מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לסילוק יד ודמי שימוש ראויים ממקרקעין מושכרים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לסילוק יד, לצוו הריסה ולדמי שימוש ראויים בשל טענת התובעת לשימוש, החזקה ובנייה שלא כדין במקרקעין חקלאיים במושב גבעת כ"ח. רקע התובעת, גבעת כ"ח, מושב עובדים להתיישבות שיתופית בע"מ (להלן: "התובעת" או האגודה"), היא אגודה שיתופית חקלאית המאוגדת בהתאם לפקודת האגודות השיתופיות.
הגזבר הצהיר בסעיף 25: "אציין כי בגין אחזקתו של מבורך בשטח האגודה אליו פלש ובו הוא מחזיק תוך השגת גבול ובגינו אינו משלם דמי שכירות, דמי שימוש או דמי אחזקה, מונע מבורך מן האגודה שימוש ראוי וסביר בקרקע". הגזבר נחקר על תצהירו ונשאל מהי הטענה של התובעת? עצם בניית המחסנים והשמוש בהם, או הקמתם בשטח המהוה פלישה? וזוהי תשובתו (עמ' 20 ש' 15-22 לפרוטוקול): "ת. אם המבנים היו מבני חממה כמו שניתן בהיתר, זה היה בסדר.
...
בשולי הדברים אעיר כי לא מצאתי לדון בשאלה האם החממות שלגביהן ניתן היתר בשנת 2004 אכן הוקמו בפועל, על אף שניטשת מחלוקת בין הצדדים בנושא זה. אני סבור כי מענה לשאלה זו אינו משנה את העובדה שבסופו של יום המחסנים הוקמו ללא היתר.
סוף דבר אשר על כן, אני קובע כדלקמן: הטענה כי הנתבע פלש לשטחים ציבוריים של האגודה – נדחית; אני קובע כי הנתבע הקים את המבנים בשטח שהוא חלק מחלקה ב' שהועמדה לרשותו, אך תוך חריגה מתנאי הרשות שניתנה לו, בכך שהקים מבנים שלא קיבלו את רשות האגודה; ניתן בזה צו המורה לנתבע להרוס את המבנים כהגדרתם לעיל, ולהחזיר את מצב המקרקעין לקדמותו, וזאת לא יאוחר מיום 30.6.2019.
התביעה לחיוב הנתבע בדמי שימוש בגין חלקה ב' – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בתביעה התובעת עתרה להורות על סילוק ידם של הנתבעים או מי מטעמם מהמקרקעין המצויים בחלקות 6 ו-7.
בתביעה זו התובעת עתרה להורות על סילוק ידו של המנוח מתוספות בניה וחדר, לחייב את המנוח להרוס תוספות בניה וכן לחייבו בתשלום דמי שימוש ראויים.
לפיכך, אפילו ניתנה למנוח ולנתבעים רשות להחזיק בדירת כהן ובשטחים הנוספים, זו בוטלה עם הגשת התביעה, ולנתבעים אין זכות להמשיך בתפיסה לאחר הגשת התביעה לסילוק יד. ד(5) שונות הנתבעים טענו כי הם משלמים לעמידר דמי שכירות מוגנים עבור כל המבנים בחלקה 7.
...
דין טענותיה של התובעת להידחות.
סוף דבר הנתבעים יפנו את ויחזיר את החזקה במקרקעין המצויים בגוש 5791 חלקות 6 ו-7, למעט המושכר כהגדרתו לעיל בסעיף 19, לידי התובעת כשהם ריקים מכל אדם ומכל חפץ השייך לנתבעים.
הנתבעים ישלמו לתובעת הוצאות משפט בסך של 12,500 ש"ח. המזכירות תמציא את פסק הדין לב"כ הצדדים.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המדובר בשתי תביעות שנדונו במאוחד - תביעה לסילוק יד ובצידה תביעה לדמי שימוש ראויים המתייחסת לנכס מקרקעין ברחוב מאיר בעל הנס 18א בתל-אביב, הידוע כגוש 6971, חלקה 4 (להלן: "הנכס").
נטען, כי המשיבים מנועים מלעתור לפינוי המבקש מכוח הרשות הבלתי הדירה של המבקש בנכס מכוח חוק השכירות והשאילה תשל"א-1971 (להלן: "חוק השכירות והשאילה"), וזאת אף מכוח דיני תום הלב.
...
בהעדר טיעון בעניין זה, אני דוחה טענת המבקש כי לא בוצעה לו מסירה כדין של פסה"ד ואני קובעת כי פסה"ד הומצא למבקש ביום 19.10.21, המועד ממנו יש למנות את מועד הגשת הערעור.
מכל האמור לעיל, באיזון המתבקש בין התנהלותו של המבקש, אשר מצאיה בלתי תקינה, הגם שסיכויי הערעור, בשלב זה ובזהירות המתבקשת אינם גבוהים, לאור זכותו של המבקש כי יינתן לו יומו, במיוחד לאור הסוגיה שבמחלוקת, אל מול זכותם של המשיבים לוודאות ולסופיות ההליכים.
החלטתי לקבל את הבקשה לאורכה להגשתו של הערעור ולהגבילה ל- 7 ימים בלבד וכן לחייב את המבקש לשאת בהוצאות הבקשה בסך של 5,000 ₪, אשר ישולמו גם הם בתוך 7 ימים מהיום וכתנאי להגשת הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

במהלך שנת 2016 פנו המשיבות אל המבקש ודרשו ממנו לסלק את ידו מן המקרקעין, אך הוא לא נעתר לדרישה.
בהמשך, הגישו נגדו המשיבות תביעה לסילוק יד ולתשלום דמי שימוש ראויים.
החלטתו של בית המשפט המחוזי מבוססת על השיקולים המנחים החלים על דיון בבקשות לעיכוב ביצועו של פסק דין – מאזן הנוחות וסכויי העירעור – ואיני סבורה כי יש מקום להתערב בה. בעקרו של דבר, דומה כי העובדה שהמבקש אינו מפעיל את העסק במקרקעין בעצמו אלא משכיר אותו לגורם שלישי, כפי שמלמדים החלטתו של בית המשפט המחוזי והנספחים שצורפו לבקשה, מבססת את מסקנתו של בית המשפט המחוזי בעיניין מאזן הנוחות.
...
לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה, אני סבורה כי דינה להידחות.
לצד זאת, ובשים לב הן למשך הזמן בו החזיק המבקש במקרקעין והן להערתו של בית המשפט המחוזי ביחס לזמן הקצר שניתן למבקש לצורך התארגנות לפינוי, אני סבורה כי יש מקום להאריך מעט תקופת התארגנות זו. על כן, אני מורה כי המבקש יפנה את המקרקעין עד ליום 1.12.2019.
סוף דבר: בכפוף לאמור בסעיף 7, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פתח דבר לפני תביעה לסילוק יד ופינוי מושכר אותה הגישו התובעים ביחס למקרקעין המצויים ברחוב הרב עובדיה בידאני 18 בתל אביב, וידועה כגוש 6139 חלקה 52 (להלן: "הנכס", "המושכר", "המיתחם", "המקרקעין").
ביום 29.5.2018 ובחלוף שלושה חודשים בלבד ממועד הסכם הפשרה, הגיש דרור חבני תביעה לסילוק יד, פינוי מושכר ודמי שימוש ראויים כנגד יוסי חבני, רותם סקיטל, רותם חבני ומיתר חבני.
...
סוף דבר לאחר שעיינתי בחומר הראיות, ניתחתי את עמדות הצדדים, שמעתי את העדויות ובחנתי את נסיבות העניין, אני מורה על דחיית התביעה, כך שהנתבעים רשאים להמשיך ולהתגורר ביחידות הדיור בכפוף לחתימה על הסכם השכירות אשר היה מונח בפני בית המשפט המחוזי, בהתאם לשינויים שנקבעו בסעיף 5 להסכם השכירות, ולתשלום בסך 500 ₪ בגין כל שוכר - נכד שיתגורר דרך קבע ביחידת הדיור, למעט מי שמתגורר ביחידת הדיור של ליאורה חבני.
משאלו הם פני הדברים, הגעתי לכלל מסקנה לפיה התובעים מתקשים להפנים את המצב המשפטי ואת פסיקות בתי המשפט ומדובר בניסיון נוסף לשנות מפסק הדין שהתקבל אך לפני חודשים ספורים.
סיכומו של דבר, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו