עקב כך, ביצע התובע בדיקה פרטית לרכב שגילתה כי התיקונים שנעשו בו ע"י מוסך ההסדר לאחר התאונה לא היו תקינים, וכי אחוז ירידת ערך שנקבע ע"י שמאי הנתבעת ובגינו שולם לו פיצוי כאמור, אינו משקף נכונה את שיעור ירידת הערך האמתית שנגרמה לרכב בעקבות התאונה (בדיקה מיום 21.7.17 ; נספח י"א לכתב התביעה).
פניות התובע אל הנתבעת בדרישה, כי תשלם לו את ההפרש בין סכום הפצוי שקבל ממנה בגין ירית ערך, לבין הערכת השמאי מטעמו ביחס לרכיב זה, לא זכו למענה מצדה של הנתבעת, ומכאן התביעה שלפניי המוגשת מכוח סעיף 56ג' לחוק חוזה הביטוח, התשמ"א-1985, ואשר בגדרה עותר התובע לחיוב הנתבעת בתשלום סך של 101,338 ₪ המורכב מההפרש בירידת הערך בסך 84,475 ₪; שכ"ט השמאי מטעמו בסך 8,073 ₪ כולל מע"מ; וכן פיצוי בגין אובדן הנאה ועוגמת נפש המוערך על ידו בסך של 20,000 ₪; ובנכוי התשלום שנתקבל מהנתבעת בסך של 11,210 ₪, והכול בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום התאונה.
...
להלן הנימוקים שביסוד מסקנה זו.
דין טענת הנתבעת כי מדובר בשני אירועים שגרמו ירידת ערך לרכב, להידחות
כפי כבר צוין לעיל, לאחר שרכב התובע ניזוק בתאונת דרכים במועד הנקוב לעיל, הוא הועבר לתיקון במוסך ההסדר ונבדק ע"י שמאי מטעם הנתבעת, אשר קבע כאמור ירידת ערך אגב התאונה דנן בשיעור של 5.5% משווי הרכב (נ/6).
הכרזה על הרכב כאובדן להלכה
אמנם התובע זנח בסיכומיו את טענתו בדבר חובת פיצוי לפי 'אובדן להלכה' של הרכב, לטעמי דינה של טענה זו להידחות אף לגופה.
סוף דבר
אני מקבלת את התביעה חלקית ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע בגין ירידת ערך הרכב לאחר התאונה בשיעור של 18% משווי הרכב במועד התאונה (280,250 אלף ₪), השווה לסך של 50,445 ₪.
התוצאה היא 39,235 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד התאונה (9.6.17) ועד מועד התשלום המלא בפועל.