מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לפיצוי בגין כרטיסי טיסה פגומים מסוכנות נסיעות

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעה כספית נגד הנתבעת, סוכנות נסיעות ממנה רכשו התובעים כרטיסי טיסה לגרמניה לצורך ארוע משפחתי, אשר עקב פשיטת רגל של חברת התעופה גרמניה איירליינס נותרו מול שוקת שבורה ודורשים הם את כספם בחזרה נוכח כישלון תמורה מלא.
הספק, לעומת זאת, מתחייב לספק למזמין את השירותים ועל כן נושא בעיקר האחריות והחבות הנובעת מפגם בהספקתם.
התובעים טענו לקרן בינלאומית שמונתה בעיניין פיצוי בגין ביטולי טיסות של גרמניה איירליינס אולם לא הוכיחו את קיומה.
לשון אחר; אם לא ניתן בבדיקה סבירה לגלות (משלא מצופה מסוכנות נסיעות כעת עבור כל כרטיס שמוכרת לבדוק מבחינה חשבונאית את מצבה הפינאנסי של חברת התעופה משמדובר בנטל רגולטורי רחב מידי), הרי שלא ניתן להטיל עליה את האחריות.
אולם האם נעשה למשל ניסיון לפנות לרשות תעופה אזרחית כלבחון מצב כמו למשל בטיסות שכר שמפעיליה מחויבים להפקיד ערבות לפיה הרשות תהא רשאית לחלט את סכום הערבות ולהשתמש בו לתשלום פיצויים לרבות רכישת כרטיסי טיסה עבור נוסעים בטיסות שחברת התעופה או המארגן לא עמדו בהתחייבויותיהם כלפיהם? יכול וממילא אין בכך לסייע משיש לפצות תחילה את עובדי חברת התעופה למשל, אולם יש להראות ניסיון שכזה.
...
בית המשפט המחוזי בעניין מונה טורס קבע כי "אכן, מעיון בפסיקה השונה בעניין אחריותם של סוכנויות נסיעות, עולה, כי טרם ניתנה תשובה חד משמעית לסוגיית אחריותן של סוכנויות נסיעות למחדלים של חברות תעופה (משהנתבעת הציגה פסיקות הקובעות אחרת ממה שהפנו התובעים שם, למשל בר"ע 3278/01-א"מ), וזאת, לא בכדי. שכן, נסיבותיו של כל מקרה הן שונות. בנסיבות המקרה דנן, השאלה הרלוונטית לבחינת אחריותה של המבקשת הינה האם יכלה סוכנות הנסיעות לצפות את קריסתה של חברת אירוסויט ואם היה עליה לדווח ללקוחותיה בזמן אמת על חוסר איתנותה הכלכלית של חברת התעופה. ככלל סבורני, כי ראוי לדמות את תפקידה של סוכנות נסיעות, לתפקידו של מתווך, וככזאת, חייבת היא לנהוג בנאמנות, בהגינות ובדרך מקובלת כלפי שני הצדדים, קרי כלפי חברת התעופה וכלפי לקוחותיה. כמו כן חייבת היא למסור ללקוחותיה כל מידע שיש בידה בעניין מהותי הנוגע לעסקה. במקרה דנן, ובהסתמך על חומר הראיות שנפרש בפני בית משפט קמא, קבע בית משפט קמא, כי לא הוכח בפניו, שהמבקשת פנתה למשיבים והודיעה להם על קריסתה הכלכלית של חברת אירוסויט, אלא שהמשיבים הם אלה שפנו למבקשת בבקשה לבירור העניין. סוגיה זו אף נתמכת בתכתובת שהחליפו הצדדים ואשר צורפה לכתבי הטענות שהוגשו מטעמם לבית משפט קמא. בהקשר זה יש, לציין, כי מעיון בתכתובת שבין הצדדים, עולה כי המבקשת לא הכחישה, את הטענה בדבר הבטחת נציגיה לשיפוי המשיבים בגין נזקיהם, ואין זכר לטענה, כי המבקשת פנתה בשלב כלשהו למשיבים ועדכנה אותם אודות מצבה הכלכלי של חברת אירוסויט...עצם רכישת הכרטיסים על ידי המשיבים באמצעות המבקשת, מגלמת צפייה סבירה, כי המבקשת היא כתובתם של המשיבים בנוגע לשירותי חברת התעופה, לרבות העברת מידע מהותי בנוגע לספק השירותים. בהקשר זה, ניתן לצפות, כי המבקשת תהייה מודעת למצבן ולאיתנותן הכלכלית של חברות התעופה שבתיווכה מהן רוכשים לקוחותיה כרטיסי טיסה ותפעל למניעת כל נזק הצפוי להיגרם ללקוחותיה, שאם לא כן, הרי שיתייתר הצורך במהות קיומן של סוכנויות נסיעות. ראו: רת"ק 60390-07-13 IATA יאט"א ישראל נ' שמעון שוורץ, [פורסם בנבו], (08.01.14).
זאת ועוד, "בית משפט קמא קבע בפסק דינו כי לא עלה בידי המבקשת להוכיח על בסיס התשתית הראייתית שהונחה בפניו, כי היא לא ידעה מאומה אודות מצבה הכלכלי הרעוע של חברת אירוסויט. כן נקבע על ידי בית משפט קמא כממצא עובדתי כי המבקשת לא התריעה בפני המשיבים על מצבה הכלכלי של חברת התעופה. זאת ועוד, עם היוודע מצבה הכלכלי של החברה למשיבים פנו הם לאלתר למבקשת בבקשה להקפיא את יתר התשלומים לחברה וזו סירבה לסייע ולא נתנה אישור לבטל את חיוב כרטיסי האשראי. בכך סבורני, כי המבקשת לא עמדה בחובת הזהירות המוטלת עליה כלפי לקוחותיה שעה שהיה עליה לבדוק את המידע שהתפשט אגב מצבה הכלכלי של חברת התעופה, להביא המידע לאשורו בפני לקוחותיה ולאפשר להם לשקול את המשך צעדיהם, לרבות ביטול עסקת האשראי. ויצוין, כי בית משפט קמא קבע כממצא עובדתי שהמשיבים אכן יכלו לפעול כאמור באותה העת". על בסיס זאת, דחה בית המשפט המחוזי את ערעור הנתבעת.
על כן, ולנוכח האמור לעיל, אין מנוס אלא לדחות את התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

התובעים טענו כי הנתבעת לא פעלה באופן סביר כפי שהיה מצופה מסוכנות נסיעות סבירה, אחראית ומקצועית, כאשר מכרה להם חבילת נופש כוללת אשר העגינה באנייה שבחבילה מתרחשת בסמיכות כה רבה לטיסה חזרה, והיה עליה לקחת מקדם בטחון וזהירות וטווח זמנים רחב יותר.
התובעים תבעו פיצויים בסך של 33,900 ₪ וזאת בגין נזק כספי הכולל רכישת 13 כרטיסי טיסה חדשים במחיר יקר אשר נרכשו באמצעות הנתבעת ושולמו ע"י התובעים, רכישת 13 כרטיסי נסיעה ברכבת מוונציה לרומא ועלות השהייה במלון ל-3 לילות נוספים.
הנתבעת טענה כי לא יכולה להיות לה שליטה על האירועים הללו, מדובר בכוח עליון שהיא לא יכלה לצפות והיא עשתה כל שיכלה כדי לסייע לתובעים בזמן אמת ואף עזרה להם ברכישת כרטיסי הטיסה החלופיים חזרה, ובפנייה לספקית, לקבלת פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לתובעים, אולם היא השיבה לבסוף כי מדובר בכוח עליון ולכן אין מחובתה לפצות את התובעים עבור הנזקים שנגרמו להם בשל העיכוב בעגינה.
נעמוד להלן על עקרי הקביעות שנקבעו בפסק הדין, ככל שהן רלוואנטיות לענייננו, וזאת בעיקר ביחס לשני השלבים שלגביהם טענו התובעים כי נפל פגם בהתנהלות הנתבעת – הם שלב המשא ומתן והרכבת חבילת התיור ושלב ביצוע ההזמנה.
...
לא מצאתי כי יש מקום לחייב באופן אישי את הנתבעת 1, ששימשה כסוכנת מטעם הנתבעת 2, ולפיכך התביעה נגדה נדחית.
סוף דבר, אני מחייבת את הנתבעת 2 לשלם לתובעים סכום כולל של 8,000 ₪.
התביעה נגד הנתבעת 1 – נדחית, וכך גם ההודעה לצד ג', ללא צו נוסף להוצאות.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע – המבקש טען בכתב התביעה כי ביום 13/5/21 הוא רכש באמצעות אתר MYTRIP שני כרטיסי טיסה ללונדון: הלוך- ליום 2/6/21 מחברת אל-על. כרטיס חזור- ליום 8/6/21 אצל הנתבעת – המשיבה, בעלות של 1579 דולר (5,166.2 ₪).
בעיניין דרישת התובע לפצוי בגין נזקים בלתי ממוניים טענה הנתבעת כי התובע אינו זכאי לפיצויים בגין נזקים מסוג זה בהתאם לאמנת מונטראול, תנאי ההובלה וחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) התשע"ב – 2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה").
התובע חזר בו מתביעת הפצוי הנוסף, וטען כי הנתבעת אחראית לבצוע החזר כספי בגין ביטול כרטיס הטיסה שנקנה באמצעות סוכנות נסיעות.
ב) נקבע כי אין על הנתבעת חובה לפצות את התובע בגין אי-השבת הכספים מסוכנות הנסיעות.
ערכאת ערעור מיתערבת בממצאים אלו של הערכאה הדיונית רק במקרים חריגים ויוצאי דופן בהם נפל פגם היורד לשורשו של עניין במימצאי הערכאה הדיונית  או כאשר מדובר בקביעות בלתי מבוססות או מופרכות על פניהן.
...
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיבה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות ניתנת רק במקרים חריגים, עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר, זאת בשל טבעם זה של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של הסכסוכים.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כתב התביעה בכתב התביעה פורטה המסכת העובדתית הבאה: התובע רכש מהנתבע - סוכן נסיעות שעוסק במתן שירותי תיירות - חבילת נופש לזוג עם שני ילדים, הכוללת כרטיסי טיסה ובית מלון לשישה ימים בתאריכים 17.4.2017 - 22.4.2017 בעיר מרמריס בטורקיה.
לפיכך, נטען כי התובע זכאי לביטול העסקה בגין פגמים מהותיים בהתקשרות.
הוא עתר לחייב את הספק לפצותו בכל סכום שיידרש לשלם לתובע.
רכישת חבילת הנופש לא הייתה מחלוקת כי התובע רכש מסוכנות הנסיעות של הנתבע חבילת נופש אשר סופקה על-ידי הספק וכללה טיסה, הסעה למלון ומלון.
...
התוצאה לאור האמור לעיל, התביעה נדחית.
הנני מחייב את התובע לשלם לנתבע שכר טרחת עורך דין בסך 2,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
משנדחתה התביעה העיקרית, הנני מורה על מחיקת ההודעה לצד השלישי ללא צו בהוצאות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית לתשלום פיצויים בסך 34,000 ₪ בגין ניזקי התובע, אשר נגרמו לטענתו כתוצאה ממחדלי הנתבעת, בכך שעקב טעות שעשתה, הוזמנו עבור התובע ומשפחתו מקומות לינה בשני מלונות סמוכים אך שונים, מה שהביא לכך כי משפחתו של התובע פוצלה בין שני מלונות, מקום בו מטרת המשפחה היתה חופשה של כל בני המשפחה יחד באותו מלון.
לעניין זה כבר נפסק כי: "אכן, סוכן הנסיעות אינו אחראי לכל תקלה שעלולה להתרחש במסגרת חבילת נופש שנרכשה דרכו. עם זאת, מוטלת עליו חובה להציג נכונה את מאפייניהם הבסיסיים של מוצרי הנופש שהוא משווק, לדאוג בהקשר זה כי המידע שבידיו בנוגע למאפיינים אלה הוא מדויק ועדכני, ובהמשך לכך, לספק בפועל מוצר התואם את מצגים אלה. סוכן הנסיעות נידרש אם כן לא רק שלא להטעות את לקוחותיו, אלא אף מוטלת עליו חובת גילוי אקטיבי של פרטים מהותיים בעיסקה ושל פגמים הידועים לו בשירותים אותם הוא משווק". (כפי שעולה מן העקרונות הכלליים של דיני החוזים, כמו גם מדיני הגנת הצרכן).
כל זאת מן הטעם, שהעדר מידע אודות הליכי הוצאת אשרת כניסה למדינה זרה, מסכלת את מימוש הזמנת כרטיסי הטיסה ולכן מדובר במידע מהותי אשר לסוכנות הנסיעות קמה חובה לגלות (ראו והשוו: ת"א (תביעות קטנות עכו) 4087-06 גולן נ' יניב (14.2.2009), ת"ק (תביעות קטנות אשד') 7063-03-18 רוזנברג נ' טלטוס בע"מ (19.5.2019), ת"ק (תביעות קטנות ת"א) 20744-02-17 חברוני נ' בליק תיירות וטכנולוגיה בע"מ (30.7.2017).
אין זאת אלא שמי אשר מזמין חופשה מאורגנת באמצעות סוכנות נסיעות, מבקש ליהנות מהאפשרות לקבל את מלא המידע הרלוואנטי עבורו מסוכנות הנסיעות באופן שבו יקבל החלטות מושכלות אודות אופי החופשה תוך הסתמכות על מצגי הסוכנות וזאת ללא שיצטרך לדאוג להיבטים הביורוקרטיים והלוגיסטיים של ארגון החבילה, הן עובר להזמנה והן במהלך החופשה עצמה, אלא מבקש לצאת לחופשה אשר תספק לו חוויה של הנאה שלמה, ללא דאגות וטירחה מיותרת מבחינתו.
פסיקת פיצויים עבור עגמת נפש הערכת רכיב פיצוי בגין עגמת נפש נעשה על דרך האומדנה, כאשר הדין הוא כי: "מקום שהוכח קיומו של נזק, העובדה שאין אפשרות לחשב שיעורו במדויק אין בה כשלעצמה כדי לשחרר את המעוול מתשלום פיצויים לניזוק" (ע"א 525/74 אסבסטוס וכימיקלים חברה בע"מ נ' פזגז חברה לשווק בע"מ, פ"ד ל (3) 281, 285).
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובראיות המצורפות ושקלתי את העדויות אשר נשמעו בדיון, מצאתי לנכון לקבל את התביעה בחלקה.
מכל האמור לעיל מצאתי לקבוע כי על הנתבעת לפצות את התובע בסך של 15,000 ₪, זאת בצירוף הוצאות משפט ושכר העדים בסך 1500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו