בכל הקשור לתקופה שמחודש פברואר ועד למועד סיום 5 שנות החוזה, שבעת הגשת התביעה טרם הגיע, עתר חריש לסעד הצהרתי בדבר הפרת החוזה והזכות לקבל פיצוי בגין אובדן דמי שכירות, ארנונה ופצוי מוסכם בכפוף לניסיון הקטנת הנזק.
בנוסף עתר חריש למתן היתר לפיצול סעדים בשל הנזק שיגרם למוניטין של המסעדה עקב סגירתה בעקבות הפרת החוזה על ידי תורג'מן.
תורג'מן מצידם, הגישו, לצד כתב ההגנה, תביעה שכנגד שעילתה "חוזית, נזיקית" בה עתרו לחייב את חריש בפצוי בסך של 1,450,000 ₪.
בזכרון הדברים הסכימו הצדדים לאמץ את "כל נתוני ההסכם עם לימונים". עוד הוסכם, בין השאר, על תקופת שכירות של 5 שנים בערבות של בורמן עם אופציה לעוד 5 שנים (והודעה של שנה במקרה של מכירת הנכס).
לשאלה מדוע לא העלה בורמן על הכתב את ההסכמה הנטענת בין לימונים ותורג'מן השיב "כי הדרך שלי להתגבר על החשש שלי הייתה לייצר סיטואציה שבזמן החתימה עם מר חריש אני מקבל 350 אלף שקל, נורא פשוט" (עמ' 106, ש' 22-25).
...
בנסיבות אלה גם לא ניתן לקבוע כי תורג'מן הפרו הסכם עם לימונים ועל כן גם דין תביעת לימונים להידחות.
מכל מקום, משנקבע כי לא נחתם הסכם כזה אין מקום לקבל את טענות תורג'מן בענין זה ודין התביעה שכנגד שלהם להידחות אף היא.
כפי שצוין עוד בפתח הדברים וכפי שפורט בהמשכם, בסופו של דבר העסקה המשולשת שנרקמה בין הצדדים לא יצאה אל הפועל וכל אחד מהצדדים המשיך בסופו של דבר בדרכו שלו, לימונים "החליקו" לתורג'מן (לגרסתם שהיה מה להחליק), תורג'מן לא התכוון לעשות דבר (אלמלא נתבע) ולמעשה גם חריש ויתר על טענותיו (ככל שהיו קיימות לגרסתו), שאחרת לא היה ממתין בשתיקה שנתיים ימים לסיום ההסכם עם לימונים ולא היה מחפש כל העת שוכרים אחרים, הן לפני סיום ההסכם, הן לאחריו.