התובעת טענה כי האחריות הבלעדית לתאונה רובצת על כתפי נהג המשאית ועל כן יש לחייב את הנתבעת לשלם לה את הסכומים להלן: נזק ישיר לרכב בסך 20,824 ₪ ושכר טירחת שמאי בסך 2,386 ₪ ובסך הכל 23,210 ש"ח. התובעת צירפה חוות דעת שמאי, אישור אובדן גמור לרכב, חשבון שמאי וחשבונית מס בגין תשלום לשמאי.
תחילה באשר לנזק: התובעת צרפה לכתב התביעה חוות דעת שמאי מתאריך 8.7.14 לפיה לרכב התובעת נגרם נזק בסכום של 22,632 ש"ח ובנכוי שרידים בסכום של 2,263 ש"ח, הנזק הוא בסוכם של 20,369 ש"ח. הנתבעת לא הגישה חוות דעת נגדית מטעמה לסתירת חוות דעת השמאי מטעם התובעת וגם לא ביקש לחקור את השמאי מטעם התובעת ומשכך, חוות הדעת מטעם התובעת לעניין הנזק מתקבלת במלואה.
עוד הצהיר שמעון כי הזמין שמאי שהכריז על הרכב כאובדן להלכה והורד מהכביש וכי פנה לנתבעת והודיע לה על התאונה אולם, בשל טענה מוכחשת שהוא חייב לה כספים, היא היתנתה את תשלום הפצוי על הנזק שניגרם לרכב בהסדרה של החוב כלפיה וכי בבעלות הנתבעת העוסקת בחלוקת ושיווק גז מספר משאיות ואחת מהן היא זו שפגעה ברכב.
אוסיף, כי לתיק הוצג מכתב של עו"ד הייב מתאריך 17.7.17 סומן ת/3 , הנושא כותרת "וזאנה רויטל- קבוצת שמעון, תאונת דרכים –נזק רכוש" , מופנה לנתבעת ובו הוא מציין כי הוא מעלה על הכתב את ההסכמות שגובשו בין הצדדים ולפיהן תוגש תביעה נגד חברת הביטוח שביטחה את רכב החברה ושגרם לנזק ברכב התובעת , כי עם קבלת סכום הפצוי ,יסלק חובו של שמעון וחובה של החברה שהייתה בבעלותו כלפי הנתבעת עד לגובה הסכום של 18,046 ש"ח בהתאם לכרטסת הלקוח.
את ההיגיון הנעוץ בקיומה של חזקה זו הסביר השופט זילברג הנוח, בע"א 259/63 [4] בעמ' 666:נ
"יסוד החזקה הנ"ל הוא, כי בנוהג שבעולם אדם נוסע או ברכבו או ברכבו של מישהו אחר שהרשה אותו לכך. אם טענתו של הנתבע היא, כי הנהג השתמש בכלי הרכב שלא ברשות בעליו, הרי הוא טוען למשהו בלתי רגיל, יוצא מן הכלל, ועליו להוכיח את הדבר".
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה .
...
אוסיף כי נוכח עדות העד שמעון בדיון (עמ' 5 שורה 31-32) כי הרכב נמכר לשרידים תמורת הסכום של 3,000 ש"ח, הנזק יועמד על סכום של 19,632 ש"ח וכן, טרחת שמאי בסך 2,386 ₪ ובסה"כ 22,018 ש"ח.
נוכח האמור לעיל, נותרה להערכה השאלה האם ארעה התאונה כמפורט בכתב התביעה: לאחר עיון בטענות הצדדים, בסיכומיהם ולאחר שמיעת העדים בפני, הגעתי למסקנה כי התובעת עמדה בנטל הוכחה והוכיחה את אירוע התאונה כמפורט בכתב התביעה ואנמק:
התובעת הגישה תצהיר עדות ראשית וטענה כ שמעון התקשר אליה ביום 24.6.14 וסיפר כי גב' ביטון הודיעה לו כי ראתה משאית גז השייכת לנתבעת אשר פגעה ברכב שלהם וגרמה לו נזקים ונסעה מהמקום ולא השאירה פרטים.
כשנשאל העד אמיר מדוע לא ניסה לברר מי הנהג שפגע, לא מסר תשובה ברור ולא טען כי ניסה לברר מי נהג באותו יום ובאותו מקום במשאית של החברה הנתבעת ובמקום זאת השיב כי "אני אעשה?! אומרים לך שהייהת תאונה, אתה מצפה שתהיה לך חברת הביטוח, וחברת הביטוח אומרת לי שיש תביעה פתוחה אם אני מאשר לשלם. זה הנוהל." (עמ' 21 שורה 20-21).
לאור כל האמור לעיל, ולאחר שמיעת העדים אני מקבלת את גרסת התובעת כי משאית שבבעלות הנתבעת פגעה ברכבה וגרמה לו נזק כמפורט בכתב התביעה.
את ההיגיון הנעוץ בקיומה של חזקה זו הסביר השופט זילברג הנוח, בע"א 259/63 [4] בעמ' 666:נ
"יסוד החזקה הנ"ל הוא, כי בנוהג שבעולם אדם נוסע או ברכבו או ברכבו של מישהו אחר שהירשה אותו לכך. אם טענתו של הנתבע היא, כי הנהג השתמש בכלי הרכב שלא ברשות בעליו, הרי הוא טוען למשהו בלתי רגיל, יוצא מן הכלל, ועליו להוכיח את הדבר".
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה .