכום פסה"ד מיום 10.7.2023 מבוטל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו