בפני תביעת ניזקי רכוש- רכב, שהגישו התובעות- החברה המבטחת והמבוטחת, כנגד הנתבעות- עריית ירושלים –הנתבעת 1 (להלן: "הערייה") וחברת הגיחון בע"מ –הנתבעת 2 (להלן: "הגיחון") בגין נזק שניגרם לרכב בעקבות הימצאות מכסה תא נקוז נמוך ביחס למפלס הכביש.
רקע וטענות הצדדים
לטענת התובעות, ביום 10.8.2017, התכוון נהג רכב התובעות (להלן: "הנהג") להחנות את רכבו ברחוב משה גבירצמן 112 בירושלים, אך כתוצאה מכיסוי פתחי נקוז הנמוכים מפני השטח, נגרמו לרכב נזקים המפורטים בחוות הדעת השמאית שהוגשה מטעמו.
לטענתו בור הנקוז היה נמוך מהרגיל וכאשר נצמד למדרכה, "נפל" לבור וכתוצאה מכך, עת החל בנסיעה לאחור, נתלש הפגוש הקידמי ממקומו.
יוצא אפוא, כי המצאותה של רשת הנקוז בהפרש ניכר מגובה פני הכביש גרמה לכך שהרכב בעת החניה, נצמד למדרכה, וכאשר הגלגל הקידמי הגיע לאזור רשת הנקוז, הרכב נפל באופן שגרם לנזק בפגוש הקידמי ואף תלישתו.
...
משכך, משלא ניתן ליצור הפרדה מוחלטת בין הנתבעות כאשר בוחנים את תקינות פתחי הניקוז, והמדרגה נוצרה כתוצרה מהפרש הגבהים כאמור, אני סבור כי גם לגיחון אחריות, גם אם פחותה משל העירייה לקרות התאונה.
משהגעתי למסקנה, כי העירייה הינה האחראית העיקרית להיווצרות המפגע, נוכח סלילת הכביש בצמוד לתא באופן שיצר את המפגע, אף כי גם לגיחון אחריות המחייבת כי תא הניקוז יהיה תקין ובטיחותי, סבורני כי סביר לחלק את האחריות בין העירייה לגיחון באופן ש 70% מהאחריות תיוחס לעירייה ו30% מאחריות תיוחס לגיחון.
סוף דבר
הנתבעות לא צרפו חוות דעת שמאית מטעמן וכן לא ביקשו לחקור את שמאי התובעות ומשכך אני מקבל את הקביעות בה ואת הסכום הנתבע.