מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצוי בגלל אי יכולת להשתמש בגינה בגלל עבודות בניה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בן חיים טוענים לנזקים ממוניים שנגרמו להם מכך שלא יכלו למכור את הדירה במצבה הלקוי, מה שגרם לטענתם לכך שהם נאלצו לגנוז תכנית לשפור מגורים שתכננו ולמכור מיגרש שרכשו ביישוב "בני דקלים" ואף החלו בתכנון הבניה במיגרש, אך הכל ירד לטמיון בשל כך שהדירה הייתה במצב לקוי ולא ניתן היה למכור אותה במחיר ראוי.
אם מליחי סבורים שאין מדובר בנזקים סמויים אלא בנזקים שלא היו נולדים כלל אילמלא הבדיקה, הרי שהיה עליהם להוכיח זאת והם לא עשו כן. מליחי עצמם הודו בסיכומים ש"יש לעשות הפרדה בין רטיבות שבגינה הוגשה התביעה (נקודה בתיקרת הסלון בלבד) לבין רטיבות חדשה במקלחת וחדר שינה שהחלה ביולי 2020 אשר נבעה ככל הנראה מכשל באחד מצנורות דירת הנתבע" (ההדגשה נוספה על-ידִי).
בן חיים אפילו לא טענו מה שכרם, מה שוויו של יום עבודה של כל אחד מהם וכמה ימי עבודה הפסידו בגין הטיפול בתביעה או ברטיבות.
אני מוצאת לנכון להעמיד את הפצוי בגין הוצאות אלו בסכום של 2,500 ₪; פיצוי של 20,000 ₪ בגין ניזקי רטיבות – סכום זה מבוסס על הערכת המומחה את עלות התיקון הנוכחי בסך 2,500 ₪ וכן על הטענה שמשנת 2009 ועד להגשת התביעה הוציאו בן-חיים 17,500 ₪ עבור תיקונים.
עדות זו, מעבר להיותה עדות בעל דין יחידה שלא נמצא לה חזוק, היא גם עדות מוגזמת ובלתי מהימנה בעיני ואינני מקבלת אותה; נדמה שנוסף על הנזק בגין "פגיעה באורח החיים" עותרים בן חיים לפצוי גם בגין "אי יכולת לעשות שימוש בחצי מהדירה". את הנזק הזה מעריכים בן חיים ב-144,000 ₪ וגם הוא מבוסס על כל מיני הנחות ותחשיבים (כאמור בסעיף 6.10 לכתב התביעה המתוקן).
לטעמי מלכתחילה ניתן היה להניח שמרבית הסעדים המבוקשים לא יינתנו וזאת בהיעדר תשתית ראייתית או נוכח ריחוק הנזק, ומכאן שלא היה מקום כלל לתבוע אותם.
...
בנסיבות אלה ובטרם ישתנה המצב העובדתי בשטח באופן שיקשה על קביעת מסקנה ברורה בהמשך או יסתור את המציאות העובדתית שקדמה לפעולה זו של מליחי – ביקש המומחה לבקר שוב במקום באופן מיידי.
בנסיבות אלה הגיע המומחה למסקנה חד משמעית שמקור הרטיבות בדירת בן חיים הוא בדירתם של מליחי.
בן חיים טוענים שמכרו את המגרש בבני דקלים במחיר הפסד וזה ההפרש בין המחיר ששילמו עבור המגרש והתכניות שכבר השקיעו לצורך בניה על המגרש, לבין המחיר בו מכרו את המגרש בסופו של דבר; 88,413 ₪ בגין שיפוץ הדירה הנדונה – בהקשר זה טוענים בן חיים שלאחר שזנחו את החלום לעבור לבני דקלים הם הקדישו סכום לא מבוטל לשיפוץ הדירה הנדונה כדי לשרד את חוויית המגורים בה, תחת החלום לגבור בבית צמוד קרקע; לאחר שבחנתי את הטענות ואת הראיות בהקשר זה הגעתי למסקנה שלא הוכח קשר סיבתי בין נזקי הרטיבות בדירה לבין ביטול המעבר לבני דקלים.
כל זאת לא עשו בן חיים ועל כן אני קובעת שנזק זה לא הוכח.
לאור כל האמור אני דוחה את התביעה ככל שהיא עוסקת בוויתור על המעבר לבני דקלים; לבסוף אציין כי לא מצאתי לנכון לבטל את ההוצאות שנפסקו לחובת בן חיים בהליך זה בסכום של 2,500 ₪ ואין מקום להשיב סכום זה, שכן הוא נפסק בשל התנהלותם של בן חיים ובלי קשר לתוצאות ההליך; סיכומו של דבר: מליחי ישלמו לבן חיים את הסכומים הבאים: בגין עוגמת נפש סך של 45,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה לפצוי בגין נזקים שנגרמו בשל עבודות בנייה להרחבת דירות בבניין משותף.
הנתבעים לא יתנגדו לבקשה זו. העמודים התומכים בתוספת הבנייה (חדר רחצה) יוצמדו ככל הניתן למבנה על מנת למנוע הפרעה בשימוש בשטח הגינה.
התובעים זכאים לפצוי רק בגין אי הנוחות הנובעת מהנזקים שנגרמו לדירתם, וגם אותם יכולים היו לצמצם בשיתוף פעולה עם הנתבעים ועם הקבלן.
ניתן היום, ט"ו אלול תשפ"ב, 11 ספטמבר 2022, בהיעדר הצדדים.
...
סוף דבר הפיצוי לו זכאים התובעים הינו בסך 19,000 ₪, בתוספת 2,000 ₪ עבור פיקוח הנדסי, ובתוספת מע"מ – 24,570 ₪.
אני דוחה את התביעה נגד נתבעים 3-4.
התובעים ישלמו לנתבעים 3-4 שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד צוין במכתב כי לא ניתן לראות בפעולת הנתבעים כמסירה כדין וכי נוכח אי השלמת העבודות ובעיקר בשל העובדה שחברת החשמל מסרבת לחבר את 'החנות הגדולה' לא ניתן לעשות שימוש בחנויות.
וכלשון כתב התביעה (סעיף 33, ההדגשות לא במקור) – "עוד יצויין כי אין ולא יכולה להיות מחלוקת כי מדובר בשורה ארוכה של ליקויים שגם אם כל אחד מהם כשלעצמו אינו מונע את האפשרות לקבל החזקה ביחידות – היצטברות הליקויים יש בה כדי לחייב את המסקנה כי מדובר באי התאמה יסודית שמונעת את האפשרות לקבלת החזקה ביחידות וכי לנוכח היצטברות הליקויים וחומרתם היחידות אינן ראויות לשימוש". כלומר, כבר בכתב התביעה מודה התובע שלא קיים ליקוי כלשהוא המאפשר לו לטעון שלא קיבל את החזקה בחנויות.
ודוק - התובע עצמו הודה כבר בכתב התביעה שאין בכל אחד מהליקויים כדי למנוע קבלת החזקה בחנויות (סעיף 12.2 לעיל); התובע, הטוען שלא ניתן היה לעשות שימוש בחנויות – דוקא ידע לפרסם אותן להשכרה (סעיף 12.3 לעיל); בפועל אף אין חולק שלפחות חנות אחת מהשתיים הושכרה, וזאת בתקופה בגינה התובע טוען שלא ניתן היה להשכירה (סעיף 12.4 לעיל).
מכאן תביעתו גם ברכיב זה. אין לקבל את דרישת התובע לתשלום פיצוי בגין התקופה השניה בשל אי השלמת השפוץ ומכאן חוסר היכולת להשכיר החנויות וזאת בשל שלושת הנימוקים הבאים.
בהעדר הוכחה כזו, לא ניתן להטיל על התובע ולחייב אותו בשורה של הוצאות ופיצויים בשל עיכוב הבניה.
אין מקום לחייב את התובע בגין עבודות נוספות שבוצעו (10,000 ₪ בצרוף מע"מ וסה"כ 11,700 ₪) הנתבעים טוענים בתביעה שכנגד, שנים לאחר שביצעו עבודות שפוץ, שבמסגרת העבודות הכוללות שביצעו נכללו עבודות בסך כולל של 11,700 ₪ להן לא התחייבו.
...
התביעה הנגדית נדחית.
אני מחייב את התובע בתשלום לנתבעים הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 40,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.
עוד אני מחייב את מודיעי צד ג', ביחד ולחוד, בתשלום לצד השלישי הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 20,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

פורטו הליקויים הבאים בבית: השארת חפצים ולכלוך, השארת מחסן שניבנה ללא היתר, תלישת בתי מנורות והחוטים מהתקרות, אי-צביעת הבית, שינויים במטבח, נזק במטבח, קדוח בשיש, רשתות קרועות, ליקויים בגינה, שימוש בבית כמשרד.
הוא טען כי על אורלי לפצותו בגין נזקיו ובגין הפרת ההסכם בסך 173,212 ₪ בהתאם לרכיבי הנזק הבאים: * 600 ₪ + מע"מ - בגין ניקיון הבית.
* 3,500 ₪ + מע"מ - בגין עבודות להתקנת גופי תאורה.
* 50,400 ₪ - בגין ירידת 1,400 ₪ שכירות חודשית לשלוש שנים עקב אי יכולת הצגת הבית לשוכרים כמקובל.
* שימוש בבית כמשרד: אורלי טענה כי מדובר בחדר עבודה ולא במשרד.
אבי לא שלח התראה לאורלי על כוונתו לעשות שימוש בערבות הבנקאית ותביעתו קמה רק לאחר שאורלי הגישה תביעה כדי למנוע מאבי לממש את שטר הערבות.
ניתן היום, ג' כסלו תשפ"ד, 16 נובמבר 2023, בהיעדר הצדדים.
...
התביעה שהגישה אורלי משנדחתה התביעה של אבי,הנני קובע כי אורלי עמדה בתנאי הסכם השכירות אשר הסתיים.
לאור האמור, אני מורה לאבי להשיב לאורלי את שטר הערבות הבנקאית בסך 20,000 ₪ וכל ערבות אחרת שנמסרה במסגרת יחסי השכירות.
כמו-כן, הנני מורה לאבי לשלם לאורלי את הסכומים הבאים: (א) אגרת תביעה שהגישה אורלי בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה, 15.8.2021, ועד לתשלום המלא בפועל; (ב) שכר טרחת עורך דין בסך כולל 3,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע עסקינן בתביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף, שנגרמו לתובע 1 ביום 8.1.17 במהלך עבודתו כעוזר טייח אצל הנתבע 1, קבלן משנה של הנתבעת 2, בעבודות טיח שבוצעו באתר בנייה ברחוב ברנדה 25 בפתח תקווה (להלן: "אתר הבניה", "הפרוייקט").
הנתבעים לא דיווחו על התאונה למשרד התמ"ת כנדרש בחוק, ולפיכך, לא נחקרה התאונה בה נפגע התובע, על ידי אגף הפיקוח על העבודה, כך שניגרם לתובע נזק ראייתי, שאם היתה נערכת חקירה של המקרה על ידי חוקרים ממשרד העבודה, היה מתברר רשלנותם של הנתבעים, ולכן, נטל הראיה והשכנוע שלא הייתה התרשלות שיחובו בגינה עובר לפתחם של הנתבעים.
בע"א 246/72 מנשה נ' דרומנו, פ"ד כז (1) 712 נפסק בית המשפט העליון: "חובת הזהירות הכללית המוטלת על כל אדם ביחס לרעהו הנמצא בתחום השפעתו, מחייבת מעביד לנקוט אמצעי זהירות סבירים לשם מניעת נזק גוף לעובדו במהלך הרגיל של עבודתו: ראה ע"א 147/54, מאיר גואטה נגד ברוך ריבקינד ; פד"י, כרך ח, ע' 1607 ,1603 ; פי"ם, כרך יז, ע' 440) האמצעים המתחייבים לצורך מילוי חובה זו משתנים ממקרה למקרה ומעניין לעניין לפי הנסיבות. לגבי מקום העבודה, גם אם איננו בחזקתו או בשליטתו של המעביד כי אם בידי מישהו אחר, פירושה המעשי של החובה הוא שעליו לנקוט אמצעי זהירות סבירים כדי להגן על עובדו מפני סיכונים שהוא יודע או צריך לדעת על קיומם בו. מעביד השולח את עובדיו לעבוד בחצרים של אחר אינו יכול להיתנער מכל אחריות לבטיחות החצרים ולתנאי העבודה בהם. לעולם מוטלת עליו חובה עליונה, לנקוט אמצעי זהירות סבירים כדי שלא לחשוף את עובדיו לסיכונים מיותרים הניתנים למניעה. מה ייחשב לנקיטת אמצעי זהירות סבירים תלוי בכל נסיבות העניין והוא משתנה ממקרה למקרה. לדוגמה, אפשר לצפות כי במקום שנעשות בו עבודות בניה עלולים להיות סיכונים מסיכונים שונים הנובעים ממצב הבטיחות של המקום עצמו או מחוסר סידורים נאותים בבניין. מביקור במקום אפשר, למשל, לראות מייד אם המעברים נקיים ופנויים, אם אין בשטח בורות ומהמורות, אם במעלה מדרגות יש מעקה מתאים, אם במשטחי עבודה או פיגומים יש תמיכות וסמיכות כנדרש, וכיוצא בזה מן הדברים הגלויים לעין וניתן לתקנם, או לידרוש מהמחזיק במקום לתקנם, על-מנת לעשותו בטוח במידה סבירה לעובדים". חובת הזהירות המושגית והקונקרטית חלה גם על הנתבעת 2, כלפי התובע באשר שימשה בתור "מבצע בניה", כלשון תקנות הבטיחות בעבודה.
ברע"א 7490/11 חטיב פחרי נ' מוחמד חאג', נקבע כך: "על-פי ההלכה הפסוקה, הפסד הישתכרות בעתיד של קטינים יחושב ככלל על-פי השכר הממוצע במשק, אלא אם כן הוכחו נתונים עובדתיים חריגים – שאינם סטטיסטיים גרידא – המוציאים את הקטין הספציפי מגדר הנחת העבודה הרגילה, שלפיה לא ניתן לקבוע מראש מה יהיה מסלול חייו של קטין לכשיגדל (ע"א 9980/06 עזבון אטינגר נ' (3) 13 (2005)). אכן, כטענת המבקש, אין להגביל את החזקה בדבר הישתכרות בגובה השכר הממוצע במשק לקטינים בלבד, והגיונה עשוי להיות יפה גם ביחס לאדם צעיר שטרם ביצע בחירות עצמאיות של ממש. יחד עם זאת, הפסיקה לא שללה השענות על אינדיקאציות ממשיות הנוגעות לנפגע הספציפי, במיוחד מקום בו מדובר בבחירות תעסוקתיות שביצע באופן עצמאי. במקרה זה, קבע בית משפט השלום כי המבקש בחר באפיק תעסוקתי מסוים וכי הוא התכוון להמשיך במסלול תעסוקתי זה. בחירות אלה הן בחירותיו העצמאיות של המבקש, ואינן מבוססות על הנחות עובדתיות כלליות בדבר מינו, מגזרו או גילו.". בע"א 9980/06 עזבון המנוח מיכאל אטינגר ז"ל נ' עריית ירושלים ( 26.01.2009) נקבע : "הינה-כי-כן, חריגה מהנחת המוצא המבססת את הפצוי בגין הפסדי ההישתכרות על רמת השכר הממוצע במשק מותרת רק באותם מקרים שבהם הוכחו במשפט נתונים עובדתיים חריגים המתייחסים לנפגע עצמו והמוציאים אותו מגדר הנחת העבודה המשמשת ברגיל לפצוי ניזוקים קטינים." "הסטייה מן הנתון הזה צריכה להישען על אינדיקאציות כבדות-משקל המלמדות כי הקטין בחר בדרך מסוימת והתכוון גם להתמיד בה." התובע נפגע בתאונה בהיותו כבן 19, כאשר את צעדיו הראשונים בעבודה בתחום הבניין החל בשנת 2014, כשלוש שנים טרם התאונה, כך שהיה בתחילת מסלול דרכו התעסוקתית, ובהעדר נסיבות מיוחדות המצדיקות סטייה וחריגה מנתון זה, יחושב הפסד הישתכרות לעתיד על פי השכר הממוצע במשק בסך 12,490 ₪.
...
על כן, התביעה כנגד הנתבע 1 נדחית.
סיכום בהתאם לפסק הדין אני מחייב את הנתבעים 2 ו-3 יחד ולחוד לשלם את הסכומים הבאים: מחייב את הנתבעים 2-3, לשלם לתובע 1 פיצוי בגין הנזקים כפי שפורט בפסק הדין, בסך של 101,496 ₪.
התביעה כנגד הנתבע 1 נדחית ללא צו להוצאות, נוכח "בליעת" סכום הנזק בתגמולי המל"ל. הסכומים שנפסקו ישולמו על ידי הנתבעים תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין ובהיעדר יישאו הפרשי הצמדה וריבית ממועד מתן פסק הדין ועד לתשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו