אנמק בקצרה:
באשר לעובדות המקרה - על בסיס כל הראיות שעמדו לנגד עיניי (כמפורט לעיל), אני קובע כי העובדות הן כלהלן: התובעים ניכנסו לדירה ביום 1.12.2020 וכבר בחודש מאי 2021 נוצרו בה ניזקי רטיבות בשל פצוץ בצנרת דירת השכנים הממוקמת בקומה מעל.
כאמור, לאחר מימוש סעיף האופציה התובעים המשיכו לשכור את הדירה, אך לא רק שהנזקים לא טופלו, הם אף התפשטו וזאת שעה שבחודש פברואר 2022 הופיעו בדירה מוקדי רטיבות חדשים כתוצאה מפיצוץ צנרת נוסף בדירת השכנים הנ"ל.
היות והנזקים לא טופלו, אלא רק התשפטו, בסוף חודש יולי 2022 התובעם הודיעו לנתבעת (באמצעות אחיינה) כי בכוותם לעזוב את דירה בסוף חודש אוגוסט 2022.
התובעים מסרו את מפתחות הדירה ואת הדירה לנתבעת ביום 1.9.2022, לאחר שצבעו אותה ואף הסדירו את כל החשבונות הפתוחים (ארנונה, מים וכיוצ"ב).
אשר למערכת ההסכמית – סעיף 9.2 להסכם השכירות קובע, הלכה למעשה, כי הנתבעת תהיה חייבת לתקן פגמים ו/או קלקולים ו/או נזקים דוגמאת ניזקי רטיבות כפי שהופיעו בדירה מושא התביעה.
...
במקרה דנן, אמנם נטען ע"י הנתבעת, כי מקור הרטיבות והנזקים שבאו בעקבותיה הוא בדירת השכנים, אולם בסופו של דבר (גם אם אכן זהו מקור הרטיבות), האחריות והחבות לתיקון הנזקים מושא המחלוקת בתיק זה, היו מוטלות לפתחה של הנתבעת (הן מהפן ההסכמי והן בשים לב להוראות הדין).
התביעה שכנגד נדחית במלואה, על כל רכיביה וזאת שעה שקבעתי כי חוזה השכירות בוטל ע"י התובעים כדין.
סיכומו של דבר: דין התביעה העיקרית להתקבל בחלקה ודין תביעה שכנגד להידחות במלואה.
הנתבעת תשלם לתובעים סך כולל של 9,400 ₪ (סכום זה כולל הוצאות משפט כאמור), וזאת בתוך 30 יום מיום מתן פסק הדין.