מבוא ועובדות מוסכמות:
בפניי תביעה בעילה חוזית למתן צו עשה, לפיו תחויב הנתבעת לבצע עבודות פיתוח בחלקת התובעים.
ביחס להעתקת הגדר, הנתבעת טענה כי הדבר מותנה בבצוע העבודות והקמת קיר תומך, אולם מאחר והתובעים הם אלה שמנעו זאת והתנו הסכמתם לכניסת העובדים לשטח החלקה שאינו מיועד להפקעה בהתקנת קו נקוז פנימי, תניה שהנתבעת היתנגדה לה, העבודות לא בוצעו ובהתאם לכך הגדר לא הועתקה ממקומה.
כלומר לא משנה כמה זה היה עולה אפשר היה לעשות זאת או ללא כל קשר לא ניתן לעשות זאת?
זה עניין העלות, אבל הנושא הוא שיקול משמעותי עבור רשות מקומית היא מוגבלת בתקציבים.
יצויין כי המכתב אליו הפניתה הנתבעת נשלח לפני חתימת ההסכם השני, אולם בסעיף 4 להסכם הנ''ל נקבע עקרון דומה, לפיו:
"פירוק הגדר הקיימת ייעשה על ידי המועצה, המועצה תפעל לפרק הגדר בשלמות ומבלי לפגוע בגדר ו/או חלקיה, לרבות עמודי התמיכה. במידה והמועצה תבקש מטמיר לפרקה, והוא יעשה כן התמורה שתשולם עבור הפרוק לטמיר ע"י המועצה עבור ביצוע העבודה תחושב לפי 81.46 ₪ לכל מטר אורך".
אמנם נכון, שורת ההיגיון מחייבת את המסקנה כי העתקת הגדר והצבתה על הקיר התומך תעשה בתום העבודות שנקבעו בהסכם השני ולכל המוקדם לאחר הקמת הקיר התומך, אולם, משבאתי לכלל מסקנה כי על הנתבעת מוטלת האחריות לאי השלמת אותן עבודות, אזי מחדליה בנידון לא יכולות להוות הגנה לאי העתקת הגדר.
...
לאור כל האמור לעיל, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת להשלים את כל העבודות שטרם בוצעו בהתאם להסכם השני, לרבות: הקמת קיר תומך, השלמת בניית הגדר, העתקת שער הברזל ופתרון בעיית הניקוז בתוך החלקה.
הנתבעת תקיים את כל האמור לעיל עד ליום 25.06.2020.
הנתבעת תשלם לתובעים, ביחד ולחוד, באמצעות בא כוחם, הוצאות האגרה ובנוסף לכך שכר טרחת עורך דין בסך של 17,550 ₪ (כולל מע"מ) וזאת עד ליום 10.06.2020, שאם לא כן הסכום יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.