הנתבעת 1, אפדור בע"מ, בעלת המלון ומשמשת כחברת הניהול בו. הנתבעת 2, מלונות אפריקה ישראל בע"מ, מנהלת את עינייני השיווק והפרסום של המלון.
הנתבעות קיבלו ההחלטה אודות שפוץ המלון משיקולים עיסקיים גרידא ומבלי לערב את התובע בדבר ביצוע עבודות שפוץ פנימי במלון אשר כללו הריסה ובנייה מחדש של חדרי המלון וכן חידוש ושדרוג של מתקנים שונים נוספים בו.
התובע הדגיש כי עבודות החידוש והשדרוג, בחלקים ייחודיים למלון, לא בוצעו מכוח הסכם הניהול אשר חל רק ביחס לשטחים המשותפים, אלא עפ"י החלטת הנתבעות מתוך מטרה להשיא את רווחיהן.
לטענת הנתבעות, עסקינן בתביעת סרק מופרזת כאשר בפועל התובע נהנה משיפור והשבחת הדירה, שפוץ המלון ותיקון מערכותיו בעלות כוללת של למעלה מ-30 מיליון ₪.
הואיל והמכתב לא הוכחש, והוצא בזמן אמת וקרוב, לתחילת השפוץ הפנימי בקומה 15, בית המשפט סבור, שנוכח האמור בו, ומועדו הסמוך לבצוע בפועל, ניתן מבחינת התובע להסתמך עליו, והתובע זכאי מכוחו, לפצוי בגין דיור חלופי ,למשך החודשיים שאמורים בו, והכל מבלי לפגוע בשאר הנקבע לעיל.
...
ביום 28.12.2021 ניתנה החלטתי כדלקמן:
"למעשה בשיח די מפורט שתמציתו לעיל קיימת הסכמה, בכלל הנושאים, קיימת מחלוקת בקשר להצהרה נדרשת בסוף הדברים כאן, איני סבור שיש להורות בצו בעניין, הדבר לפתח הצדדים במסגרת ראיותיהם תוך שמירת טענות וביחס לנטען בתביעה בהקשר זה, לגבי אי צירוף מסמך כזה או אחר או מידע בעניין על ידי צד הטוען באותו הקשר.
משכך, סבורני כי הנתבעות לא עוולו כנגד התובע בעוולת מטרד ליחיד.
הנתבעות טענו כי התובע עשה שימוש שלא כדין משך שנים במחסן, מבלי לשלם דמי שימוש ולא נעתר לפניות שנשלחו לו בעניין לפינויו.
סוף דבר
בית המשפט אינו רואה מקום לחייב את הנתבעות בפיצוי כלשהו, ולמעט מה שנקבע בפרק לעיל שעניינו מכתב הנתבעת 1 מיום 20.12.18.