בית הדין האיזורי לעבודה ירושלים
סע"ש 55902-01-22
04 יוני 2024
לפני:
כב' השופט עמי רוטמן
נציג ציבור (עובדים) מר בועז סנדרוב
התובע
שמאס עמראן
ע"י ב"כ: עו"ד דוד קפוסטין
הנתבעת
לאפי י.מ לעבודות בניה בע"מ
ע"י ב"כ: עו"ד מוחמד אבו עליה
פסק דין
משהצדדים לא הגיעו להסכמות לסיום ההליך, נשמעו הוכחות במסגרתן העיד התובע, ומטעם הנתבעת העידו בעלי הנתבעת, מר יאסר לאפי (להלן גם "מר לאפי"), וכן מר פאדי מוחמד ומר לואי מוסא שהיו מינהלי עבודה בנתבעת.
עוד טענה הנתבעת כי עבודתו של התובע בתקופה השנייה, בשנת 2017 הסתיימה לאחר מס' חודשים, אולם בשל טעות המשיכו לדיווח עליו כעובד ולהוציא לו תלושי שכר.
עילות התביעה
פיצוי בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה
לטענת התובע אשר לא נסתרה על ידי הנתבעת, מעולם לא ניתנו לו הודעות על תנאי העסקתו.
לאחר ששמענו את עדויות הצדדים, ולאור העובדה כי לא ניתנה הודעה בדבר תנאי העסקה, וכי התשלום בגין נסיעות אף לא הופיע בתלושי השכר (שלגביהם נתייחס בנפרד בהמשך), ומנגד לאור העובדה כי לא הוצגו אסמכתות בנוגע לעלות הנסיעה של התובע, וכן כי כאמור הצדדים הסכימו כי התובע הגיע לאתרי העבודה גם עם רכבו הפרטי, מצאנו לקבל את תביעת התובע ברכיב זה בחלקה ולהעמיד את התשלום על סך של 9,585 ₪ (מכפלה של 45 חודשי עבודה ב-213 ₪ בחודש, עלות חופשי חודשי ממוצעת בתקופות הרלוואנטיות).
בנסיבות אלה, וביחס לתקופות העסקה הרלוואנטיות מצאנו לחייב את הנתבעת בתשלום פיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת כלהלן - בגין תקופת עבודתו הראשונה 5 ימים (בהתאם לחישוב ימי עבודה לעובד יומי, העובד חמישה ימים בשבוע), בגין תקופת עבודתו השנייה – 8 ימים, בגין תקופת עבודתו השלישית – 5 ובגין תקופת עבודתו הרביעית – 15 ימים.
...
התובע הגיש סיכומיו, אולם הנתבעת לא עשתה כן, על אף שניתנו 3 החלטות שונות בעניין זה. על כן, ולאור החומר המצוי בתיק והדברים שעלו במסגרת דיון ההוכחות, החלטנו ליתן את פסק הדין לגופו של עניין, ולא לראות בנתבעת כמי שלא הגישה כתב הגנה כלל בהתאם לתקנות 52(ג) ו- 49(ב)(2) ו- 43(א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב-1991.
לאור העובדה שאין מחלוקת כי לתובע לא הופקדו כספים בגין קרן השתלמות ולאור ויתקו של התובע, כפי שקבענו לעיל, בהתאם להוראות צו ההרחבה בענף הבניין, מצאנו לקבל את תביעת התובע בחלקה ולחייב את הנתבעת בתשלום סך של 6,412 ₪ בגין רכיב זה (2.5% משכר תעריפי ממוצע בהתאם להוראות צו ההרחבה בגובה 5,700 ₪ לחודש למשך 45 חודשי העסקה).
סוף דבר
לאור כל האמור, התביעה מתקבלת כמפורט בסעיפים 17, 21, 22, 23, 25, 27, 30, 31(א+ב), 33 ו- 34 לעיל.
לאור התוצאה אליה הגענו, החלטנו לחייב את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות משפט והשתתפות בשכ"ט עו"ד בסך כולל של 25,000 ₪, וזאת תוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין לנתבעת.