בצו רישום הבית המשותף מיום 17.11.1968 נרשמה בסעיף 4 "הערת זכות שימוש" כדלהלן: "בדפי הרישום של כל דירה ודירה ושל הרכוש המשותף תרשם ההערה הבאה: משועבדת בזכות מעבר לרכב והולכי רגל ברוחב של 3 מטר לכל אורך הגבול המערבי של החלקה וכן למעבר צנור המים וצנור המזוט הקיימים לטובת חלקה 582 בגוש 6667 לפי שטר מס. 5522/66 מיום 7.6.66".
בנסח לישכת רישום המקרקעין המתייחס לבית המבקש נרשמה ביום 19.11.1968 זיקת הנאה לטובת חלקה 582 בגוש 6667 שבבעלות המשיבים אשר תיאורה: "בזכות מעבר לרכב והולכי רגל ברוחב של 3 מטר לכל אורך הגבול המערבי של החלקה וכן למעבר צנור המים וצנור המזוט הקיימים".
בנסח לישכת רישום המקרקעין המתייחס לבית המשיבים, נרשמה ביום 7.6.1966 זיקת הנאה בהתייחס לחלקה הכפופה שבבעלות המבקש אשר תיאורה: "נהנית מזכות מעבר לרכב והולכי רגל ברוחב של 3 מטר לכל אורך הגבול המערבי של החלקה וכן למעבר צנור המים וצנור המזוט הקיימים".
טענות המבקש
במועד בניית בית המשיבים בשנת 1961 ובית המבקש בשנת 1966, רחוב חזקיהו, בו ניבנה בית המבקש, היה קיים, ואילו רחוב דוד המלך, בו ניבנה בית המשיבים, לא היה קיים ובפועל היה שם ואדי.
אוסיף לעניין זה כי אין כל מניעה מבחינת המשיבים, בכל רגע נתון לבטל את חדר העבודה ולהשיב את החניות שבוטלו, זאת בשונה מביטולה באופן קבוע על ידי מניעת כניסתם לשביל הגישה.
בהתייחס לטענת המבקש לפיה המומחית היתעלמה מכך שזיקת ההנאה אוסרת התקנת צנורות נוספים מתחת לשביל זיקת ההנאה המונעים בפועל את פיצול המיגרש לשני בתים נפרדים, הרי נושא זיקת ההנאה בצנור הביוב נתון להכרעת בית המשפט, כמפורט להלן.
לטענת המבקש מהמסמכים שהוגשו על ידי המשיבים, ובנגוד לטענתם, עולה, שרק בשנת 1995 חובר בית המשיבים למערכת הביוב העירונית, וזאת באמצעות התקנת צנור הביוב מתחת לשביל זיקת ההנאה במהלך עבודות תוספת בניה ובניית בריכת שחייה על ידי הבעלים דאז של בית המשיבים, ואף שולם על ידו היטל ביוב עבור החיבור לקו הביוב העירוני.
אעיר, כי טענתו של האב כמו של הבן בדבר אי הידיעה אינה עולה בקנה אחד עם העובדה שהאב ריצף את שביל זיקת ההנאה זמן קצר לפני שעזב את הבית (עמוד 67 שורה 15), ואז לא ניתן היה כבר להיתעלם מקיומו של חור הביוב העובר קרוב לשביל זה.
טענת המבקש לפיה גילה אודות חיבור בית המשיבים לצנור הביוב רק מספר חודשים טרם הגשת התביעה, כאשר פועלים, שיעבדו מול ביתו, הסבירו לו, שהוזמנו על ידי המשיבים לתקן סתימה בצנור הביוב בבית המשיבים המצוי מתחת לשביל הגישה המוביל אל בית המשיבים, וכי ככל שלא תתוקן הסתימה עשוי צנור הביוב להתפקע הביוב יפרוץ ויגרום לשקיעת שביל הגישה (סעיף 19 לתצהיר המבקש) - לא נתמכה בכל אסמכתה לעניין הימצאות הפועלים (ראו עמוד 38 שורות 33-24) ועת המשיב טען מנגד, כי לא הייתה כל בעיה או תקלה בצנור הביוב (ראו סעיף 79 לתצהיר המשיב).
...
אני מקבלת את טענת המשיבים לפיה ניתן לפרש את זיקת ההנאה כך שתכלול גם את צינור הביוב, אשר לא היה קיים במועד מתן זיקת ההנאה.
סוף דבר
התביעה נדחית.
המבקש ישלם הוצאות המשיבים בסך של 4,000 ₪, וכן את חלקם של המשיבים בשכר טרחת המומחית אשד, ובנוסף שכר טרחת עו"ד בסך של 85,000 ₪.