מבוא
זוהי תביעה למתן פסק דין הצהרתי ולפיו מקרקעין שבבעלות התובע, נהנים מזיקת הנאה בשביל ברוחב של 2.4 מ' העובר במקרקעי הנתבעים.
טענות התובע
התובע והנתבעים (הנתבעים הם בן ואביו אשר נפטר לאחר הגשת התביעה), הם תושבי הכפר בוקעאתא שברמת הגולן (להלן: הכפר).
אלא שהתביעה דנן עניינה בהצהרה על קיומה של זיקת הנאה במקרקעי הנתבעים וזו יכול שתהא, לפי סעיף 92 לחוק המקרקעין, לטובת מקרקעין (זו הזכות לה טוען התובע לפי תביעתו), לטובת אדם פלוני, לטובת סוג בני אדם או לטובת הציבור, והרוכש אותה, לפי סעיף 94 לחוק, הוא "מי שהשתמש בזכות" במשך השנים, היינו - לאו דוקא בעל המקרקעין הזכאים.
כך, בסעיף 12 לכתב התביעה, טוען התובע כדלקמן (ההדגשה איננה במקור, א.ל.):
"התובע יטען כי מזה 80 שנים, לכל הפחות, כל מי שהיה הבעלים של מקרקעי התובע, וגם לאחר שהתובע הפך לבעלים, שביל הגישה שימש מעבר, כאמור לעיל, תחת עיניהם ובהסכמתם של כל מי שהיו בעלי מקרקעי השכנים ו/או מקרקעי הנתבעים, לרבות לנגד עיני משפחתם של הנתבעים משך כל השנים מבלי שהתנגדו, אלא ההפך, הם הסכימו, ובמיוחד הנתבע מס' 2, לכך מכל הלב ובשמחה, עד לחזרתו של הנתבע מס' 1 לכפר לאחר סיום לימודיו האקדמאיים, כפי שיתואר להלן".
על דברים אלה חזר התובע לאורך כלל ההליך: בבקשתו למתן צו מניעה זמני (ס' 12), בתצהיר עדותו הראשית (ס' 12) וכן בתצהירים ובעדויות שהובאו מטעמו: עדות אביו (ס' 11 לתצהיר ועמ' 20 שורה 8 לפרוטוקול), דודו פוזי חסן (ס' 11 לתצהיר) ובן דודו שאדי זהוה (ס' לתצהיר 11).
...
על כן, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 15,000 ₪.
ב"כ הצדדים יודיעו עד ליום 18.9.22 האם מקובלת עליהם המלצתי כי העירבון שהופקד במסגרת צו המניעה, יועבר לנתבעים, באמצעות בא כוחם, וזאת על חשבון ההוצאות כאמור ולא תהיה עוד טענה לנתבעים בעניין הביטחונות מושא צו המניעה.